ناظران سیاسی بر این باورند؛ در صورت بی تعهدی آمریکا و تروییکای اروپایی در لغو همه تحریم های ظالمانه علیه ملت ایران تا سوم اسفند، خروج جمهوری اسلامی ایران از پروتکل الحاقی به معنای سوق یافتن تهران به سمت سلاح هسته ای نیست و فتوای رهبر عالی قدر انقلاب نیز بر حرام بودن ساخت سلاح هسته ای تاکید دارد؛ ادعایی که از سوی برخی سران غربی که خود بزرگترین دارندگان سلاح هسته ای هستند، پیرامون نگرانیشان از رفتن ایران به سمت سلاح هسته ای مطرح می شود هذیان گویی بیش نیست؛ بهتر است ابتدا خودشان در قبال داشتن سلاح هسته ای پاسخگوی افکار عمومی باشند.
فرصت کمی تا ضرب الاجل مجلس شورای اسلامی ایران برای لغو تحریم ها از سوی آمریکا باقی مانده است؛ طبق این مصوبه که به تصویب شورای نگهبان رسیده و به قانون تبدیل شده، در صورت برداشته نشدن تحریم های مالی، بانکی و نفتی آمریکا، دولت موظف خواهد بود سالانه ۱۲ کیلو اورانیوم ۲۰ درصد ذخیره کند و از اجرای پروتکل الحاقی را نیزمتوقف کند.
سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در وین، اعلام کرد نامه توقف اجرای اقدامات داوطلبانه ایران تحت برجام از تاریخ ۲۳ فوریه ۲۰۲۱ برابر با ۵ اسفندماه، دو روز پیش تحویل مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی شد.
کاظم غریب آبادی گفت: از این پس، همکاریهای ایران و آژانس صرفا بر مبنای تعهدات پادمانی ادامه خواهد یافت تا زمانی که با لغو تحریمها به صورت عملی و ملموس، زمینه برای بازگشت ایران به اجرای مجدد این اقدامات فراهم گردد.
سعید خطیبزاده سخنگوی دستگاه دیپلماسی هم روز دوشنبه در پاسخ به پرسشی درباره اجرای بند ششم مصوبه مجلس در خصوص توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی در هفته اول اسفند ماه اظهار داشت: در هفته اول اسفند مطابق بررسی های فنی، قطعا ایران اگر تا آن روز تعهدات طرف های مقابل انجام نپذیرفته باشد، دولت براساس قانون مصوب مجلس مکلف است اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کند. این بدان معناست که این زمانبر نیست و هر روزی فرا برسد میتواند به سرعت این اجرا متوقف شود.
خطیب زاده بیان کرد: این بدان معناست که نظارت های فراپادمانی متوقف میشود که نظارت هایی است که ایران در چارچوب پروتکل الحاقی به صورت داوطلبانه پذیرفته بود و به معنی توقف تمامی نظارت ها نیست. ایران عضو پادمان است و براساس تعهدات پادمانی خود بخشی از نظارتها را نگه خواهد داشت چون متعلق به پروتکل الحاقی نیست.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هفتم بهمن ماه در سفر به روسیه و در نشست خبری مشترک با «سرگئی لاوروف» همتای روس خود عنوان کرد: مجلس شورای اسلامی مصوبه ای را تأیید کرده که بر طبق آن موظف هستیم برخی اقدامات را انجام دهیم یکی غنی سازی ۲۰ درصد بود که شروع شده و دیگری پایان دادن به اجرای پروتکل الحاقی است که از ۲۱ تا ۲۳ فوریه باید عملیاتی شود و ما طبق قانون موظف هستیم این کار را انجام دهیم.
این ضرب الاجل ایران درحالی است که سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، ند پرایس در پیرامون این مسئله گفته بود؛ آمریکا توجهی به هیچ ضرب الاجل مشخصی نخواهد داشت.»
در حالی تا اجرای بند ۶ قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها (سوم اسفند) کمتر ازیک هفته است اما تاکنون شاهد هیچ گونه اقدامی از سوی کشورهای عضو برجام در راستای اجرای تعهداتشان نبودیم؛ این کشور تنها به ادعای نگرانی از کاهش تعهدات برجامی جمهوری اسلامی ایران بسنده کردند و گاهی ادعاهای واهی برای رفتن تهران به سمت ساخت سلاح هسته ای را بیان می کنند و این درحالی است که جمهوری اسلامی ایران بارها در موضع گیری های مقام های عالی رتبهاش تأکید کرده که هرگز به دنبال سلاح هسته ای نبوده است و هرگز چنین کاری هم انجام نخواهد داد و فعالیت هسته ای اش فقط اهداف صلح آمیز دارد. صنعت هسته ای ما صلح آمیز است و در فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز سلاح هسته ای را حرام اعلام شده است.
پس اینکه اینکه برخی دولت های غربی که خود از بزرگترین دارندگان بمب های اتمی هستند با ادعاهای واهی تاکید می کنند که ملت ایران درصدد دستیابی به سلاح هسته ای دروغی محض است.
ضمن آنکه در صورت عدم تعهدات آمریکا و تروییکای اروپایی برای لغو تحریم های ظالمانه علیه ملت ایران درچارچوب تعهدات برجامی تهران طبق مصوبه مجلس از پروتکل الحاقی خارج می شود، باز هم این موضوع به معنای رفتن ایران به سمت ساخت سلاح هسته ای نیست؛ چرا که جمهوری اسلامی ایران عضو ان.پی.تی محسوب می شود پس بهتر است برخی سران غربی به جای توهم گویی و هذیان گویی علیه ملت ایران به فکر اجرای تعهدات برجامی باشند؛ البته آنطورکه ناظران سیاسی عنوان داشتند بعید است که اروپاییها کار خاصی انجام بدهند. چنانچه در ۲ سال گذشته و بعد از خروج یکجانبه آمریکا از برجام، هیچ اقدامی انجام ندادند.
در ماجرای توافق هسته ای نیز، اروپایی ها فقط نقش یک میانجیگر را بین ایران و آمریکا ایفا کردند. در تمام سیاست های آمریکا در قبال منطقه غرب آسیا، حداقل در ۱۰ سال گذشته، اروپا نقش یک پیرو و تابع را ایفا کرده؛ یعنی تابع آمریکا بوده است. ما هیچ حرکت مستقلی در کشورهای اروپایی شاهد نبودیم؛ چه زمانی که انگلیس جزو اتحادیه اروپا بود و چه الان.
ناظران سیاسی بر این باورند؛ سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران، یک روند ثابت را دنبال میکند.
آنچه که تا حالا از آمریکا شنیدیم، به ویژه در سخنرانی وزیر خارجه جدید آمریکا، آنها تلاش میکنند که دو موضوع موشکی و پرونده فعالیت های منطقه ای ایران را هم به مسائل برجام اضافه کنند. امری که توسط تمام مسئولان کشور ایران، حتی وزیر خارجه، رد شده است. یعنی یک بازنگری در برجام یا افزودن موارد جدیدی به مفاد آن یا تغییر مفاد برجام، توسط تمام مقامات ایرانی رد شده است.
هذیان گویی سران غربی با خروج احتمالی ایران از پروتکل الحاقی:
ابتدا دارندگان سلاح هسته ای پاسخگوی افکار جهانی باشند
صاحبخبر -
∎