شناسهٔ خبر: 4523008 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

آشنایی با روش تهیه حلوای باقلوا و حلوای موز

- همشهری آنلاین: در ایام ماه مبارک رمضان، ایرانی‌ها برای سفره افطاری، دسرهای شیرین و خوشمزه ای تهیه می‌کنند که باب طبع افراد روزه‌دار است.

صاحب‌خبر -

در طی روزه‌داری قند خون در اثر گرسنگی کاهش می‌یابد و مصرف این نوع دسرها باعث می‌شود که قند خون در حد طبیعی تنظیم شود. البته نباید در مصرف این مواد غذایی شیرین زیاده‌روی کرد.

در اینجا طرز تهیه حلوی باقلوا (به لحاظ شکل آن) و حلوای موز را برایتان بیان می‌کنیم.

مواد لازم:

آرد گندم سفید: سه لیوان

شکر: دو لیوان

روغن: یک لیوان

زعفران ساییده حل شده: پنج قاشق غذا‌خوری

آب: سه لیوان

گلاب: یک فنجان

طرز تهیه:

روغن را در ظرفی می‌ریزیم (ظرف نباید تفلون باشد). آرد را به روغن اضافه کرده و در حرارت ملایم مرتب هم می‌زنیم تا آرد کاملا سرخ شود.

وقتی آرد خوب سرخ و رنگ آن طلایی شد و بوی آرد سرخ شده بلند شد، موقع اضافه کردن شربت حلواست که از قبل آماده کرده‌ایم. (آرد بعد از سرخ شدن به شکل روبرو در می آید و به روغن می افتد).

شربت را به آرامی به آرد اضافه می‌کنیم و خوب هم می‌زنیم تا شربت به خورد آرد برود و آرد گوله گوله نشود.

سپس حلوا را در سینی می کشیم و می‌گذاریم سرد شود. بعد به صورت لوزی برش می‌زنیم. یکی از لوزی‌ها را برمی‌داریم و روی آن پودر پسته می‌ریزیم و لوزی بعدی را روی آن می‌گذاریم و کمی فشار می‌دهیم که دو تا لوزی به‌ هم بچسبند. می‌توانیم لوزی ها را از وسط نصف کنیم و با خلال بادام روی آن را تزئین کنیم.

این حلوا خیلی خوشمزه است.

در این تصویر، ظرف کوچک، حلوای باقلواست و ظرف بزرگ، حلوای ساده با تزئین حلوای موز.

حلوای باقلوا و حلوای موز


حلوای موز

برای تهیه حلوای موز، همین حلوا را در سینی پهن می‌کنیم. بعد از اینکه کمی سرد شد، موز را در وسط حلوا قرار داده و آن‌ را مثل رولت می‌پیچیم و در یخچال به مدت یک ساعت می ‌گذاریم تا کاملا خودش را بگیرد و سپس با چاقو آن را مثل رولت برش می‌دهیم.

 

حلوای موز

طرز تهیه شربت حلوا:

شکر را با آب مخلوط کرده و می‌گذاریم بجوشد. سپس زعفران و گلاب را به آن اضافه می‌کنیم.

شربت حلوا نباید غلیظ شود، چون حلوا سفت می‌شود. اگر خیلی هم رقیق باشد، حلوا خمیر می‌شود. پس در درست کردن شربت دقت کنید.

نکات:

برای اینکه حلوای خوبی داشته باشیم، آرد حتما باید خوب سرخ شود. شاید کمی سخت باشد، چون آرد وقتی در روغن ریخته می‌شود، سنگین می‌شود و هم‌زدن آن مشکل می گردد و چون باید با حرارت ملایم سرخ می شود (در حرارت تند آرد می سوزد و تلخ می‌شود)، برای همین وقت و حوصله زیادی می‌برد.

بعضی‌ها برای این‌که آرد سبک شود و راحت‌تر هم بخورد، ابتدا آرد را بدون روغن کمی تفت می‌دهند که این کار باعث تیرگی و بد طعمی حلوا می‌شود.

اگر حلوای خوشمزه می‌خواهید کمی زحمت را تحمل کنید، ولی مطمئنا از خوردن این حلوا لذت می‌برید.

منبع: تبیان

نظر شما