شناسهٔ خبر: 45779454 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

از دعوای دانشگاه آزاد با سازمان سنجش تا برگزاری کنکور دکتری در موعد مقرر

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در هفته‌ای که گذشت با اخبار متعددی همراه بود.

صاحب‌خبر -
گروه دانشگاه و كنكور علمی پزشکی
تاریخ انتشار ۰۱ اسفند ۱۳۹۹ ۱۲:۰۰
کد خبر ۷۶۷۰۶۸۱
دانلود PDF
نظر دادن

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در هفته‌ای که گذشت با اخبار متعددی همراه بود.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، «گسترش مهاجرت دانشجویان استعداد درخشان به خارج از کشور»، «کاهش نگران‌کننده‌ ثبت اختراع‌های بین‌المللی در کشور»، «کاهش نگران‌کننده‌ ثبت اختراع‌های بین‌المللی در کشور»، «هزینه آزمون‌های سراسری ۱۴۰۰ اعلام شد»، «۵ تغییری که ممکن است در کنکور ۱۴۰۱ اعمال شود»، «تمهیدات سازمان سنجش برای ثبت نام جاماندگان آزمون‌های سراسری»، «سازمان سنجش مخالف برگزاری تکمیل ظرفیت رشته‌های پیراپزشکی نیست» و«کنکور دکتری در موعد مقرر برگزار می‌شود» از جمله مهمترین اخبار وزارت علوم در هفته گذشته بود.

گسترش مهاجرت دانشجویان استعداد درخشان به خارج از کشور

محمد رضا آهنچیان، مدیر کل دفتر سیاست گذاری آموزش عالی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، با تاکید بر اینکه باید توجه کنیم که دانشجوی استعداد درخشان فقط از روی معدل شناسایی نشود، اظهار کرد: باید معیار‌های شناسایی دانشجویان استعداد درخشان و نخبه گسترده‌تر شود. علاوه بر اقدامات در وزارت علوم، برنامه حمایتی مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی برای حمایت از استعداد‌های درخشان را نیز در دستور کار داریم، با وجود این هنوز هم باید خودمان را  تقویت کنیم.

آهنچیان گفت: با مهاجرت گسترده دانشجویان استعداد درخشان در سطح نخبگان مواجه هستیم که باید برای رفع آن به تقویت روحیه ملی در دانشجویان اقدام کنیم تا بتوانیم این آمار را کاهش دهیم.

کاهش نگران‌کننده‌ ثبت اختراع‌های بین‌المللی در کشور

منصور کبگانیان دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور شورای عالی انقلاب فرهنگی در جمع خبرنگاران گفت: در زمینه ثبت اختراعات نسبت به تولید مقالات و علم در کشور ضعیف هستیم و شورای راهبری به این موضوع ورود خواهد کرد، زیرا این موضوع نگران کننده است.

این عضو هیات علمی دانشگاه امیر کبیر افزود: با توجه به اینکه این بخش مربوط به بخش خصوصی است؛ تا مجموعه خصوصی و دانش بنیان وارد این میدان نشوند این آسیب به صورت اساسی حل نخواهد شد.

اجرای سند تحول بنیادین کم رنگ بوده است

منصور کبگانیان دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور و قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی،درباره میزان اجرایی شدن سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، اظهار کرد: گزارش وزیر آموزش و پرورش درباره میزان اجرایی شدن سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را دریافت کرده و چندین بار اصلاحاتی را به نحوه اجرای این سند وارد کرده ایم.

قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، افزود: من هم اعتقاد دارم که سند تحول به میزان کمی اجرایی شده است، اما آموزش و پرورش اعلام کرده که برای اجرایی کردن آن با مشکلاتی مواجه است.

بی سرپرستی اشتغال دانشگاهیان و بحران بیکاری در کمین جوانان

«آمار بیکاری فارغ التحصیلان اعلام شد»، «بحران بیکاری تحصیل کردگان» و «فاجعه بیکاری دانشگاهیان» اخباری که همیشه تیتر یک هستند و از سال ها سال قبل کشور با این بحران دست به گریبان بوده است. آماری این که روزها مشکلات اقتصادی و تورم آن را پر رنگ تر کرده  و جوانان و والدین آنها به دنبال تحصیل در رشته هایی هستند که «تضمین شغل» داشته باشد. 

نسبت بازنگری برنامه های درسی قابل قبول نیست/تعداد برنامه‌های منسوخی دانشگاه ها خیلی کم است

محمد رضا آهنچیان مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، گفت: در مجموع همه توان خود را برای بازنگری گذاشته ایم، ولی تعداد برنامه‌ها خیلی زیاد است و در حال تکثیر هم هستند یعنی به عبارتی سالیانه ۵۰ برنامه جدید تدوینی داریم که با استفاده از این روش ظرف ۵ سال ۲۵۰ برنامه به برنامه‌های درسی اضافه می‌شود؛ و تعداد برنامه‌های منسوخی خیلی کم است.

