شناسهٔ خبر: 4541103 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دولت.آی‌آر | لینک خبر

در نشستی با نخبگان اسپانیا/

ظریف :تحریم هرگز ابزار کارآمدی نبوده است

ایران همواره در مسیر برخورداری از فناوری صلح آمیز هسته ای حرکت کرده و هیچگاه انحرافی نداشته و اساسا دلیلی برای آن نمی بیند. آقای خاویر سولانا شاهد این موضوع هستند.

صاحب‌خبر -

'محمد جواد ظریف' وزیر امور خارجه کشورمان امروز سه شنبه در نشستی با نخبگان اسپانیا ضمن دفاع از حق مسلم ایران در استفاده از انرژی صلح آمیز هسته ای ، تاکید نمود که تحریم های غرب علیه ایران هرگز ابزار کارآمدی نبوده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا ، محمد جواد ظریف در سخنان خود در کانون نخبگان اسپانیا که 'خوسه مانوئل سوریا' وزیر صنایع ، معدن و گردشگری این کشور و 'خاویر سولانا' رئیس سابق سیاست خارجه اروپا نیز حضور داشتند ، ضمن ارزیابی روابط خوب و سابقه دیرینه مناسبات دوکشور ، تصریح کرد : ایران همواره در مسیر برخورداری از فناوری صلح آمیز هسته ای حرکت کرده و هیچگاه انحرافی نداشته و اساسا دلیلی برای آن نمی بیند. آقای خاویر سولانا شاهد این موضوع هستند.

وی تاکید نمود که تحریم هرگز ابزار کارآمد نبوده است و فشارها بر عموم مردم تحمیل شده و آنها را هدف قرار داده است و در این راستا ، بیماران و مشکل تامین دارو هدف تحریم های ظالمانه بوده اند.

وزیر خارجه کشورمان اشاره نمود :این درحالی است که برخی در آمریکا و اروپا به تحریم بعنوان یک سرمایه نگاه می کنند که این نگاه غیرواقع بینانه و ناکارآمد است. این رویکرد مانع از آن می شود که آنان با عزم جدی به سمت دستیابی به توافق حرکت کنند.

ظریف خاطرنشان کرد :فشار همواره مخرب و غیرسازنده است و نمی تواند در مسیر رسیدن به توافقی جامع کمک کننده باشد.

وزیر کشورمان تصریح کرد :روابط ایران و اسپانیا می تواند شامل حوزه های وسیع و متنوعی شود که گردشگری یکی از آنان و صنعت انرژی و گاز نیز از زمینه های دیگر است.

وی ضمن اعلام اینکه ایران در راستای اعتماد سازی و شفاف سازی قدم برداشته است ، به بی اعتمادی بی سابقه ایران نسبت به غرب بویژه آمریکا اشاره و تاکید نمود : شما نمی توانید از ملت ایران توقع داشته باشید که به غرب علیرغم سوابق آنان نسبت به ایران ، اعتماد کنند .

رئیس دسگاه دیپلماسی خارجی کشورمان تاکید کرد که اعتماد سازی و شفاف سازی باید از سوی دو طرف باشد وانجام تعهدات ایران و لغو کامل تحریم ها باید همزمان صورت گیرد.

وزیر امور خارجه در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد :درباره تحولات منطقه غرب آسیا، ایران گام های سازنده ای از ابتدای تشکیل دولت یازدهم برداشته و با تمام همسایگان روابط خوبی داشته است.

وی در رابطه با مساله تروریسم داعش اضافه نمود :ما از داعش و القاعده حمایت نکردیم، صدام مورد حمایت چه کشورهایی بود؟ اینها همواره مورد حمایت دیگران ازجمله اروپا بوده اند. ما همواره در یک مسیر درستی حرکت کرده ایم.

در این رابطه ، ظریف تصریح کرد که کشورها ، در جهت ثبات و امنیت منطقه دیگران، گروههایی را تولید کرده و مورد حمایت قرار داده اند و موجبات ناامنی و بی ثباتی بیشتر منطقه را فراهم کرده اند.

وی خاطرنشان کرد :کشورهای تحریم کننده ایران بدنبال براندازی نظام مردمسالاری بوده اند اما ملت ما با مقاومت تاریخی خود نشان داد که این ابزار ناکارآمد است و کشورهای تحریم کننده را مجبور کرد تا راه دیگری را، یعنی راه دیپلماسی را برای تعامل با ایران برگزینند. ما همواره براین اصل تاکید کرده ایم و در این جهت گام برداشته ایم.

ظریف در ادامه سخنان خود به موضوع بحران یمن اشاره نمود و گفت :در باره یمن، تاریخ ثابت کرده است که هیچ کشور خارجی نمی تواند بر یمن مسلط شود.

