شناسهٔ خبر: 4502598 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

مصاحبه خارجی

صاحب‌خبر -



 سارا فلاندرز

ویرانی و آوارگی پیامد تجاوز هوایی عربستان
به یمن
نتیجه حملات 20 روزه ائتلاف عربی به یمن که تحت فرماندهی عربستان سعودی و حمایت امریکا همچنان ادامه دارد، چیزی جز ویرانی‌ و بی‌خانمانی میلیون‌ها یمنی نبوده است. اینها سخنان سارا فلاندرز، عضو ارشد «مرکز اقدام بین‌المللی» و فعال صلح‌طلب است که در گفت‌و‌گو با «راشاتودی» از تجاوز هوایی سعودی‌‌ها به یمن انتقاد کرده و به بررسی ابعاد سیاسی و انسانی این تجاوز پرداخته است.
  حملات هوایی عربستان سعودی علیه یمن چه پیامدهایی خواهد داشت؟
این حملات پیامدهای وحشتناکی برای مردم یمن خواهد داشت و فکر نمی‌کنم نتیجه‌ای در بر داشته باشد زیرا صرفاً نوعی انتقام‌گیری سعودی است. عربستان دیگر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس را برای مشارکت در این تجاوز ترغیب و وادار کرده است و سعی می‌کند مصر و پاکستان را هم با خود همراه کند اما تا کنون موفق نشده است.
 ‌ آیا حملات باعث برقراری نوعی ثبات در منطقه می‌شود؟
این حملات قطعاً موجب ثبات در منطقه نخواهد شد و تنها دستاوردش افزایش ویرانی‌های گسترده است. یمن همین حالا هم فقیرترین و ویران‌ترین کشور منطقه است. از همین رو حملات هوایی عربستان آثار وحشتناکی بر یمن و حتی  خارج از مرزهای یمن خواهد داشت.  افزایش شمار پناهندگانی که مجبور شده‌اند خانه به دوشی را تجربه کرده و کشورشان را ترک کنند نیز خود تهدیدی برای ثبات منطقه است. در حال حاضر آنچه در یمن شاهد هستیم، بمباران نقطه به نقطه شهرها است. این جنایتی است که عربستان با کمک تسلیحاتی و امنیتی امریکا مرتکب می‌شود.
  امکان حل بحران یمن به شیوه‌های دیپلماتیک وجود دارد؟
بدون شک امکان حل دیپلماتیک بحران یمن وجود دارد و درخواست‌هایی هم برای آن مطرح شده اما واقعیت این است که سیاست امریکا در یمن کاملاً از هم پاشیده است. پایگاه‌های نظامی امریکا و حملات پهپادی آنها دیگر کارساز نیست و به همین دلیل هم بود که امریکا به نیروهای منطقه‌ای خود متوسل شد تا جا پای خود را در یمن محکم کند. پس از تجاوز هوایی ائتلاف عربی به یمن، واشنگتن در گام بعدی به مصر سلاح فرستاد تا مصر هم در جنگ شرکت کند. این به آن معناست که امریکا در بحران یمن به دنبال راهکار نظامی است نه راهکار دیپلماتیک.
 ‌ مقصد نهایی پناهندگان یمنی کجا خواهد بود، اروپا یا کشورهای خاورمیانه؟
پناهندگان به هر جا که در آن نشانه هایی از ثبات، اشتغال و معاش برای خود و اعضای خانواده خود بیابند، می‌روند. بنابراین از میلیون‌ها نفری که آواره خواهند شد، تعدادی به اروپا می‌روند و بقیه در سراسر منطقه پخش می‌شوند. همان طور که در سوریه شاهد بودیم چگونه حدود یک سوم مردم این کشور به خاطر تلاش‌های امریکا برای تغییر رژیم این کشور آواره شدند. بنابراین ما تصویر ذهنی خوبی درباره آنچه در یمن در حال وقوع است، داریم و اکنون میلیون‌ها انسان خانه به دوش در مسیر اروپا و کشورهای خاورمیانه هستند.
 چرا سازمان ملل هیچ واکنشی به حوادث یمن نشان نمی‌دهد؟
آنها واکنش نشان نمی‌دهند، چون امریکا پشت پرده حوادث یمن است. با نگاهی به حملات عربستان سعودی، ائتلاف عربی و اظهارات پیشین سازمان ملل درباره حوادثی که امریکا محرک آن بوده، می‌توان بخوبی دلیل انفعال سازمان ملل را دریافت. سال‌ها پیش زمانی که عراق به کویت حمله کرد بلافاصله فریاد «جنگ و تجاوز» در فضای محافل بین‌المللی پیچید، اما اکنون که عربستان سعودی با تشویق و حمایت کامل امریکا و دیگر قدرت‌های امپریالیستی به یمن حمله کرده تا تمام اشکال مقاومت را در این کشور نابود کند، محافل جهانی در سکوت مطلق هستند. آنچه عربستان و همراهانش در حمله به یمن به دنبالش هستند، استفاده از ابزار نظامی برای بازگرداندن دولت‌هایی است که کاملاً فروپاشیده‌اند و به خاطر اینکه در زمان حکمرانی هیچ دستاوردی برای مردم یمن نداشته‌اند، فاقد مشروعیت و محبوبیت مردمی هستند. این همان چیزی است که از اساس در یمن رخ داده است.
منبع: راشا تودی/ مترجم: کبری آکیش