شناسهٔ خبر: 45817505 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

مدیر کل بهزیستی استان به ایلنا خبر داد:

2 مرکز اقامتی برای معتادان بهبودیافته در قزوین راه اندازی شد

مدیر کل بهزیستی استان قزوین گفت: به منظور حمایت و ایجاد محیطی امن برای معتادان بهبودیافته پس از اتمام کامل مرحله ترک مواد مخدر 2 مرکز اقامتی برای این افراد در استان قزوین راه اندازی شد.

صاحب‌خبر -

علیرضا وارثی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا از قزوین اظهار کرد: مراکز توانمند سازی، جامعه پذیری و صیانت اجتماعی مرکزی است برای استفاده افرادی که برنامه درمان مواد مخدر و الکل را به اتمام رسانده اند و نیاز به مکانی دارند که به صورت شبانه روزی در آنجا اقامت کنند. مرکز توانمندی بعد از درمان اعتیاد محیطی امن و کاملا عاری از مواد و الکل است که این افراد به مدت 4 ماه اقامت شبانه روزی به صورت رایگان در این مراکز دارند که در این زمینه در سال جاری 2 مرکز در سطح استان قزوین راه اندازی شد.

مدیر کل بهزیستی استان با بیان این مطلب که سازمان بهزیستی عهده دار طراحی و نظارت بر برنامه ها و فعالیت های مرتبط با پیشگیری، کاهش آسیب اعتیاد و درمان می باشد افزود: در این راستا  خدماتی در قالب فعالیت های متعدد به گروه های مخاطب ارائه می شود که شامل مواردی چون برنامه پیشگیری از اعتیاد در فضای مجازی (کاربین)، طرح پیشگیری از اعتیاد با رویکرد اجتماع محور، مرکز درمان سرپایی اعتیاد، مراکز اقامتی بهبود و بازتوانی افراد با اختلال مصرف مواد، مرکز سرپناه شبانه و مرکز توانمند سازی می باشد.

وارثی در خصوص برنامه های حوزه پیشگیری از اعتیاد بیان کرد: اداره کل بهزیستی استان با محوریت دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد از طریق سازمان های مردم نهاد و موسسات غیردولتی برنامه های آگاهسازی و آموزشی خانواده ها را در سطح محلات شهری و روستایی در دستور کار دارد که در حال حاضر 15 موسسه فعال با رویکردهای کاملا پیشگیرانه به گسترش این مهم در محلات شهری و روستایی مشغول به فعالیت می باشند و تعداد محلات (روستایی و شهری) فعال تحت پوشش 55 محله در سطح استان قزوین می باشد.

به گفته وی،  در زمینه درمان اعتیاد هم مرکز درمان اختلال مصرف مواد اعتیادآور ایجاد شده است که به‌صورت روزانه، خدمات درمان دارویی و درمان غیردارویی را به مددجویان تحت پوشش بهزیستی با اختلال مصرف مواد مخدر یا روان‌گردان ارائه‌ می دهد.

این مسئول با بیان اینکه یکی دیگر از خدماتی که در حوزه اعتیاد ارائه می شود کاهش آسیب های ناشی از اعتیاد است، عنوان کرد: برنامه‌های کاهش آسیب در بهزیستی به منظور کاهش عوارض مصرف مواد و پیشگیری از اچ ای وی اجرا می‌شود و جامعه مخاطب اصلی این برنامه ها مصرف کننندگان مواد که رفتارهای پرخطر دارند مانند مصرف کننندگان تزریقی و مصرف کنندگان بی خانمان در زنان با رفتار پر خطر هستند.

مدیر کل بهزیستی استان اضافه کرد: خدمات و برنامه های کاهش آسیب شامل: آموزش، توزیع اقلام کاهش آسیب مانند سوزن و سرنگ، کاندوم و... اقامت شبانه، ارائه تغذیه و وعده ی غذایی، درمان نگهدارنده با متادون، حمایت های اجتماعی، خدمات ارجاع و پیگیری، آزمایش سریع اچ آی وی، مشاوره و خدمات سیار است.

وارثی، مرکز گذری (DIC)، مرکز سرپناه شبانه (Shelter)،  مرکز گذری سیار (Mobile Center) و باشگاه مثبت را از دیگر خدمات ارائه شده اداره کل بهزیستی استان در زمینه درمان اعتیاد بیان کرد.

نظر شما