شناسهٔ خبر: 45566986 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: بسیج نیوز | لینک خبر

گفتار درمانی به درد مقاومت یمن نمی‌خورد/ تحلیلی بر اظهارات بایدن درباره یمن

رئیس جمهور آمریکا در اظهاراتی مدعی شد که به دنبال توقف جنگ در یمن است. در همین خصوص جنبش انصارالله و تحلیلگران بر این باورند که گفتار درمانی پاسخگو نیست و توقف این جنگ و محاصره نیازمند اقدام عملی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بسیج، در حالی که به ششمین سالگرد تهاجم نظامی ائتلاف به رهبری عربستان سعودی به یمن نزدیک می‌شویم، «جو بایدن» رئیس جمهور جدید آمریکا روز پنجشنبه ۱۶ بهمن ماه در سخنرانی خود با انتقاد از اوضاع انسانی در یمن ادعا کرد که دولتش در تلاش است جنگ در این کشور را متوقف کرده و از تیم ویژه خود در غرب آسیا خواسته برای حصول آتش‌بس در یمن اقدام کند.

 

 

بایدن گفت: «جنگ علیه یمن باید متوقف شود و ما همه‌ حمایت‌های خود از عملیات‌های تهاجمی در آنجا را متوقف می‌کنیم».

 

 

رئیس‌جمهور آمریکا در این سخنرانی گفت که قصد دارد به جنگ یمن پایان دهد و در عین حال خاطرنشان کرد که آمریکا به عربستان سعودی کمک خواهد کرد از «تمامیت ارضی» خودش دفاع کند. او همچنین مدعی شد عربستان سعودی با حملاتی از جانب نیروهای تحت حمایت ایران مواجه است.

واکنش خطیب‌زاده

این اظهارات واکنش «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه را به همراه داشت و در این باره گفت: توقف حمایت و عدم فروش سلاح به ائتلاف عربستان در صورتی که یک مانور سیاسی نباشد، می‌تواند گامی در جهت تصحیح اشتباهات گذشته باشد. این موضوع  مشکل یمن را به تنهایی حل نمی‌کند و در ادامه باید محاصره هوایی، دریایی و زمینی که به واسطه آن هزاران نفر از مردم آن کشور به دلیل فقر غذایی و دارویی جان باختند، برطرف و حملات نظامی کشورهای متجاوز به رهبری عربستان سعودی به یمن نیز قطع شود. 

خطیب‌زاده با تاکید بر اینکه جامعه جهانی و برخی کشورهایی که با تجارت و فروش سلاح در جنایت‌های عربستان علیه مردم یمن شریک هستند باید به حمایت‌های سخت و نرم خود از عربستان پایان دهند و راه را برای ادامه این فاجعه انسانی مسدود کنند، افزود: متاسفانه عربستان با شروع جنگ در یمن خود را بیشتر آسیب پذیر کرد و با ایراد اتهام‌های ناروا به سایر کشورها در راستای فشارهای حداکثری آمریکا، تلاش دارد خود را از تجاوز نظامی به یمن و کشتن هزاران زن و کودک یمنی تبرئه کند.  سخنگوی وزارت خارجه در ادامه افزود: در عین حال امید است کشورهای جنگ طلب به اشتباه راهبردی خود در تجاوز به یمن پی برده و با اقرار به اشتباه شش ساله خود، جنگ و محاصره یمن را پایان داده و راه حل مسالمت آمیز را در پیش گیرند. ایران از هرگونه تلاش جامعه جهانی در جهت حمایت از یمن و قطع حمایت از متجاوز استقبال می‌کند و در جهت حل مشکل همچنان راه حل چهار ماده ای خود را نافذ می‌داند. 

سفر گریفیتس به تهران

در همین خصوص نیز «مارتین گریفیتس» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور یمن امروز (یکشنبه) به تهران آمد تا با مقامات ایرانی درباره آخرین تحولات یمن به رایزنی بپردازد.

دفتر نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور یمن در این خصوص در بیانیه‌ای اعلام کرد که گریفیتس در سفر دو روزه خود به ایران قرار است با محمدجواد ظریف وزیر خارجه و دیگر مقام‌های ایرانی ملاقات کند. بخشی از تلاش‌های دیپلماتیک نماینده ویژه (در امور یمن) در حمایت از راه‌حل سیاسی مبتنی بر مذاکره برای جنگ در یمن است؛ راه‌حلی که خواسته‌های مردم یمن را دربرمی‌گیرد. اولویت فوری نماینده ویژه، حمایت از توافق بین طرف‌های درگیر جنگ بر سر یک آتش‌بس در سراسر این کشور، اتخاذ اقدامات فوری انساندوستانه و از سرگیری فرآیند سیاسی است.

لازم به ذکر است، «علی‌اصغر خاجی» دستیار ارشد وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پنجم شهریور ماه با گریفیتس در ژنو دیدار و در خصوص برقراری آتش بس و روند صلح در این کشور بحث و تبادل نظر کرده بود.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در سفر اخیرش به مسکو در نشست خبری با سرگئی لاوروف همتای روس خود به اوضاع یمن نیز اشاره کرده و گفته بود: امیدواریم با همکاری بین‌المللی این معضل انسانی و بزرگ‌ترین شرایط دردناک انسانی در قرن حاضر به پایان برسد و شاهد آتش بس و گفت‌وگو بین گروه‌های یمنی باشیم. ما از نقش مثبت روسیه استقبال کردیم. ایران حاضر است با «گریفیتس» نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن و دیگران همکاری کند که گروه‌های مختلف یمنی را به پای میز مذاکره بیاورند و به یک حکومت مشترک بین همه یمنی‌ها براساس همکاری و همراهی به جای جنگ و خونریزی بینجامد.

تاثیرگذاری ایران در مسائل منطقه

وی در خصوص سفر امروز گریفیتس به تهران نیز این سفر را خط بطلانی خواند بر موضوع عدم نفوذ جمهوری اسلامی ایران که توسط برخی کشورهای منطقه، کشورهای اروپایی و آمریکا بیان می‌شود و افزود: این سفر نشانگر آن است که نفوذ جمهوری اسلامی به گونه‌ای است که به دوستان و دشمنان اثبات شده که جمهوری اسلامی در مسائل منطقه‌ای تاثیرگذار است و برای ایجاد صلح و ثبات و امنیت پایدار در منطقه از موثرترین بازیگران منطقه‌ای است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اظهارات مقام‌های آمریکایی و اروپایی مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در منطقه دارای جایگاهی نیست، خاطرنشان کرد: سفر نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل به تهران نشانگر عبور جمهوری اسلامی از یک قدرت منطقه‌ای به قدرت بین‌المللی است. 

نظر شما