شناسهٔ خبر: 45585570 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت آموزش و پرورش | لینک خبر

وزیر آموزش‌وپرورش در برنامه در انتهای الوند شبکه 2؛ (بخش اول)

تدریس در فضای مجازی پیچیدگی و سختی‌های زیادی نسبت به آموزش حضوری برای معلمان دارد/ عمیقاً از کار سخت معلمان در شرایط کرونا قدردانی می‌کنم

وزیر آموزش‌وپرورش در برنامه انتهای الوند شبکه 2 در تشریح دستاوردهای آموزش‌وپرورش اظهار کرد: تدریس در فضای مجازی پیچیدگی و سختی‌های زیادی برای معلمان دارد و عمیقاً از کار سخت معلمان در این شرایط کرونایی قدردانی می‌کنم.

صاحب‌خبر -

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش‌وپرورش، صبح امروز محسن حاجی میرزایی در برنامه زنده «در انتهای الوند» شبکه 2 با تبریک سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و در پاسخ به سؤالی در خصوص دستاوردهای آموزش‌وپرورش در دهه پنجم انقلاب، اظهار کرد: جهت‌گیری‌های کلی نظام آموزش‌وپرورش بر چند محور اساسی استوار است؛ تعلیم و تربیت یک فرایند پویایی است؛ به این معنی که باید انسان‌ها را برای زمان خودشان تربیت کند، شرایط جامعه نیز دائماً در حال پویایی و تغییر است؛بنابراین نظام آموزشی باید دائماً در حال تغییر و تحول باشد، در طی سال‌های پس از انقلاب هر 10 سال شاهد تغییرات نظام آموزشی بوده‌ایم و این نظام تلاش داشته خود را با شرایط جدید جامعه هماهنگ کند.

 

نقطه آغاز بی‌عدالتی از دسترسی به فرصت‌های آموزشی آغاز می‌شود

 وی افزود: جهت‌گیری عمده نظام آموزشی در درجه اول؛ دسترسی تمام افراد واجب التعلیم به امکان آموزش است زیرا نقطه آغاز بی‌عدالتی از دسترسی نابرابر به فرصت‌های آموزشی آغاز می‌شود اگر افراد فرصت‌های برابری برای یادگیری نداشته باشند به‌تدریج این نابرابری‌ها در کسب موقعیت‌های اجتماعی، قدرت، ثروت و شرایط دیگر خود را نشان می‌دهد.

 

98،2 درصد افراد لازم التعلیم تحت پوشش آموزش‌وپرورش هستند

حاجی میرزایی تصریح کرد: نظام آموزش‌وپرورش ایران تلاش گسترده‌ای را برای این کار انجام داده است و یکی از درخشان‌ترین عملکردها متوجه نظام آموزشی ایران است و بیش از 98،2 درصد از کسانی که لازم التعلیم هستند تحت آموزش قرار دارند.

وی وجود  بیش از 5 هزار مدرسه که جمعیت دانش‌آموزی کمتر از 5 نفر دارند را نشانه ای از اراده و عزم جمهوری اسلامی برای توزیع مناسب فرصت های آموزشی در تمام مناطق کشور دانست و عنوان کرد: در حوزه سوادآموزی نرخ باسوادی از 47 و نیم درصد در قبل از انقلاب به 90 درصد در حال حاضر رسیده است و نزدیک به دو برابر شده است. البته در جمعیت هدف که افراد 6 تا 49 سال را شامل می‌شود،  میزان باسوادی 96 درصد است.

 

ساخت 28 کلاس درس به‌طور روزانه در دولت تدبیر و امید

وی ادامه داد: در حوزه فضاهای آموزشی؛ دسترسی به فضاهای آموزشی، تربیتی، رفاهی و فرهنگی را توسعه دادیم به‌طور خاص در دولت تدبیر و امید و در همین 8 سال، روزانه 28 کلاس درس احداث و فضاهای ورزشی نیز 2 برابر شده است، بیش از 3000 مدرسه شبانه‌روزی در مناطق محروم داریم که دانش آموزان لازم التعلیم ولازم التوجه را پوشش می‌دهد.

 

افزایش 100 درصدی پوشش پیش‌دبستانی در دولت تدبیر و امید

عضو کابینه تدبیر و امید خاطرنشان کرد: در دوره پیش‌دبستانی که دوره بسیار مهمی است از 37 درصد پوشش در سال 92 به بالای 76 درصد رسیدیم در سال قبل بیش از 1 میلیون نفر نوآموز در پیش‌دبستانی تحصیل می‌کردند همه دانش‌آموزانی که وارد مدرسه می‌شوند ازنظر شنوایی، بینایی و قدرت پردازش ذهنی موردسنجش قرار می‌گیرند تا در صورت داشتن آسیب، شناسایی و تصمیم های مناسبی اتخاذ شود.

وی تغییرات سریع و پرشتاب دانش آموزان را برای دانش آموزان آسیب‌زا دانست و افزود: برای صیانت از دانش‌آموزان طرح‌های متنوعی را ازجمله غربالگری عمومی دانش آموزان را در حوزه آسیب‌های اجتماعی انجام می‌دهیم و در همین راستا طرح نماد برای 3 میلیون دانش‌آموزان اجرا کردیم که به‌تدریج این طرح را توسعه‌خواهیم داد.

