وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح افزود: در حوزه موشکی، هدف گذاری ما عمدتا حول دقت افزایی و نقطه زنی بود که امروز این هدف گذاری کاملا محقق شده و امروز همه موشکهایی که در اختیار نیروهای مسلح داشتیم و یا الان در اختیار آنها قرار میدهیم، موشکهای دقیقی هستند.
امیر سرتیپ حاتمی اظهار داشت: همچنین با اقدامات متعددی به سمت چابکی رفتیم که بشود آماده به کاری و استفاده از موشکها را با سرعت و زمان کمتری انجام داد که اوج این اتفاق در روز صنعت دفاعی و در رونمایی از موشک شهید حاج قاسم سلیمانی ملاحظه شد، موشکی با برد ۱۴۰۰ کیلومتر، موشک بسیار چابک و همین طور در قدرت انفجاری و مجموعهای از مواردی که پیش بینی کرده بودیم تا قدرت موشکی و قدرت بازدارندگی مان را متناسب با شرایطی که در منطقه وجود دارد حفظ کنیم که به حمدالله این اتفاق افتاده است.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه در حوزه کروزها دست نیروهای مسلح کاملا پر است اذعان داشت: در کروز دریایی با موشک کروز شهید ابو مهدی از برد ۳۰۰ کیلومتر به برد ۱۰۰۰ کیلومتر رسیدیم همچنین به سمت استفاده مؤثرتر از کروزهای هواپایه حرکت کردیم و امیدواریم در آینده نزدیک کروز هواپایه بالای ۱۵۰۰ کیلومتر را داشته باشیم و در کروز زمینی هم از کروز ۱۴۰۰ کیلومتری رونمایی کردیم.
وی افزود: در حوزه پدافند هم که اولویت دوم ماست، همه اهداف مان محقق شده و همه رادارهای مورد نیازمان را خودمان تولید میکنیم؛ در پدافند ارتفاع و برد بالا باور ۳۷۳ را در اختیار نیروهای مسلح داریم که عملیاتی است، در ارتفاع متوسط سامانه سوم و ۱۵ خرداد و سامانه تلاش را داریم ودر ارتفاع پائین و برد کم هم سامانههای بسیار خوبی آماده شده که ان شاءالله به زودی از بعضی از آنها رونمایی خواهیم کرد.
امیر سرتیپ حاتمی با اشاره به اینکه در ضد کروزها و ضد پرندهها شرایط بسیار خوبی داریم ادامه داد: در حوزه شناورها هم ان شاءالله به زودی ناوشکن دنا که مراحل تست خود را طی میکند تحویل خواهیم داد و شناور مین شکار صبا هم در حال آماده شدن است، شاید مهمتر از موضوع خود شناورها مسئله تجهیز و تسلیح آنهاست که همگی داخلی است.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: در حوزه هوایی دو جنگنده تماما ایرانی کوثر و یاسین را ساختیم و حوزه پهبادها هم یکی از قدرتهای جهان و در رده چهارم و پنجم هستیم و به حمدالله شرایط بسیار خوبی را از لحاظ تحقیق، توسعه و رسیدن به محصولات جدید در پیش روی نیروهای مسلح داریم.
وی در خصوص برنامههای وزارت دفاع برای توسعه برنامه فضایی هم اظهار داشت: به طور کلی، ماهواره برها با مسئولیت صنایع دفاعی پیگیری میشود، در سال ۸۷ وضعیت خودمان را با سفیر در حوزه فضایی تثبیت کردیم، اما نیاز بود که ماهواره برهای سنگینتر و با ارتفاع بیشتر را تولید کنیم که برای دستیابی به این هدف دو مسیر را طی میکنیم؛ مسیر اول مسیر ماهواره بر ذوالجناح است که مرحله اول پرتاب آن موفق بود و همه اهداف تحقیقاتی آن محقق شد، مسیر دیگری هم که در این راه طی میشود از ماهواره بر سیمرغ شروع میشود، از سریر عبور خواهد کرد و به سروش یک و دو خواهد رسید که در اینجا ما مدارات تا ۳۶ هزار کیلومتر و وزنهای بالاتر از هزار کیلو گرم را هدف گذاری کردیم که مسیر تحقیقاتی این هم به خوبی در حال طی شدن است.
