رئیس جمهور گفت: ما در دولت یکبار دیگر بودجه ۱۴۰۰ را بررسی کردیم و به نظرات کمیسیون تلفیق هم توجه کردیم.
به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران هیچوقت نمیخواهد از سلاح هستهای استفاده کند و این نه حرف امروز، بلکه از سال ۱۳۷۰ بارها و بارها در این زمینه صحبت کرده ایم و همیشه نظر واحد در این زمینه بوده است که دنبال سلاح هستهای نخواهیم بود، اما دنبال فناوری هستهای هستیم و خواهیم بود که حق ما است.
روحانی با اشاره به اینکه ما پادمان را اجرا کردیم و میکنیم، اظهار داشت: ما نمیخواهیم فعالیت مخفی هستهای داشته باشیم، نه دیروز، نه امروز و نه فردا، این تصمیم قاطع ما است چه آمریکا، اروپا و سازمان ملل بخواهند و چه نخواهند. در این زمینه نظر مقام معظم رهبری به عنوان فتوا برای ما اصل است و از عهدی که بستیم خارج نخواهیم شد.
رئیس جمهور همچنین توافق هستهای (برجام) را حاصل ماهها تلاش و پیگیری بین ایران و ۶ کشور بزرگ دانست و گفت: این توافق به سادگی بدست نیامده است و امروز هم ما برجام را به همان شکل که در ۲۳ تیرماه ۹۴ تصویب شد قبول داریم، هیچ تغییری در آن را نمیپذیریم و روی عهد خود هم ایستاده ایم.
وی گفت: در همان سال ۹۷ که ترامپ با فشار اسرائیل و عربستان و تندروهای داخلی آمریکا از برجام خارج شد، پس از سخنرانیاش در مجمع عمومی سازمان ملل تا عصر همان روز ۸ بار برای ما پیام فرستادند که ترامپ به دنبال انجام ملاقات با ماست. روز بعد که قرار بود بنده در مجمع عمومی سخنرانی کنم، رئیس جمهور فرانسه پیام آورد که اگر ایران بپذیرید دو بند به برجام افزوده شود، مبنی بر اینکه ایران قبول میکند در آینده درباره نقشآفرینی منطقهای و موضوع موشکی مذاکره کند، ترامپ بلافاصله به برجام بازخواهد گشت، اما ایران اعلام کرد که برجام قابل تغییر نیست.
رئیس جمهور ادامه داد: در سال ۹۸ هم در حاشیه حضورم در نیویورک به ما پیشنهاد کردند که اگر قبول کنید که جلسه ۱ + ۵ با حضور سران ۷ کشور برگزار شود، ترامپ بلافاصله بعد از جلسه اعلام خواهد کرد که به برجام باز میگردد، اما تاکید جمهوری اسلامی این بود که اگر بناست چنین جلسهای تشکیل شود، ترامپ باید پیش از برگزاری جلسه بازگشت به برجام را اعلام کند.
روحانی در ادامه با اشاره به قانون مصوب مجلس درباره اجرای تعهدات هستهای اظهار داشت: دولت با وجود آنکه صراحتا نظرش را درباره این قانون اعلام کرده است، اما قانون را اجرا خواهد کرد. نکته مهم درباره این موضوع این است که باید دقیق سخن بگوییم. آنچه اجرا خواهد شد این است که ایران اجرای پروتکل الحاقی را از ۵ اسفند متوقف خواهد کرد، اما قرار نیست هیچ بازرسی از ایران اخراج شود.
وی اضافه کرد: اخراج بازرسان در افکار عمومی جهانی به این معنا تفسیر خواهد شد که میخواهیم به دنبال سلاح هستهای برویم که این به هیچ وجه صحیح نیست. باید دقیق حرف بزنیم.
روحانی با اشاره به اینکه درخواست فرصت رسمی کشورهای اروپایی از ایران پس از خروج ترامپ از برجام اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران با توجه به درخواستهای مکرر کشورهای اروپایی در مجموع یکسال صبر کرد و حسن نیت ایران به همه دنیا ثابت شد.
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت ترامپ در مصاف هستهای با جمهوری اسلامی ایران، شکستهای متعدد و مکرری را متحمل شد، تصریح کرد: برخلاف ادعا و تلاشهای ترامپ ایران نه تسلیم شد و نه در جمهوری اسلامی فروپاشی اتفاق افتاد؛ جمهوری اسلامی در سایه تدبیر رهبری و ایستادگی ملت ایران، با وجود تحمل سختیها و مشکلات زیاد که اقتضای جنگ است، از این مصاف سربلند بیرون آمد و امروز در آستانه فتح قله هستیم.
وی خاطرنشان کرد: مشکل امروز فقط تحریمهای ظالمانه است. اگر دولت آمریکا در عمل تحریمها را رفع کند، جمهوری اسلامی ایران در فاصله کوتاهی پس از راستیآزمایی رفع تحریمها، به تمام تحریمهای تعلیق شده خود باز خواهد گشت. این موضع از سوی بالاترین مقام جمهوری اسلامی ایران یعنی مقام معظم رهبری به صراحت اعلام شده است.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: دولت تدبیر و امید از آغاز ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی با عزمی راسخ این سیاستها را اجرا کرده و گواه آن نیز همین سالهایی است که با کمترین درامدهای نفتی کشور به بهترین شکل اداره شد.
روحانی تاکید کرد که برای رسیدن به هدف راهی جز اتحاد و همگرایی وجود ندارد و تضاد و تقابل ما را به شکست میکشاند.
رئیس جمهور در آغاز سخنان خود با گرامیداشت سالروز ۲۹ بهمن و قیام مهم مردم تبریز در ۲۹ بهمن سال ۵۶، این قیام را سرآغاز اربعینهای مکرری عنوان کرد که نهایتا به پیروزی انقلاب اسلامی منجر شد و از رشادتها و ایثارگریهای مردم تبریز قدردانی کرد.
انتهای پیام/