 

تأسیس شبکه شاد به برقراری عدالت آموزشی کمک کرد

حاجی میرزایی در خصوص شبکه شاد و برقراری عدالت آموزشی در فضای مجازی گفت: ازنظر عدالت آموزشی دو وجه داریم؛ وجه اول این است که دسترسی دانش‌آموزان به محتوای آموزشی باکیفیت و تدریس‌های فاخر بیشتر شد. اگر درگذشته تعداد محدودی از دانش آموزان می‌توانستند از توانمندی‌های معلمان و تدریس‌های فاخر برخوردار شوند اکنون با امکاناتی که در شبکه شاد وجود دارد همه دروس در پایه‌های مختلف برای همه دانش آموزان ارائه‌شده و معلمان باتجربه و توانمند در تمام پایه‌های تحصیلی حضور دارند که محتوای فاخر را تولید و همه معلمان، دانش آموزان و خانواده‌ها به این محتواها دسترسی دارند و این موضوع به همه مخاطبین کمک می‌کند تا دسترسی بهتری به آموزش‌ها داشته باشند و کیفیت مناسب آموزشی در سطح وسیعی ارائه شود و این موضوع به تحقق عدالت آموزشی کمک می‌کند.

 

بررسی مستقیم دسترسی 600 هزار دانش‌آموز و بیش از 2 هزار و 870 مدرسه به شبکه شاد

وی ادامه داد: از مجموع 15 و نیم میلیون دانش‌آموز، 2،5 تا 3 میلیون نفر در شبکه شاد نیستند که این موضوع دلایل مختلفی دارد برخی ممکن است از آموزش فاصله گرفته باشند یا در منطقه‌ای زندگی کنند که دسترسی به اینترنت یا ابزار آموزشی ندارند. اخیراً گروهی را مأمور کردیم تا بدون مداخله استان به مناطق مختلف کشور بروند و از دانش آموزان در خصوص دسترسی به آموزش‌ها سؤال کنند این کار در یک ماه گذشته در سطح 600 هزار دانش‌آموز انجام شد و بیش از 2 هزار و 870 مدرسه بدون اعلام قبلی از سوی این گروه مورد بازدید قرار گرفت.

 

در همه استان‌ها استودیوهایی برای تولید محتوای بسته‌های آموزشی تأسیس‌شده

وزیر آموزش‌وپرورش افزود: نتایج این طرح نشان می‌دهد که 20 درصد از این دانش‌آموزان که به شبکه شاد دسترسی ندارند و از طریق بسته آموزشی فعالیت آموزشی خود را دنبال می‌کنند. بسته‌های مکتوب، سی دی به‌تناسب ظرفیت مخاطبین تولید و در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد. در همه استان‌ها استودیوهای فعالی برای تولید محتوا ایجادشده است و دانشجویان فارغ‌التحصیل تربیت‌معلم و معلمان باتجربه به تولید محتوا به اشکال مختلف می‌پردازند و راهبران آموزشی این محتوا را در اختیار دانش آموزان قرار می‌دهند.

 

در جمعیت 600 هزار نفری بررسی شده 3 دهم درصد هیچ یک از روش های آموزشی ارائه شده را پیگیری نمی کنند

وی ادامه داد: در جمعیت نمونه 600 هزار نفری دانش آموزان  3 دهم درصد آموزش‌ها را  از هیچ طریقی پیگیری نمی‌کنند یعنی از هر 1000 نفر 3 نفر آموزش‌ها را دریافت نمی‌کنند. به واحدهای استانی و شهرستانی مأموریت دادیم تا با تماس با آن‌ها، این افراد را به آموزش‌ها ترغیب کنند.

عضو کابینه تدبیر و امید از تشدید مراقبت‌ها و نظارت‌ها در دوران کرونایی خبر داد و اظهار کرد: درگذشته مدرسه فعال بود و کسب اطمینان از جریان درست امور و ارائه خدمات آموزشی آسان تر بود. اما اکنون روش‌های قبلی جوابگو نیست و این پیچیدگی کار آموزش‌وپرورش است.

 

عمیقاً از کار سخت معلمان در  شرایط کرونا قدردانی می‌کنم

وی گفت: عمیقاً از کاری که فرهنگیان در حال حاضر انجام می‌دهند قدردانی کنم. همان‌طور که کادر پزشکی خدمات بزرگی را برای سلامت و ایمنی جامعه انجام می‌دهند و محسوس هم است اما خدمات معلمان خاموش است هرچند که گستره وسیعی دارد. برای معلمان آموزش حضوری بسیار آسان‌تر از تدریس در فضای مجازی است. معلم باید تدریس خود را به یک محتوای الکترونیکی تبدیل کند و این کار پیچیده‌ای است. جامعه باید در برابر این خدمات معلمان آگاه باشند  و قدردان معلمان در شرایط بسیار سخت کرونایی هستم.

 

 

نظر شما