امیر سرتیپ حاتمی در ادامه به ویژگی ناو شکن دنا اشاره کرد و گفت: ناو شکن دنا از کلاس جماران است، در ساخت این ناو از تمام تجربیات و یافتههای قبلی استفاده کردیم و در هر کدام ارتقاءهای قابل توجهی دادیم؛ یک بخش از این ارتقاء مربوط به خود سازه است، اما بخش بزرگتری از این ارتقاء مربوط به تجهیزات و تسلیحاتی است که روی این ناو شکن مورد استفاده قرار میگیرد، همچنین ناو شکن دنا به لحاظ امکانات و تسهیلاتی که برای دریانوردی در آن پیش بینی شده، پیشرفتهترین ناوشکن جمهوری اسلامی ایران است که مراحل تست خود را میگذراند.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ادامه داد: در ساخت ناوشکنها هم سطح امروز دنیا حرکت میکنیم و در ساخت تمامی تسلیحات و تجهیزات متکی به خود هستیم.
وی درباره ورود صنایع دفاعی به بخش صنعت خودرو هم اذعان داشت: استفاده از فناوریهای توسعه یافته صنایع دفاعی در بخشهای غیر نظامی، سیاستی که دنبال میشده، اما سال گذشته، مقام معظم رهبری تاکید داشتند که سرعت و حجم این کار بیشتر شود لذا ما نیز به جد این کار را دنبال میکنیم، ضمن آنکه به هیچ وجه قصد ورود به کارهایی که توسط بخش خصوصی یا دیگران انجام میشود را نداریم و صرفا میخواهیم از فناوریهایی که در حوزه دفاعی توسعه پیدا کرده و برای آنها هزینه شده است برای حل مشکلات بخش غیر نظامی استفاده کنیم.
امیر سرتیپ حاتمی اضافه کرد: پس از رفتن خارجیها تعداد زیادی خودرو به دلیل نقص قطعات در پارکینگها مانده بود که با اعلام آمادگی وزارت دفاع قرار شد متناسب با اعلام نیاز خودرو سازان این همکاری صورت بگیرد که در مجموع حرکت موثری بود.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه ما بهترین ارتباط را با دانشگاه داریم بیان کرد: بسیاری از آنچه که امروز در اختیار ما قرار دارد با کمک دانشگاه اتفاق افتاده؛ با بیش از ۱۰۰ دانشگاه در آن واحد همکاری داریم که نوآوریها هم در فرآیند این همکاری صورت میگیرد.
وی در خصوص تهدیدات اخیر رژیم صهیونیستی هم گفت: رژیم صهیونیستی خود را زخم خورده انقلاب اسلامی میداند؛ تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، این رژیم هر آنچه را اراده کرده بود را پیش برده بود، در هر جنگی موفق شده بود و اینگونه القاء شده بود که کسی یارای مقاومت در برابر توان این موجود پست کوچک را ندارد، اما الهام بخشی انقلاب اسلامی به ملتها این فضا را ایجاد کرد که آنها آسیب پذیر هستند.
امیر سرتیپ حاتمی با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی پس از پیروزی انقلاب اسلامی هیچ موفقیتی را نتوانسته در اهدافی که دنبال میکرده کسب کند اظهار داشت: آنها به تمام معنا به استیصال رسیدند و شکستهای خود را ناشی از انقلاب اسلامی میدانند و به همین دلیل بغض و کینه نسبت به انقلاب اسلامی دارند و به دنبال این هستند تا در هر جایی که بتوانند یک اقدامی را علیه ما انجام دهند، اما آنچه که مسلم است ما از لحاظ دفاعی دارای قدرت دفاع اطمینان بخش هستیم و این موضوع هم به خوبی به دشمنان جمهوری اسلامی تفهیم شده است.
وی ادامه داد: شاید پس از ترور شهید سلیمانی کسی تصور نمیکرد که جمهوری اسلامی با سرعت و از خاک خود، پایگاه آمریکاییها را در منطقه مورد هدف قرار دهد، اما با این اقدام نشان دادیم که اگر کسی تعدی کند قاطعانه پاسخ خواهد گرفت.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: تهدیدات رژیم صهیونیستی، یک نوع تهدید از سر استیصال است برای اینکه بگوید من زنده هستم در حالیکه میداند نمیتواند کار موثری انجام دهد، ممکن است در جایی حرکت کوچکی اتفاق بیفتد، اما تهدیدات نظامی قطعا تهدیداتی نیست که او بتواند جامه عمل بپوشاند، اگر چنین کاری انجام دهد شروع نابودی خودش خواهد بود و این موضوع به آنها تفهیم شده است.
