«حکم امهز» کارشناس لبنانی مسائل راهبری در گفتوگو با خبرنگار بینالملل خبرگزاری فارس، صدور قطعنامه شورای امنیت علیه یمن را لکه ننگی برای این شورا خواند و تاکید کرد که شورای امنیت همواره در کنار جلاد و متجاوز قرار گرفته است و چنین رویکرد جانبدارانهای را در قبال تحولات فلسطین، لبنان، عراق و سوریه مشاهده کردهایم.
وی با بیان اینکه قطعنامه شورای امنیت علیه یمن در نتیجه فشارهای عربستان سعودی صادر شد، تاکید کرد: این قطعنامه برای راضی کردن عربستان سعودی صادر شده است.
امهز با بیان اینکه اغلب کشورهای شورای امنیت موافق راه حل سیاسی و مسالمت آمیز در بحران یمن هستند، تاکید کرد: معتقدم که هیچ کدام از کشورهای شورای امنیت که با طرح شورای همکاری خلیج فارس موافقت کردهاند، حاضر به اجرای بند هفتم منشور سازمان ملل درباره یمن و دخالت نظامی در این کشور نیستند.
وی رأی ممتنع سوریه به قطعنامه شورای امنیت علیه یمن را حامل پیامهای گوناگونی از جمله مخالفت با گزینه نظامی علیه یمن خواند و اظهار داشت: اوضاع اقتصادی و انتخاباتی آمریکا نیز اجازه دخالت نظامی دولت «باراک اوباما» در یمن را نمیدهد.
این کارشناس مسائل راهبردی با بیان اینکه اختلافات زیادی درباره صدور قطعنامه علیه یمن، در میان اعضای شورای امنیت وجود دارند، افزود: قدرت ارتش و کمیتههای مردمی یمن به گونهای است که نمیتوان به آسانی در آنها نفوذ و نیروهای آنان را شکست داد و لذا صدور این قطعنامه تاثیری در عرصه تحولات یمن نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه نبرد عربستان علیه یمن با حمایتهای آمریکا آغاز شده است، افزود: معتقدم که در یمن دخالت نظامی خارجی صورت نخواهد گرفت و بحران این کشور بر اساس طرح جمهوری اسلامی ایران حل و فصل خواهد شد.
امهز با بیان اینکه پاکستان، ترکیه و مصر که ریاض در حمله به یمن به آنها دل خوش کرده بود، از مشارکت در ائتلاف عربستان عقب نشینی کردند، یادآور شد که امکان دخالت نظامی زمینی و اجرای بند هفتم منشور سازمان ملل در یمن وجود ندارد.
وی در پایان موافقت شورای امنیت با طرح شورای همکاری خلیج فارس درباره یمن را در راستای توجیه و مشروع جلوه دادن حملات هوایی ائتلاف عربستان سعودی علیه ملت یمن برشمرد.
شورای امنیت سازمان ملل در نشست سهشنیه (دیروز) خود با طرح شورای همکاری خلیج فارس علیه انصارالله یمن موافقت کرد. این طرح عربی شامل تحریمهای تسلیحاتی علیه انصارالله یمن و اعمال تحریم علیه «عبدالملک الحوثی» رهبر جنبش انصارالله و فرزند علی عبدالله صالح رئیس جمهور اسبق یمن است. بر اساس این طرح، علی عبدالله صالح و فرزندش ممنوع السفر شدند.
بر اساس این گزارش 14 عضو شورای امنیت به این طرح رای مثبت دادند. بر اساس این طرح علی عبدالله صالح و فرزندش ممنوع السفر شدند. روسیه که می توانست یا این طرح ضد یمنی مخالفت کند، رأی ممتنع داد.
شورای امنیت از کشورهای عضو خواسته است کشتیهایی را که به یمن می روند، بازرسی کند. این شورا با حمایت از مداخله و تجاوزات نظامی عربستان در یمن همچنین از عبدربه منصور هادی و مشروعیت وی حمایت کرد.
نماینده چین که رأی مثبت داد، گفت: گزینه نظامی راهحل درست برای حل بحران یمن نیست. یو جی یی گفت: چین برای کاهش تنش در یمن از «دولت و ملت یمن حمایت می کند».
نماینده فرانسه در شورای امنیت ضمن درخواست برای آغاز گفتوگو در یمن گفت: باید علیه کسانی که در مسیر گفتوگو در یمن مانع تراشی میکنند، فشار زیادی اعمال کرد.
یمن از چهار هفته پیش شاهد حملات هوایی عربستان و متحدان عرب او در شورای همکاری خلیج فارس است که تاکنون بیش از 1000 نفر بر اثر این حملات کشته شدهاند.
انتهای پیام/ص
∎