رئیس قوه قضائیه به آنچه که از تریبونهای عمومی مطرح میشود واکنش نشان داد و در مخالفت با آن گفت که این تریبونها محل طرح مسائل اختلافی نیست و تأکید کرد که آنها باید محل امیدآفرینی و رفع نگرانی مردم باشند.
بنا به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، آیتالله سیدابراهیم رئیسی در جلسه شورای عالی قوه قضائیه بر ضرورت وجود انسجام در جامعه و همچنین مسئولان تأکید کرد و گفت: تریبونها نه محل طرح و نه محل رفع مسائل اختلافی است بلکه آنچه محل طرح و رفع مسائل اختلافی است «جلسات» هستند. رئیس قوه قضائیه با اشاره به وجود جلسات در همه سطوح در کشور، گفت: تریبونها باید محل امیدآفرینی و رفع نگرانی مردم و نشان دادن انسجام و آهنگ واحد در کشور باشد. تریبونها اگر به جای رفع نگرانی به ایجاد نگرانی بپردازد در جهت خلاف خواست رهبری و مردم حرکت کرده است. رئیسی ادامه داد: متاسفانه میبینیم که گاهی جلسات به محل خوشوبش و تریبونها و به محل طرح مسائل اختلافی تبدیل میشوند در حالی که این موضوع باید برعکس باشد. رئیس قوه قضائیه با تأکید بر این نکته که آهنگ امروز کشور توانمندسازی هرچه بیشتر ایران اسلامی و خنثی سازی و رفع همه تحریمهاست، افزود: همه کسانی که دارای تریبون و جایگاه اجتماعی و مسئولیت هستند به این نکته توجه کنند که ما برای داخل و خارج از کشور باید پیام انسجام و برای دشمنان نیز یک آهنگ واحد داشته باشیم.
وی در ادامه با اشاره به تصویب قانون شوراهای حل اختلاف، از دولت و همچنین مجلس که با دو فوریت این قانون را به تصویب رساند تشکر کرد و گفت: نیروهای شوراهای حل اختلاف در سراسر کشور تاکنون زحمات بسیار زیادی کشیده و منشأ خدمات بسیار زیادی بودهاند و عدد پروندهها و صلح و سازشها، گواهی بر تلاشها، زحمات و اخلاص این عزیزان است.
رئیس قوه قضائیه ضمن تأکید بر ضرورت تشکیل کارگروههایی از سوی مرکز شوراهای حل اختلاف، ستاد قوه قضائیه و همچنین استانها برای تبدیل وضعیت پروندههای شوراهای حل اختلاف و همچنین تغییر وضعیت نیروهای فعال در این شوراها، گفت: باید برنامهریزیها به شکلی انجام شود که پروندههای قضایی سیر قضایی خود را ادامه دهند و پروندههای مربوط به شوراهای حل اختلاف با محوریت سازش و حل اختلاف و با توجه به شکل جدیدی که قانون تصویب کرده است، در این شوراها مطرح شوند.
وی تغییر وضعیت نیروهای انسانی فعال در شوراهای حل اختلاف را نیازمند انجام بررسیها و کارهای مقدماتی لازم دانست و تأکید کرد: تغییر وضعیت نیروهای انسانی شوراهای حل اختلاف باید به نحوی انجام شود که حتی یک روز وقفه هم در کار این شوراها ایجاد نشود، چرا که وقتی قانون قطعیت پیدا کرد و قرار بر اجرای آن شد، باید همه مقدمات کار برای اجرای قانون انجام شده باشد.
رئیسی در ادامه با اشاره به برگزاری مجازی نمایشگاه کتاب به دلیل شیوع بیماری کرونا، با تقدیر از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دست اندرکاران برای برگزاری این نمایشگاه، اظهار کرد: توجه به کتاب و کتابخوانی، حرکت ارزشمندی است که در راستای افزایش سطح اخلاق، معنویت و کاهش آسیبهای اخلاقی و اجتماعی، بسیار نقش آفرین بوده و میتواند روحیه عدالتخواهی را در مردم افزایش دهد.
دستگیری باند اخذ رأی تضمینی
در این جلسه همچنین رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه با اشاره به شناسایی یک باند اخذ «رأی تضمینی» با عنوان «فرشته نجات» در کرمانشاه از دستگیری یک وکیل و برخی کارکنان دادگستری در جریان این پرونده خبر داد.
حجتالاسلام عبداللهی همچنین اعلام کرد که در دی ماه گذشته، ۱۲ نفر به اتهام کارچاق کنی، کلاهبرداری و اخذ رشوه از وکلا، کارمندان ثبت و دادگستری و افراد کارچاق کن، توسط این مرکز دستگیر شدهاند.
رئیس قوه قضائیه نیز در واکنش به این گزارش رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه، با بیان اینکه وکالت تضمینی به معنای فساد، زد و بند و روابط ناسالم است، عنوان کرد: وکیل نمیتواند اعلام کند که من رأی تضمینی میگیرم، مگر از چه کسی قرار است این رأی را بصورت تضمینی بگیرد؟ باید با حساسیت زیاد و به صورت جدی با چنین وکلایی برخورد شود و هیچ گونه اغماضی در این برخوردها نباید وجود داشته باشد چرا که این افراد مایه سرایت فساد به بخشهای مختلف دستگاه قضایی نیز خواهند شد.