امیر سرتیپ حاتمی در رابطه با بودجه اختصاص یافته به صنایع دفاعی کشور هم اظهار داشت: همانند مواردی که در آنها نوآوری و ابتکار داشتیم و حاصل آن قدرت دفاعی اطمینان بخش ما شده در حوزه منابع مورد نیاز هم تلاش کردیم همین کار را انجام دهیم.
وی اضافه کرد: محدودیتهای کشور را به خوبی میدانیم و میدانیم که یکی از اهداف دشمن، تحمیل هزینه به ما و کشورهای منطقه است لذا در این دام نمیافتیم و دفاع خودمان را طراحی کردیم و این دفاع متناسب با حداقل منابعی است که باید در اختیار بگیریم و استفاده کنیم.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه بودجههای اختصاص یافته به ما غیر قابل مقایسه با کشورهای منطقه است، اما با این میزان منابع، کار موثر انجام میدهیم بیان داشت: یکی از این کارهای موثر، داشتن صنایع دفاعی و توانمندی تولید داخل است.
امیر سرتیپ حاتمی با اشاره به سفر چند روزه خود به هندوستان هم گفت: دیپلماسی دفاعی و گسترش این دیپلماسی یکی از برنامههای وزارت دفاع است و ما ماموریتهای دفاع را با ابزارهای مختلفی پیگیری میکنیم، در حوزه دیپلماسی برنامهای شبیه به برنامه هایمان در حوزه صنعتی داریم، اولویت هایمان را در این برنامه مشخص کرده ایم و کشورهایی که امنیت ما با آنها پیوستگی دارد از جمله محور مقاومت، کشورهای همسایه و کشورهای مسلمان و همچنین کشورهایی که موثر هستند و سیاست هایشان با ما هم راستایی دارد برای ما اولویت دارند، هندوستان نیز یکی از کشورهای در حال توسعه است که پیشرفتهای بسیار خوبی در حوزههای مختلف داشته، همچنین ما منافع مشترکی با این کشور داریم و سعی کردیم در این سفر از فرصت به وجود آمده برای گفتگو، تبادل نظر و گسترش همکاریها استفاده کنیم.
وی با اشاره به پایان تحریمهای تسلیحاتی ایران هم بیان کرد: این اتفاق یک موفقیت سیاسی برای ملت ایران و نیروهای مسلح بود؛ آمریکاییها بسیار تلاش کردند این اتفاق نیفتد و تلاش زیادی کردند که محدودیتها را حفظ و تبدیل به تحریم کنند، اما شکست بسیار سنگینی خوردند و این پیروزی از لحاظ سیاسی موفقیت قابل توجهی برای ایران است.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ادامه داد: امروز هیچ کشوری محدودیت قانونی برای همکاری با ایران در این حوزه را ندارد؛ تجهیزات، فناوری و دستاوردهای بسیاری داریم که قابل عرضه به بازار جهانی است و میتوانیم فروش خوبی داشته باشیم که خود فروش این محصولات نیز میتواند دستاوردهای سیاسی اقتصادی برای ما داشته باشد، شرایط فراهم است و ما نیز به خوبی از آن استفاده میکنیم.
امیر سرتیپ حاتمی در خصوص تعمیق ساخت داخل صنایع دفاعی کشور هم گفت: در این رابطه رویکرد ما یک رویکرد معقول و منطقی است، یک سری صنایع در دنیا وجود دارد که به صورت انبوه و با قیمت مناسب تولید میشود و قابل تحریم و محدودیت نیست، اما در جاهایی که صنایع قابل کنترل است بومی سازی قطعات و زیر سامانهها را به جد دنبال میکنیم و در کل اگر بخواهم وضعیت مان را تشریح کنم میتوانم بگویم که در دوره فشار حداکثری که آمریکاییها جنایت کارانهترین اقدامات را کردند، نه تنها تولیدات مان را ادامه دادیم بلکه در بسیاری از زمینهها به معنی واقعی کلمه جهش تولید داشتیم.
وی در پایان گفت: در حوزه ضد کروزها و پدافند ارتفاع پایین ان شاءالله خبرهای خوبی خواهیم داشت.
انتهای پیام/
نظر شما