به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) تعرض به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه جده، محور اولین نشست خبری سال جاری سعید اوحدی، رئیس سازمان حج و زیارت بود.
وی در این نشست خبری به تشریح جزئیات این اتفاق پرداخت و با تلخ و غیرانسانی دانستن رفتار دو پلیس فاسد عربستانی عنوان کرد: هفته دوم فروردینماه در آخرین بخش فرودگاه جده دو پلیس فاسد عربستانی قصد تعرض به دو نوجوان ایرانی را داشتند.
نباید از عنوان تجاوز برای این موضوع استفاده شود
اوحدی با تأکید بر اینکه نباید از عنوان تجاوز برای این موضوع استفاده شود چرا که بچهها مقاومت کردهاند، گفت: نباید با روح این دو نوجوان بازی شود چرا آنها با هشیاری و شجاعت مقاومت کرده و با صداقت موضوع را با مدیر و روحانی کاروان و خانوادههای خود در میان گذاشتهاند.
وی تشریح کرد: پس از این اتفاق معاون حراست سازمان که به طور اتفاقی در این پرواز بود، از زائران خواست که سوار هواپیما نشوند و موضوع را به کنسوگری ایران در عربستان اطلاع داد و در کمتر از یک ساعت کنسول ایران در جده در فرودگاه حاضر و صورت جلسات قانونی تنظیم شده است.
اوحدی ادامه داد: سرکنسول و نماینده بعثه و سازمان حج، مسئولان فرودگاه را مجبور کردند که فرمانده پلیس امارت جده را به فرودگاه بیاورند و سپس دو پلیس خاطی شناسایی و دستگیر شدند و فرمانده پلیس جده در جمع زائران حاضر و از آنها عذرخواهی کرد.
وی به در ادامه به بیان پیگیریهای قانونی و دیپلماتیک این موضوع توسط سفیر ایرانی در عربستان، وزارت امور خارجه و سازمان حج و زیارت پرداخت و گفت: ساعت 12 شب روز هشتم این اتفاق در جده رخ داد و ساعت هشت صبح روز نهم فروردین اولین مکاتبه رسمی با وزیر حج عربستان با لحنی تند صورت گرفت.
این 2 مجرم با حضور خانوادههای بچهها به اشد مجازات خواهند رسید
رئیس سازمان حج و زیارت به فراخواندن کاردار عربستان در ایران به وزارت امور خارجه و اعتراض رسمی و شدیداللحن به این مسئله نیز اشاره و عنوان کرد: طی اعتراضی که به معاون وزیر کشور عربستان شد، وی ضمن اعلام انزجار و نفرت از این اتفاق اعلام کرده است که این دو مجرم به اشد مجازات خواهند رسید و از خانوادههای این دو نوجوان هنگام اجرای مجازات نیز دعوت به عمل خواهد آمد.
عدم اعلام این خبر از سوی سازمان حج و زیارت به معنی سکوت نبوده است
وی با انتقاد از اینکه این خبر به عنوان تجاوز در رسانهها مطرح شده است، گفت: عنوان تجاوز عنوان صحیحی نیست. عدم اعلام این خبر از سوی سازمان حج و زیارت به معنی سکوت در این خصوص نبوده است و مکاتبات و پیگیریها در بالاترین سطح انجام شده است اما استنباط ما این بود که اشاعه این موضوع بدون کسب اجازه از خانوادهها و نیز از دیدگاه دینی با استناد به آیه 19 سوره نور اشاعه منکرات و حرام بوده اما پس از اعلام از سوی رسانهها موضوع از سوی مسئولان حج و زیارت نیز مطرح شد.
مکاتبه با دبیرکل سازمان همکاریهای اسلامی
اوحدی اعلام کرد: به دلیل عدم پاسخ وزیر حج عربستان به نامه اول، نامه دوم به وی ارسال و اعلام شده است تأمین امنیت اولین شرط اعزام زائر به عمره است. همچنین مکاتبهای نیز با دبیرکل سازمان همکاریهای اسلامی که قبلاً وزیر حج عربستان بود داشته و اعتراض جدی خود را به این موضوع اعلام کردهایم.
طرح 2 فوریتی برای تعلیق یا لغو عمره در هفته جاری به مجلس میرود
وی در خصوص جلسهای که با اعضای سه کمیسیون امنیت، اصل 90 و فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز گفت: صیانت از غرور ملی و تسریع در اشد مجازات این دو مجرم در این جلسه مورد تأکید قرار گرفت. همچنین طرح دو فوریتی برای تعلیق یا لغو عمره در هفته جاری به مجلس میرود که در صورت تصویب اجرایی میشود.