وی تاکید کرد :بمباران یمن، خانه های مردم و زیر ساخت ها و بیمارستان های این کشور راه حل بحران نیست. پیش شرط ها نمی تواند دستیابی به راه حل را تسریع کند. همچنان که در سوریه این اتفاق افتاد.

ظریف در این راستا گفت که پیشنهاد ایران بر این اساس است :آتش بس فوری حملات هوایی و زمینی، امداد رسانی انساندوستانه به مردم با دارو، غذا، آب و رسیدگی به مجروحین، گفت وگوی یمنی – یمنی که کشورهای دیگر باید آنرا تسهیل کنند، تشکیل دولتی فراگیر که با تمامی همسایگان خود رابطه خوب و سازنده ای داشته باشد.

وزیر خارجه کشورمان همچنین با اشاره به اقدامات رژیم صهیونیستی تصریح کرد :برای نتانیاهو دستیابی به راه حل در خصوص هسته ای، آرامش و ثبات در منطقه ، صلح و روابط دوستانه ناراحت کننده می باشد و او می خواهد با سرو صدا در باره برنامه صلح آمیز هسته ای و ظلم به فلسطینان در اشغالگری و شهرک سازی سرپوش بگذارد و دیگران را به مسائل دیگر مشغول کند.

وی افزود :الان جبهه النصره که یک گروه تروریستی است بهترین روابط را با رژیم صهیونیستی دارد. مصدومان آنان را در بیمارستان های خود مداوا می کنند. آیا کسی این سئوالات را مورد توجه قرار می دهد؟

ظریف ادامه داد :در لیبی، سوریه و عراق، جمهوری اسلامی ایران یک بازیگر مهم منطقه ای است و رسانه های مختلف دنیا نیز از آن سخن می گویند. ما در عراق هستیم نه با نیروی نظامی بلکه با مستشاران نظامی و به کمک دولت عراق برای مبارزه با داعش برای ایجاد امنیت این کشور رفته ایم.

وزیر خارجه تصریح کرد :ما با مردم منطقه هستیم و در مقابله با داعش و القاعده می باشیم .براساس گزارش سازمان ملل ماهانه یک هزار نیرو به کمک داعش در سوریه و عراق می روند. اینها از کدام مرزها عبور می کنند؟ آیا ما حامی القاعده بوده ایم؟ ما از داعش حمایت مالی و تجهیزات نظامی کرده ایم؟ آیا ما نیروهای داعش را با متحدان غربی و منطقه ای آنها آموزش داده ایم ؟

در این نشست خوسه مانویل سوریا وزیرصنایع ، معدن و گردشگری اسپانیا در مورد روابط دوجانبه و همچنین چشم انداز های آینده خاطرنشان کرد :ایران و اسپانیا روابط بسیار خوبی همواره داشته اند و این روند باید همچنان ادامه داشته باشد.

وی اشاره نمود که بیانیه لوزان سوییس درب ها را می تواند برای امید و صلح باز نماید. این منافع مشترک و متقابل است که هم به نفع ایران و هم به نفع 5+1 می باشد .

وزیر اسپانیایی یاد آور شد که یک هزار شرکت اسپانیایی در حوزه های مختلف صنعت، ارتباطات، اقتصادی و زیرساخت ها با ایران تجارت می کنند.

سوریا ادامه داد :در سال 2014 توانستیم با برخی از مقامات ایرانی دیدار کنیم و در این رابطه دولت آقای روحانی قصد دارد به صنعت گردشگری نیز توجه بیشتری نماید و این مورد علاقه و توجه ما نیز هست چرا که صنعت گردشگری نقش مهمی در اقتصاد اسپانیا دارد.

وی همچنین اشاره کرد که ایران بخاطر تاریخ، تمدن ، فرهنگ و جاذبه های خاص خود یکی از کشورهای مورد توجه در توسعه صنعت گردشگری می باشد و این به نفع هردو کشور است.

خاویر سولانا رئیس سابق سیاست خارجه اروپا نیز به نوبه خود ضمن قلمداد نمودن ایران به عنوان یک کشور دوست ، اشاره نمود که ایران باید برخی مسائل را در رابطه با برنامه هسته ای روشن کند.

وی با اشاره به تحولات خاورمیانه بویژه سوریه، عراق ویمن ، بر ضرورت گفت وگو میان ایران و عربستان بعنوان دوکشور مهم در منطقه اصرار ورزید .

سولانا همچنین تصریح کرد که ایران هیچ کشوری را در قرن های اخیر مورد تجاوز قرار نداده است .