شناسهٔ خبر: 4565079 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه حمایت | لینک خبر

آمریکا زانو زد

ایران قهرمان کشتی آزاد جهان

صاحب‌خبر -
چهل و سومین دوره رقابت های جام جهانی کشتی آزاد در سالن فوروم شهر لس آنجلس برگزار شده بود که تیم ملی کشورمان در دیدار نهایی به مصاف آمریکا رفت و در پایان در حالی که داوری‌ها به نفع میزبان بود، با نتیجه 5 بر 3 مقابل حریف به پیروزی دست یافت و برای چهارمین سال پیاپی و ششمین بار به مقام قهرمانی جام جهانی دست یافت. 
در دیدار پایانی و در وزن 57 کیلوگرم حسن رحیمی مقابل آنتونی راموس در تایم نخست با یک زیرگیری بی نقص با نتیجه 2 بر صفر به برتری رسید. در سه دقیقه دوم رحیمی یک مبارزه بسیار نزدیک و بامدیریت مناسب مبارزه و در حالی که داوران 2 یک امتیاز به دلیل کم کاری به حریف دادند با نتیجه 5 بر 5 به دلیل کسب فن دو امتیازی به پیروزی رسید.
در وزن 61 کیلوگرم بهنام احسان پور برابر کلمن اسکات دارنده مدال برنز المپیک لندن، در حالی که در یک فعل و انفعال و به پل رفتن دو 
کشتی‌گیر، داوران 4 بر 4 اعلام کردند، پس از اعتراض آمریکایی در عین ناباوری نتیجه را 5 بر صفر به سود اسکات اعلام کردند. در ادامه مبارزه احسان پور با یک زیرگیری و دادن 2 امتیاز به دلیل زیرگیری حریف نتیجه تایم نخست را 7 بر 2 به حریف آمریکایی واگذار کرد. در تایم دوم در حالی که احسان پور حریف آمریکایی را به پل برد و باید 4 امتیاز می‌گرفت در ادامه خوش خدمتی داوران فقط 2 امتیاز کسب کرد. احسان پور با تلاش و با بیرون کردن حریف و خاک کردن وی امتیازات خود را به 7 رساند و در حالی که نتیجه را واگذار کرده بود با یک زیرگیری بی نقص در ثانیه‌های پایانی با رشادت با نتیجه 9 بر 7 مقابل نفر سوم المپیک به برتری دست یافت و حریف و داوران را شکست داد.
در وزن 65 کیلوگرم مسعود اسماعیل پور در نخستین تجربه حضور خود در این وزن مقابل برنت مت کالف در سه دقیقه نخست با دادن دو زیر به حریف و بیرون انداختن اسکات، یک بر 
3 نتیجه را واگذار کرد. تایم دوم مسابقه بدون رد و بدل شدن امتیازی دنبال شد تا اسکات با همین نتیجه به پیروزی برسد.
در وزن 70 کیلوگرم حسن یزدانی برابر نیکولاس مارابل در سه دقیقه نخست با یک پیش انداز دیدنی با نتیجه 2 بر صفر به برتری رسید. در تایم دوم نیز هر کدام از کشتی گیران یک امتیاز به دست آوردند و در نهایت یزدانی با مدیریت کردن مبارزه با نتیجه 3 بر یک حریف آمریکایی خود را شکست داد.
در وزن 74 کیلوگرم جردن باروز قهرمان المپیک و جهان مقابل مرتضی رضایی قلعه در مجموع با انجام زیرگیری و دست‌تو با نتیجه 10 بر صفر در کمتر از چهار دقیقه به برتری رسید.
در وزن 86 کیلوگرم میثم مصطفی جوکار برابر کلیتون فاستر در سه دقیقه نخست با انجام زیرگیری‌های و درخت‌کن‌های بی نقص با نتیجه 10 بر 2 صاحب برتری شد و در 3:46 با انجام یک زیرگیری دیگر با نتیجه 12 بر 2 به برتری رسید.
در وزن 97 کیلوگرم محمد حسین محمدیان در نخستین تجربه حضور خود در این وزن در یک مسابقه رسمی مقابل جک وارنر قهرمان المپیک لندن در سه دقیقه نخست با یک اخطار و امتیاز نتیجه را یک بر صفر واگذار کرد. در تایم دوم محمدیان در حالی که با یک زیرگیری و بیرون کردن حریف با نتیجه 3 بر یک جلو بود، در سه ثانیه پایانی در یک لحظه غلفت با نتیجه 3 بر 3 مغلوب شد. در وزن 125 کیلوگرم کمیل قاسمی برابر 
زاچ ری در تایم اول با یک اخطار و یک امتیاز نتیجه را واگذار کرد. اما در تایم دوم قاسمی با اداره مناسب مبارزه و با زیرگیری با نتیجه 3 بر یک به برتری رسید.
آزادکاران کشورمان که در سه دیدار مرحله گروهی نیز به ترتیب با نتایج 8 بر صفر، 7 بر یک و 7 بر یک مقابل بلاروس، ترکیه و آذربایجان به پیروزی دست یافته بودند با کسب عنوان قهرمانی، ششمین قهرمانی ایران در این رقابت ها را رقم زدند. تیم ملی کشورمان در سه دوره قبلی این مسابقات هم قهرمان شده بود.
گفتنی است تیم آذربایجان هم در دیدار رده بندی به مصاف روسیه رفت که در پایان با نتیجه 4 بر 
4 (با توجه به امتیاز فنی مثبت بیشتر) از سد حریف گذشت و به عنوان سوم این رقابت‌ها دست یافت.
 
 غیرت بچه‌ها درخاک آمریکا
رسول خادم رییس فدراسیون کشتی پس از قهرمانی ایران در جام جهانی لس آنجلس اظهار کرد:« در مسابقه فینال فراز و نشیب‌هایی در کشتی‌ها به وجود آمد که باعث شد رقابت به بالاترین حساسیت ممکن برسد و فشار زیادی به کادرفنی وارد شود، اما به لطف خدا جوانان این مملکت باز هم افتخار آفرینی کردند. آنها واقعا از جان مایه گذاشتند و با غیرت کشتی گرفتند تا پرچم ایران را در خاک آمریکا بالا ببرند.»
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد در پاسخ به این سوال که آیا داوری‌ها در برخی کشتی‌ها یک طرفه و به سود میزبان نبود؟ گفت:« با توجه به این که آمریکا میزبان بود تا یک حدی این موضوع طبیعی است، اما داوری در برخی از کشتی‌ها از جمله در 57 و 61 کیلوگرم مرزهای پیش‌بینی شده را می شکافت و اعمال نفوذ بسیار مشهود بود.»