شناسهٔ خبر: 45479683 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

دولت افغانستان هم با طالبان مذاکره می‌کند

سفیر اسبق ایران در لبنان گفت:طالبان یک وزنه مهم سیاسی در افغانستان محسوب می‌شود و بدون در نظر گرفتن سوابق گذشته این گروه که به هیچ عنوان مورد تاییدجمهوری اسلامی نیست، طالبان درحال حاضر از قدرت‌های موثر و تعیین کننده در صحنه سیاسی افغانستان محسوب می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ احمد دستمالچیان، کارشناس مسائل غرب آسیا و سفیر اسبق ایران در لبنان در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص سفر روز گذشته هیئتی از طالبان به تهران و دیدار با وزیر امور خارجه کشورمان گفت: طبیعی است افغانستان همسایه ماست و همواره مورد توجه سیاست خارجی ایران بوده و هست.

وی ادامه داد: گذشته از این‌ها افغانستان روابطی عمیق با ایران در طول تاریخ داشته است و برخورداری از زبان مشترک، دین، آداب و رسوم مشترک از اهمیت ویژه‌ای در ارتباط این دو کشور با یکدیگر برخوردار است.

دستمالچیان تصریح کرد: از این منظر درهمه ادوار افغانستان همواره مورد توجه خاص جمهوری اسلامی بوده است و در شرایط فعلی نیز چون این کشور باید با همه قوای سیاسی، احزاب و طوایف مستقر در افغانستان روابط صمیمانه‌ای برای حفظ توازن و ایجاد دولتی با ثبات داشته باشد از این رو با چشمی یکسان به تمام طرف‌ها و قدرت‌های موجود درافغانستان نگاه می‌کند و سیاست او حاکم شدن دولتی مستقل و با ثبات در این کشور است.

*طالبان درحال حاضر از قدرت‌های موثر و تعیین کننده در صحنه سیاسی افغانستان محسوب می‌شود

سفیر اسبق ایران در لبنان با اشاره به سفر اخیر هیئت طالبان به کشورمان و دیدار با مقامات ارشد نظام گفت: در شرایط فعلی طالبان یک وزنه مهم سیاسی در افغانستان محسوب می‌شود و بدون در نظر گرفتن سوابق گذشته این گروه که به هیچ عنوان مورد تاییدجمهوری اسلامی نیست طالبان درحال حاضر از قدرت‌های موثر و تعیین کننده در صحنه سیاسی افغانستان محسوب می‌شود،  از این منظر جمهوری اسلامی حضور طالبان در ایران را پذیرفت برای اینکه ایران نیز خواهان شکل گیری یک قدرت سیاسی آرام و مستقل با حضور همه احزاب سیاسی در افغانستان است.

*امنیت و ثبات همسایگان؛ امنیت و ثبات ایران است

وی با اشاره به اینکه دیدار مقامات ایرانی با گروه طالبان موضوع جدیدی نیست، گفت: در گذشته نیز ملاقات‌هایی بین طرفین ایرانی و طالبان در قطر و سایر کشور‌ها شکل گرفته بود و اساساً این نوع رایزنی جز لوازم کار سیاسی است که جمهوری اسلامی باید در رابطه با همسایگان خود از آن استفاده کند، چون امنیت و ثبات در اطراف ایران امنیت و ثبات در ایران است.

دستمالچیان در پاسخ به این سؤال که با توجه به گذشته تاریک گروه طالبان آیا دیدار این هیئت با مقامات رسمی جمهوری اسلامی شانیت ایران را زیر سوال نخواهد برد، گفت: زمانی که بنا باشد مسائل با مقتضیات روز بررسی شود انعطاف ویژه‌ای در نظرگرفته می‌شود.

سفیر اسبق ایران در لبنان ادامه داد: طالبان گرچه سابقه خوبی ندارد و حملات تروریستی را در کارنامه خود داشته است، اما با توجه به اینکه الان تا حد زیادی از آن اقدامات رویگردان شده و گذشته از این به عنوان یک نیروی موثر در صحنه سیاسی افغانستان حضور دارد و از اقدامات گذشته خود نیز دست کشیده با این حساب ایران نیز نمی‌تواند واقعیت و موجودیت حاکم در افغانستان را نادیده گرفته و یک طرفه به موضوع نگاه کند.

* دولت قانونی افغانستان نیز مذاکراتی را با طالبان انجام داده‌اند

وی افزود: گذشته از این‌ها خود دولت افغانستان نیز به این نتیجه رسیده برای استقلال و ثبات سیاسی در سکان این کشور باید همه طرف‌ها پای میز مذاکره حاضر باشند کما اینکه خود دولت افغانستان نیز مذاکراتی را با طالبان انجام داده اند.

دستمالچیان ادامه داد: از این منظر در شرایط فعلی گروه طالبان به دنبال همکاری با نیرو‌های موجود در این کشور است و هم چنین به دنبال مشورت و تبادل نظر با نیرو‌های موثر خارج از افغانستان خواهد بود.

سفیر اسبق ایران در لبنان خاطرنشان کرد: اگر طالبان در سیاست فعلی خود در آینده رویگردان شود و به اقدامات گذشته برگردد در حقیقت بلیط خود را در عرصه سیاست جهان سوزانده و به زیان خود عمل کرده است و با همان کارنامه ننگین سابق مواجه می‌شود که البته افتضاح بیشتری به دنبال خواهد داشت.

نظر شما