به گزارش ایرنا، اکبر بهنامجو چهارشنبه در گفتوگویی خبری به دستاوردهای انقلاب در استان اردبیل اشاره کرد و افزود: بعد از انقلاب اسلامی استان اردبیل شاهد رشد و توسعه بوده و اقدامات بزرگی در بخش آبرسانی، گازرسانی، راهسازی، توسعه صنعتی و کشاورزی اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه راههای چهارخطه از جمله مهمترین نیازهای استان است، اظهارکرد: در حال حاضر ۱۸۵ کیلومتر چهارخطه در استان وجود داشته و ۳۶۵ کیلومتر بزرگراه نیز در دست احداث است.
بهنامجو افزود: چهارخطه کردن ۶۵ کیلومتر از جاده مغان، مسیر بیلهسوار به گرمی، اردبیل به مشگینشهر ، جاده سرچم و کلور - درام از جمله اقدامات راهسازی در حال اجرا در استان است.
وی گفت: اعتبارات عمرانی برای اجرای این اقدامات در استان به خوبی جذب می شوند و اردبیل از جهش مناسبی در افزایش اعتبارات عمرانی برخوردار است.
استاندار اردبیل با بیان اینکه اعتبارات عمرانی در کشور سالانه حتی ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش ندارد، اضافه کرد: جهش استان در خصوص اعتبارات راه خوب بوده و امسال ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته که این میزان در سال قبل ۱۵۰ میلیارد تومان بود.
بهنامجو به سرعت خوب توسعه صنعتی در استان اشاره کرد و گفت: امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۲.۵ درصد مصرف برق واحدهای صنعتی افزایش یافته و این امر نشانگر افزایش فعالیت و خروج از رکود واحدهای صنعتی است.
وی توسعه صنایع تبدیلی در استان از سال ۹۲ تاکنون را یادآور شد و بیان کرد: در سال ۹۲ حدود ۵۵۸ هزار تن ظرفیت صنایع تبدیلی در استان بود که این میزان با افزایش چهار برابری به یک میلیون و ۹۶۴ هزار تن رسیده است.
او به تولید ۲۸۰ هزار تن تولید شیر در استان اشاره کرد و گفت: استان دارای صنایع تبدیلی به طرفیت ۲۷۸ هزار تن است، ظرفیت صنایع تبدیلی برای عسل نیز ۱۶ هزار تن بوده که هفت هزار و ۵۰۰ تن عسل تولیدی در صنایع تبدیلی استفاده میشود.
وی به نیاز ۴۰۰ هزار تنی به سردخانه در استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱۶۲ هزار تن سردخانه در حال بهره برداری بوده و با ظرفیت ۲۲۴ هزار تن سردخانه نیز در حال احداث است.
استاندار اردبیل بیان کرد: واحد فرآوری سیبزمینی نیز برای حدود ۴۰۰ هزار تن از ۸۰۰ هزار تن تولید سیبزمینی استان مورد نیاز است که در حال حاضر صنایع تبدیلی برای ۱۸۴ هزار تن در استان وجود داشته و ۱۸۵ هزار تن هم در حال احداث است.
بهنامجو احداث واحدهای فرآوری برای تولیدات حوزه شیلات را در استان ضروری دانست و افزود: ۹ هزار و ۵۰۰ تن ماهی تولید میشود که صنایع تبدیلی برای سه هزار و ۵۰۰ تن وجود دارد و لازم است برنامهریزی برای ایجاد صنایع فرآوری برای ۶ هزار تن انجام شود.
وی با اشاره به تولید هشت هزار تن بادامزمینی در استان،صنایع تبدیلی موجود برای این محصول را دارای ظرفیت ۲.۵ میلیون تن عنوان کرد.
استاندار اردبیل با اشاره به احصای نیازمندیهای استان در زمینه صنایع ضروری برای سرمایهگذاری اظهارکرد: با شناسایی و استخراج این نیازمندیها، سرمایهگذاران متقاضی در استان به سمت فعالیت در حوزههای مورد نیاز هدایت میشوند.
بهنامجو افزود: در حال حاضر ۸۵ درصد صنایع تبدیلی موردنیاز برای محصولات استان تامین شده و لازم است برای ۱۵ درصد باقی مانده نیز اقدام شود.
وی تامین منابع آبی در استان را از دیگر زیرساختهای لازم برای توسعه عنوان کرد و گفت: در این خصوص سدها و شبکه پایاب بزرگی چون خداآفرین، گیوی، تازه کند، عنبران و یامچی برای تامین آب کشاورزی و شرب احداث شده است.
استاندار اردبیل در ادامه به انجام مطالعات لازم برای ایجاد بارانداز ریلی در شمال استان اشاره کرد و ایجاد این بارانداز را از ضرورتهای توسعه صادرات در منطقه دانست.
وی گفت: اعتبار مطالعات این بارانداز از محل استانی اختصاص یافته و نقشهها در حال آماده شدن است.
نظر شما