به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان ، محسن زنگنه در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه (28بهمن)مجلس شورای اسلامی در موافقت با کلیات لایحه بودجه 1400،گفت: اقدام مجلس در رد کلیات بودجه امری دقیق، منطقی و کارشناسانه بود زیرا تغییراتی که در کمیسیون تلفیق صورت گرفته بود باید از طریق دولت انجام میشد؛ بر این اساس باید یادآور شد ارجاع لایحه از سوی ریاست مجلس به دولت نیز امری منطقی بود زیرا دولت در این عرصه مجری است و امروز نیز مجلس در ریل اصلی خودش، که همان قانونگذاری است حرکت میکند.
نماینده مردم تربت حیدریه و مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مجلس نشان داد حاضر نیست از جایگاه و ظرفیتهای قانونی خودش بگذرد، بنابراین اکنون مشاهده میشود که دولت 30 الی 40 درصد دغدغههای مجلس در لایحه را اصلاح کرده است.
وی ادامه داد: همچنین دولت متعهد شده ظرف 6 ماه ارز ترجیحی را حذف کند از این رو از دولت تشکر میکنیم که به قانون تمکین کرد؛ در این میان قیمتی فروش هر بشکه نفت به 50 دلار رسیده که این امر نیز منطقیتر شده است.
همچنین مهدی طغیانی درموافقت با کلیات لایحه بودجه 1400،گفت: لایحه نخست دولت با کسری بودجه بالایی روبرو بود که باعث می شد معیشت مردم در سال آتی سخت تر شود مجلس به حق، کلیات را رد کرد که این کار نه تنها سیاسی نبود بلکه براساس کاری علمی و کارشناسی انجام شد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: دولت در اصلاح بودجه یک گام کوچک برداشت که مجلس و کمیسیون تلفیق باید گام بزرگتری بردارد اظهار کرد: مهار تورم صرفا از طریق کنترل کسری بودجه امکان پذیر است.
وی گفت: بودجه موتور توزیع رانت بوده و هست که باید آن را خاموش کرد، همچنین دارایی فروشی برای تأمین هزینه های جاری ممنوع است.
وی تاکید کرد: دولت با اصلاح بودجه یک گام برداشت و اکنون مجلس انقلابی باید با گام محکم تر خود آن را تکمیل کند که به معنای تعامل است ،اولویت نخست مردم کنترل تورم است که باید موتور کسری و تورم زایی در این مجلس خاموش شود که همه اینها نیاز به پایبندی به خطوط قرمز دارد.
همچنین مجتبی رضاخواه در موافقت با کلیات بودجه گفت: در نوبت قبل که کلیات لایحه بودجه رد شد، انتقاداتی به آن وارد بود، اما در حال حاضر بخشی از آنها رفع شد و در این رابطه از رئیس سازمان برنامه و بودجه و دولت که بخشی از اصلاحات کمیسیون تلفیق را مورد توجه قرار دادند، تشکر می کنیم.ما 7 درخواست داشتیم که 6 مورد آن مورد توجه قرار گرفت و یک مورد مربوط به کاهش حجم نفت بود که به صورت تلویحی با آن موافقت شد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: دولت رقم ریالی درآمد حاصل از فروش نفت را کاهش نداده اما با توجه به اینکه قیمت نفت افزایش پیدا کرده، حجم فروش نفت کاهش پیدا خواهد کرد، در واقع قیمتی که دولت در لایحه ابتدایی پیش بینی کرده بود، 40 دلار بود، در حال حاضر قیمت نفت در بازار حدود 60 دلار است و اگر در نظر بگیریم به طور متوسط در سال 1400 قیمت نفت 50 دلار باشد، در عمل حجم فروش نفت در بودجه یک و نیم میلیون بشکه خواهد بود و در کمیسیون تلفیق تلاش خواهیم کرد با افزایش درآمدهای مالیاتی بتوان، درآمدهای حاصل از فروش نفت را کاهش دهیم.
وی با تاکید بر اینکه تدابیر مقام معظم رهبری در اصلاحیه بودجه مورد توجه قرار گرفت،گفت: همچنین کاهش هزینه ها به میزان 40 هزار میلیارد تومان، افزایش درآمدهای مالیاتی به 25 هزار میلیارد تومان داده است. همچنین اوراق مالی کاهش پیدا کرده و در هزینه شرکت های دولتی 4400 میلیارد تومان صرفه جویی شده، اعتبارات عمرانی 6 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده و ارز مورد نیاز دارو و تجهیزات پزشکی به صورت مطمئنی و ارز ترجیحی کالاهای اساسی و نهاده های دامی تامین خواهد شد. اگرچه دولت تاکید کرده که تلاش خواهد کرد طی 6 ماه در صورت امکان شرایط را برای حذف ارز ترجیحی فراهم کند.
پایان پیام/33
نظر شما