اوحدی به برگزاری سه جلسه با اعضای خانواده این دو نوجوان نیز اشاره کرد و گفت: مادر بچهها خواستار این بودند که از عنوان تجاوز استفاده نشود چرا که بچهها مقاومت کردهاند. باید از این دو نوجوان به دلیل شجاعتی که به خرج دادهاند تقدیر شود و با این شجاعت ادبیات دیگری به صیانت از حقوق زائر ما دادهاند.
چرا عربستان تا کنون اقدام به مجازات مجرمان نکرده است؟
وی در پاسخ به این سؤال که چرا علیرغم محرز بودن جرم، عربستان تاکنون اقدام به مجازات مجرمان نکرده است، گفت: جمعبندی دستگاه دیپلماسی این نیست که این اتفاق سناریویی از پیش تعیین شده بود. دستگاه عربستان نیز قوانین خود را دارد و ما امیدواریم به زودی شاهد مجازات این دو نفر باشیم.
رئیس سازمان حج و زیارت در پاسخ به این سؤال که چرا دولت عربستان موضعگیری رسمی در این خصوص نداشته است، گفت: وقتی در ملاقات رسمی سفیر ایران با ولیعهد دوم عربستان که وزیر کشور عربستان نیز هست، وی از این اتفاق اعلام انزجار میکند و میگوید این رفتار حیوانی است و مطمئن باشید مجرمان به اشد مجازات خواهند رسید، این صحبتها موضعگیری قوی و رسمی است.
پیام تحریم عمره عدم توان عربستان در تأمین امنیت زائران است
وی در پاسخ به این سؤال که تحریم عمره خواست وهابیت است و موجب خوشحالی آنها میشود، پس چرا فقط موضوع تحریم عمره به عنوان یک ابزار تهدید بر علیه عربستان مطرح میشود، گفت: وقتی تحریم عمره را در یک فضای سیاسی و در اعتراض به این اتفاق مطرح کنیم، به ویژه با ارتباطی که با وزرای حج سایر کشورها داریم، این اقدام بیسابقهای است و پیامی جدی و سیاسی خواهد داشت که عربستان توان تأمین امنیت زائران را ندارد.
اوحدی همچنین گفت: درخواست کنسولگری برای حضور پزشکی قانونی و نمونهبرداری و عکسبرداری از اتاق برای اطمینان از صیانت حقوق زائران بوده البته این اتاق دوربین امنیتی نداشته است.
وی با اشاره به اینکه سالیانه سه میلیون نفر از ایران به سایر کشورها میروند و این اتفاق ممکن بود در هر کجای دنیا رخ دهد، گفت: نوع واکنش ما به این اتفاق مهم است به نحوی که مانع تکرار آن شود.
کاهش قیمت فیش عمره و انصراف زائران از اعزام
رئیس سازمان حج و زیارت در خصوص کاهش قیمت فیش حج به دلیل این اتفاق گفت: عدهای از زائران با ما یا مدیران کاروانها تماس گرفته و اعلام کردهاند که در اعتراض به این اتفاق از عمره انصراف میدهند و بیانیهای نیز از سوی دانشجویان اعزامی به عمره صادر شده مبنی بر اینکه حاضر هستند از عمره انصراف دهند؛ ما نیز اعلام کردهایم از افرادی که تاکنون انصراف دادهاند خسارت دریافت نمیکنیم.
وی هشدار داد: وهابیت و جریانهای تکفیری در پی دامن زدن به جریان شیعه و سنی است و باید هشیار بود.
به گزارش ایکنا رئیس سازمان حج و زیارت همچنین از اعزام 140 هزار زائر طی عتبات نوروزی به عراق خبر داد و گفت: میزان اعزامها به عتبات طی نوروز امسال 25 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است و در مجموع شاهد رضایت زائران بودهایم.
وی همچنین گفت: طی 10 روز آینده سفری به عراق خواهیم داشت و کلنگزنی دو هتل در کربلا و نجف و آشپزخانه نجف را خواهیم داشت و زائر سرای چذابه نیز تا پایان شهریور ماه با ظرفیت پذیرایی از 10 هزار زائر به بهرهبرداری میرسد.
اوحدی افزود: مرز قصر شیرین نیز در صورت تأمین امنیت حداکثر تا یک ماه آینده بازگشایی میشود و با توجه به پیروزیهای صورت گرفته بر داعش امیدواریم به زودی زائران ایرانی عازم سامرا شوند.