شناسهٔ خبر: 45684865 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دیدبان ایران | لینک خبر

اظهارات عجیب فعال سیاسی اصولگرا/ کریمی اصفهانی: قبل از انقلاب روحانیت حرکت را شروع می کرد و نهضت آزادی بهره‌برداری اش را می کرد

کریمی اصفهانی با اشاره به دلیل جدیت بازار برای مخالفت با رژیم پهلوی و تحریم انتخابات اظهار داشت: انتخابات ها فرمایشی و حیاب شده بود و به طور طبیعی باید با آن مخالفت می شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش دیده بان ایران؛ احمد کریمی اصفهانی دبیرکل جامعه اسلامی اصناف در برنامه «سرچشمه» با اشاره به چگونگی شکل‌گیری دسته‌های اعتراضی در ۱۵ خرداد ۴۲ در بازار، اظهار داشت: این مسئله مربوط به سال ۴۲ نیست و راسته‌های مختلف هرکدام برای خودشان یک هیات داشتند که با ارتباط با مساجد عمدتا در محرم عزاداری می‌کردند.

وی با بیان اینکه اکثر مطالب و شعارها در سینه زنی به سمت آگاهی بخشی به مردم می رفت و اوج آن‌ها بعد از سال  ۴۲شروع شد و دیگر هیچ دسته بی هدفی نبود، ‌اظهار داشت: به همین دلیل ساواک مرتب به هیات تذکر می داد که این شعارها ضد شاه و رژیم است.

این کاسب قدیمی بازار تهران ضمن اشاره به اینکه شروع کار من با ۱۵ خرداد شروع شد، تصریح کرد: ۱۵ خرداد به دنبال حمله به مدرسه فیضیه بود و همه کشور تقریبا ملتهب بود ولی تهران فوق‌العاده بود و حتی به دنبال حمله‌ای که به فیضیه شد، هیات‌های موتلفه شکل گرفت و از درون بازار جوشید.

کریمی اصفهانی با اشاره به دلیل جدیت بازار برای مخالفت با رژیم پهلوی و تحریم انتخابات اظهار داشت: انتخابات ها فرمایشی و حیاب شده بود و به طور طبیعی باید با آن مخالفت می شد.

وی افزود: بازار و بخصوص بازار تهران آن موقع عموما عمده‌فروش بود و اکثر استان های ما صبح اول وقت سفیران بازارهای مختلف از بازار تهران خرید می کردند و اینها کسانی بودند که باید خبر را به استان‌ها می رساندند و این یک شبکه نامرئی از بازاریان بود که ساواک هم از وجود آن خبر داشت.

این کاسب قدیمی بازار تهران ادامه داد: رژیم در مقاطعی افرادی چون هژبر یزدانی و القانیان را آورد تا بازار را در جایگاه خود که در مقابل استکبار ایستادگی می‌کرد، خارج کند.

کریمی اصفهانی با اشاره به هیات‌های موتلفه بازار تهران اظهار داشت: کسی که با روحانیت بازار همخوانی داشت امام بود و هرچند از نظر خیلی ها خوب شناخته شده نباشد ولی آن موقع برای بازاریان شناخته شده بود و حتی قبل از هیات‌های موتلفه اکثر کسانی که در اطراف امام بودند، از بازاریان بودند. البته امام اجازه نمی داد افراد خیلی تنگاتنگ کنارش باشند.

وی با بیان اینکه حساسیت‌های امام منحصر به فرد بود، اظهار داشت: هرچند امت خوبی داشتیم ولی خیلی از تدابیری که امام(ره) اندیشید، باعث پیروزی انقلاب شد.

این کاسب قدیمی بازار تهران  با اشاره به گعده‌ها یا گروه‌های قبل از شکل گیری هیات های موتلفه اظهار داشت: آقایان عسگراولادی، شهید عراقی، شفیق و حاج حیدری در یک هیات نبودند ولی به خوبی دریافت کرده بودند که جایی که باید روی آن سرمایه‌گذاری کنند کجاست و امام هم این مسائل را می دانست.

