به گزارش خبرگزاری ایرنا، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، روز یکشنبه (۲۳ فروردین / ۱۲ آوریل) گفته که سفیر ایران چند بار با مقامات عربستان دیدار داشته و عربستان قول داده اشد مجازات را برای عاملان تعرض جنسی به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه جده در نظر گیرد و "تا حد اعدام هم پیش خواهد رفت".
همچنین به گزارش خبرگزاری ایسنا، احمد میرآبادی، عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، گفته که ایران خواستار پاسخگویی عربستان و اشد مجازات برای دو مامور متعرض است و وزیر کشور عربستان نیز در دیدار با سفیر ایران تاکید کرده که "مرتکبین روانه زندان شدهاند و جز به اعدام رضایت داده نمیشود".
به گفته نماینده مردم قم، وزیر کشور عربستان افزوده که دولت ایران را در جریان محاکمه ماموران متعرض قرار خواهد داد و دو خانواده میتوانند شاهد اعدام ماموران باشند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، همچنین علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفته که دو مامور خاطی عربستان باید اعدام شوند.
درباره جزئیات حادثه فرودگاه جده که هشتم فروردین ماه (۲۸ مارس) رخ داده گزارشهای متفاوتی منتشر شده است. مطابق برخی گزارشها دو مامور فرودگاه جده دو نوجوان زائر ۱۴ و ۱۵ ساله ایرانی را به بهانه بازرسی بیشتر از بقیه مسافران جدا و به آنها تجاوز کردهاند.
خانواده دو نوجوان: تجاوزی صورت نگرفته
به گفته نماینده مردم قم، صبح روز یکشنبه جلسهای در وزارت امور خارجه با حضور نمایندگانی از این وزارتخانه، قوه قضاییه، سازمان حج و زیارت، مجلس تشکیل شده و خانواده دو نوجوان مورد تعرض قرار گرفته در جده نیز در این جلسه حاضر شدهاند.
به گفته احمد میرآبادی، خانواده دو نوجوان گفتهاند که فرزندانشان مورد تجاوز قرار نگرفتهاند و تاکید کردهاند که موضوع "بیشتر آزار و اذیت و بیحرمتی بوده است". آنها همچنین گفتهاند موضوع خودکشی یکی از این دو نوجوان حقیقت ندارد و شایعه است.
این در حالی است که پیش از این سایت "دولت بهار" با استناد به سخنان اعضای خانواده و پدر دو قربانی، دو نفر از پزشکان حاضر در کاروان حجاج و یکی از مدیران کاروان گزارش داده بود که به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه جده تجاوز شده و اسناد آن نیز موجود است.
تصمیمگیری درباره حج عمره
احمد جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، روز یکشنبه ۲۳ فروردین همچنین درباره تصمیمگیری در مورد "حج عمره" سخن گفته است. جنتی اشاره کرده به اینکه برخی علما معتقدند حج عمره "تنها یک حرکت مستحبی است"، و در نتیجه ضروری نیست.
به گفته جنتی، مردم و نخبگان هم "به حادثهای که پیش آمد واکنش نشان دادند". جنتی بر لزوم "واکنشی جدیتر" از سوی ایران در این زمینه تاکید کرده و گفته که وزارت ارشاد و وزارت امور خارجه در این باره به رایزنی با هم خواهند پرداخت.
در چند روز اخیر در واکنش به خبر تجاوز به دو نوجوان ایرانی که برای حج عمره به عربستان سفر کرده بودند، نمایندگان مجلس خواستار پیگیری جدی رئیس جمهور شدهاند. همچنین شماری از نمایندگان مجلس مشغول جمعآوری امضا برای ارائه طرحی یک فوریتی شدند تا بر اساس آن سفر حج عمره تا "حصول اطمینان از امنیت و حراست از حجاج ایرانی" لغو شود.
شکرخدا موسوی، نماینده اهواز در مجلس، در تذکری خطاب به رئیس جمهور و وزیر ارشاد گفته بود: «قطعاً با این جنایت هولناکی که نسبت به دو نوجوان ایرانی توسط افسران سعودی انجام شده، دولت باید یک تصمیم انقلابی و جدی گرفته و حداقل دو سال حج عمره را تعطیل کند.»
روز یکشنبه نیز احمد میرآبادی، نماینده مردم قم، در این باره گفت: «این اتفاق جرقهای است که باید بر اساس آن سازمان حج و زیارت در موضوع تعداد عمرهگزاران تصمیمات جدیدی را بگیرد.» او افزود که وزارت خارجه و سازمان حج برای رسیدگی به این پرونده وکلایی را انتخاب کردهاند تا موضوع به صورت جدی بررسی شود.
علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، نیز در همین زمینه گفت که اگر دو مامور خاطی اعدام نشوند و عربستان فقط شعار بدهد ایران باید تجدید نظر ضروری بکند. او افزود: «این وضعیت که دولت عربستان و مأموران آنها از امنیت زائران عاجز هستند قابل تعامل نیست.»
بروجردی گفت که سازمان حج و زیارت نامه مجدد به وزیر حج عربستان فرستاده و ایران منتظر تصمیمگیری عربستان است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بسیج دانشجویی دانشگاه تهران، "دانشجویان دانشگاههای تهران در اعتراض به سیاست تهاجمی عربستان در منطقه از جمله حمله نظامی به یمن و سیاستهای رژیم آل سعود علیه جمهوری اسلامی ایران" روز دوشنبه (۲۴ فروردین) در برابر سفارت عربستان سعودی در تهران تجمع خواهند کرد.
روز شنبه ۲۲ فروردین نیز تظاهراتی در برابر سفارت عربستان سعودی در تهران در اعتراض به "بیحرمتی به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه جده" انجام گرفت. معترضان خواهان کمک رئیس جمهور، بسته شدن سفارت عربستان و لغو حج عمره شدند.
∎