محدودیت انتخاب واحد برای دانشجویان مشروطی، منتفی است

علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، درباره رفع معضل انتخاب واحد دروس دانشجویان مشروطی در ترم جدید اظهار کرد: دانشجویان مشروطی در ترم گذشته، می‌توانند با تشخیص معاونان آموزشی دانشکده‌ خود تعداد واحد‌های این ترم را همانند دانشجویان عادی انتخاب کنند.

هزینه آزمون‌های سراسری ۱۴۰۰ اعلام شد

فاطمه زرین آمیزی، سخنگو و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، درباره هزینه ثبت نام آزمون‌های سراسری سال ۱۴۰۰ اظهار کرد: متقاضیان آزمون‌های سراسری بر اساس مصوبه هیئت وزیران  ۲۵ آبان ۹۹ به استناد قانون بودجه سال ۱۳۶۴ کل کشور، هزینه خدمات ثبت نام دریافتی از متقاضیان شرکت در آزمون­‌های سازمان سنجش آموزش کشور در سال ۱۴۰۰ تعیین می شود.

روند نزولی اشتغال‌پذیری فارغ التحصیلان در سال‌های آینده

عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت:  پژوهشی ملی در حوزه اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی از طرف وزارت تعاون انجام گرفته است که تا چند روز آینده به صورت کتاب در اختیار جامعه دانشگاهی و مردم قرار خواهد گرفت.

او افزود: وقتی در خصوص اشتغال‌پذیری صحبت می‌کنیم آن را در قالب بزرگتری مانند رابطه سه گانه عرضه نیروی کار (مانند نیروی کار و مهارت)، تقاضای بازار کار (مانند صنعت) و نهاد‌ها می‌بینیم.

۵ تغییری که ممکن است در کنکور ۱۴۰۱ اعمال شود

اما شورای عالی انقلاب فرهنگی در ماه‌های اخیر درصدد برآمد این نواقص را برطرف کند که با دعوت از متخصصان و دانشگاهیان و در طی جلساتی که برگزار شد «ساماندهی کنکور» را آغاز کرد. در ابتدا مقرر بود این شورا ۸ سیاست برای اصلاح کنکور اجرایی کند که در نهایت ۵ سیاست را مصوب کرد.  

تمهیدات سازمان سنجش برای ثبت نام جاماندگان آزمون‌های سراسری

فاطمه زرین آمیزی، سخنگو و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گفت:  هزینه ثبت نام جاماندگان برای تمام آزمون‌ها شامل «کنکور سراسری، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی» بر اساس مصوبه دولت ۱۲۰ هزار تومان علاوه برهزینه ثبت نام تعیین شده، است.

احتمال ارائه اینترنت رایگان به دانشجویان به صورت مستقل

علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، در واکنش به سخنان معاون وزیر ارتباطات برای تغییر نحوه ارائه اینترنت رایگان به دانشجویان اظهار کرد: درباره این موضوع اطلاعاتی نداریم و اگر مقرر باشد تغییری در نحوه ارائه اینترنت رایگان دانشجویی ایجاد شود، تصمیم گیرنده وزارت ارتباطات است.  

معاون آموزشی وزارت علوم گفت: درباره جزئیات جدید تصمیم وزارت ارتباطات اطلاعی نداریم، ولی حدس می‌زنیم در صدد باشند اینترنت رایگان را به صورت مستقل در اختیار دانشجویان قرار دهند.  

سازمان سنجش مخالف برگزاری تکمیل ظرفیت رشته‌های پیراپزشکی نیست

ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، درباره علت برگزار نشدن تکمیل ظرفیت در رشته های پیراپزشکی دانشگاه آزاد اظهار کرد: متاسفانه مطالب منتسب به رئیس دانشگاه آزاد درباره مخالفت سازمان سنجش برای برگزاری دوره های تکمیل ظرفیت، صحیح نیست.

مجوز برگزاری تکمیل ظرفیت رشته‌های پیراپزشکی صادر شد

 زرین آمیزی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، درباره برگزاری تکمیل ظرفیت در رشته‌های پیراپزشکی دانشگاه آزاد، گفت: شورای سنجش و پذیرش در جلسه‌ای که امروز شنبه ۲۵ بهمن ماه ۹۹ برگزار کرد، تصمیمات لازم برای برگزاری تکمیل ظرفیت در رشته‌های پیراپزشکی را اتخاد کرد.  

سخنگوی سازمان سنجش در ادامه اظهار کرد: بر اساس آنچه در این جلسه مصوب شد دانشگاه آزاد اسلامی مجوز برگزاری تکمیل ظرفیت را دریافت کرد.

کنکور دکتری در موعد مقرر برگزار می‌شود

فاطمه زرین آمیزی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی،بیان کرد: کنکور دکتری ۱۴۰۰ با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی در زمان مقرر شده، برگزار می‌شود.

مشکل دانشجویان برای برخورداری از اینترنت رایگان را حل می‌کنیم

مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاون وزیر علوم در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، گفت: دانشجویان خارجی یا همان دانشجویان بین المللی برای ثبت نام از کد ملی برخوردار نیستند که در این ثبت نام به مشکل برخورد کرده اند. البته جای نگرانی برای دسترسی این دانشجویان به اینترنت رایگان وجود ندارد و راه حلی برای آن در نظر خواهیم گرفت.

انتهای پیام/

نظر شما