کریمی اصفهانی درمورد ترور حسنعلی منصور توسط فدائیان اسلام و تاثیر دستگیری مبارزین جوان بازاری تصریح کرد: اینها بزرگان بازار بودند ولی چون عامه مردم اینها را می شناختند و می دانستند که متوقف نشد و شدت عمل ساواک هم بعد از ترور زیاد شد و فرد فرد افراد زیر ذره بین ساواک بودند و اینطور نبود که خاموش شده باشد. ولی جلسات متعددی در این رابطه داشتیم و حرکت‌هایی می شد و این باعث شد خیلی از کسانی که رژیم را نمی شماسند، ‌اطلاعاتشان بالا برود و همین‌ها زمینه‌ای برای سالهای بعد ۵۶ شد.

وی با بیان اینکه علاوه بر اینکه بازار اطلاعات را سینه به سینه به کل کشور منتقل می‌کرد، اطلاعات را در محموله‌هایی چاپ و به استان‌ها ارسال می کرد، گفت: موقعی که اطلاعیه می رسید،‌ عزیزانی این را منتقل می‌کردند و بلافاصله چاپ و تکثیر می‌شد و اگر رساله امام را می گرفتند خیلی سنگین بود.

این کاسب قدیمی بازار تهران افزود: مسئولیت تکثیر نوار و اطلاعیه‌ها با عباس ناطق نوری و در محلی بود که ساواک آن محل را گرفت و قبل از آن از طرف ماموران ساواک مطلع شدیم که می‌خواهند اینجا را بگیرند و اینطور نبود که در داخل ساواک کسی را نداشته باشیم. تقیبا همه چیز تخلیه شد ولی قبل از اینکه کامل جمع شود وارد آنجا شدند و حتی به اثاثیه منزل هم رحم نکردند و ساواک همه چیز را برد.

کریمی اصفهانی با اشاره به حمایت بازار از خانواده‌های مبارزین اظهار داشت: این دستور از طرف خود امام امد که نباید این کارها را بکنید و حتی زمانی که اعتصابات هم که یکی از مهمترین آن اعتصاب در پالایشگاه شهر ری بود و از حقوق هم خبری نبود، آن زمان هم حقوق‌هایشان پرداخت می‌شد و هم رسیدگی به خانواده زندانیان و شهداو آسیب‌دیدگان کارهایی بود که بازار می کرد و آن موقع اوج گرفت.

وی با بیان اینکه همیشه روحانیت حرکت را شروع می کرد و نهضت آزادی بهره‌برداری‌اش را می‌کرد، اظهار داشت: در موتلفه همه همه را نمی شناختند و اگر روزی ساواک اعترافی می‌گرفت نمی‌توانست به همه دسترسی پیدا کند. بازارها بسته بود و بعد از ۵۶ شکل خود را پیدا نکرد و در اعتصاب بود و پهلوی از آن موقع احساس کرد کار تمام است.

گفتنی است: نهضت آزادی ایران یک حزب سیاسی ایرانی است که در سال ۱۳۴۰ پس از اختلاف بین مهدی بازرگان، یدالله سحابی و شورای مرکزی جبهه ملی ایران ایجاد شد. محمد مصدق پس از تشکیل نهضت آزادی در پاسخ نامه مهدی بازرگان تأسیس نهضت آزادی را مورد تأیید قرار داد. نهضت آزادی توسط مهدی بازرگان، یدالله سحابی و سید محمود طالقانی با تأکید بر هویت اسلامی و ایرانی و با هدف مبارزه با استبداد و کسب آزادی‌های اساسی مبتنی بر ارزش‌های اخلاقی و اسلامی تأسیس شد و چهره‌هایی چون احمد صدر حاج سید جوادی، سید محمدمهدی جعفری، محمدرحیم عطایی، عباس رادنیا، حسن نزیه، منصور عطائی، عزت‌الله سحابی و عباس سمیعی از نخستین اعضای آن بودند. مصطفی چمران، ابراهیم یزدی ، صادق قطب‌زاده و شهریار روحانی پایه‌گذاران نهضت آزادی در خارج از کشور و مشاورین و تئورسین های اولیه انقلاب جمهوری اسلامی و روح الله خمینی در خارج از کشور بودند.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

نظر شما