شناسهٔ خبر: 44978953 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ازبومی‌سازی واکسن دام وطیور تا سرمایه‌گذاری انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز

استان‌ها- ایرنا- بومی سازی ۲ واکسن حوزه دام و طیور، سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه انرژی هسته ای صلح آمیز و بالابردن فعالیت استارتاپ ها و شتاب دهنده ها رهاورد تلاش های چندساله دولت است که هر یک در نوع خود نویدبخش گام دیگری از پیشرفت در عرصه فعالیت شرکت های دانش بنیان و خودکفایی در تولید واکسن هستند.

صاحب‌خبر -

برای این طرح ها که امروز (۱۸ دی ماه) از طریق ویدئوکنفرانس با سخنان دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری به بهره برداری رسید در مجموع ۴۵۲ میلیارد تومان سرمایه گذاری و زمینه اشتغال هفت هزار و ۱۵۰ نفر فراهم شده است.

پنجشنبه این هفته نیز از جمله روزهایی بود که مردم چهار استان البرز، فارس، چهارمحال و بختیاری و خراسان رضوی از طریق ویدئوکنفرانس با سخنان دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری و جمع دیگری از مسوولان همراه شده و شاهد به ثمر نشستن تولید واکسن تب برفکی (دامی)، واکسن آنفلوآنزای حاد پرندگان (طیور)، سامانه پرتودهی صنعتی چندمنظوره گاما و ۲ کارخانه نوآوری بودند.

توسعه یک کشور زمانی می‌تواند به نتیجه مطلوب برسد که همه جانبه باشد موضوعی که با افتتاح طرح های ملی در پنجشنبه های هر هفته نشان داده دولتمردان به این قاعده پایبند هستند و در عرصه های مختلف، ایران اسلامی را گام به گام با فناوری و علوم روز دنیا به پیش برده‌اند.

در  ادامه به تشریح جزئیات هر یک از این طرح های ملی می پردازیم:

افتتاح کارخانه نوآوری مشهد

کارخانه نوآوری خراسان رضوی در محل ساختمان قدیمی کارخانه کوکاکولای مشهد که به مساحت ۳.۷ هکتار است. این کارخانه دارای ۴۰۰ مترمربع سالن اجتماعات، ۶۲۰ مترمربع فضای اشتراک کاری، ۱۲۷ متر آزمایشگاه ساخت، ۱۰۰ متر اتاق کنفرانس، ۱۹۵ مترمربع فضای اتاق جلسات و ۱۲۰ مترمربع سالن مورد بازسازی قرار گرفته است.

شهردار مشهد در رابطه به این کارخانه گفت: ایجاد کارخانه نوآوری طی تفاهمنامه‌ای که در سال ۱۳۹۷ میان شهرداری مشهد و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منعقد گردید، پایه گذاری شد.
محمد رضا کلائی افزود: اولین کارخانه نوآوری کشور در شهر تهران ایجاد شده ‌است اما تفاوت اصلی شهر مشهد با تهران، ورود مدیریت شهری به این پروژه است.
وی ادامه داد: کارخانه نوآوری تهران با حمایت پارک علم و فناوری و نهادهای دانشگاهی ایجاد شده اما برای اولین بار شهرداری مشهد به صورت مستقیم به احداث، تجهیز و مهیا کردن حضور استارتاپ‌ها در این فضا پرداخته است.

شهردار مشهد اظهار داشت: در این کارخانه از المان‌های این کارخانه استفاده شده که سبب حفظ هویت های قدیمی این مکان شده است و در فضای کارخانه که در گذشته محل تولید نوشابه بود، هم اکنون پس از ۶۰ سال، فکر و اندیشه جدید برای حل مشکلات شهری و جامعه تولید می شود.
وی افزود: کارخانه نوآوری مشهد یک اتفاق فی البداهه نیست و تمامی نیازهای کاربران براساس درخواست آنان طراحی و تعبیه شده ‌است.
کلائی ادامه داد: مدیریت شهری به دنبال ایجاد منطقه نوآوری است که این منطقه اطراف کارخانه نوآوری و دانشگاه فردوسی مشهد را پوشش می‌دهد و تمام شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند در این منطقه مطابق با تمام دستورالعمل‌های پارک علم و فناوری، مستقر شوند.

شهردار مشهد افزود: ١٠٠ میلیارد تومان برای بازسازی این کارخانه قدیمی هزینه شده و معاونت علمی رییس جمهوری و شورای شهر همراهی خوبی در راه‌اندازی این کارخانه داشته‌اند.

افتتاح کارخانه نوآوری شیراز

کارخانه نوآوری شیراز در استان فارس به عنوان قطب فناوری و نوآوری جنوب کشور با فضای ۱۰ هزار مترمربع در مرکز شیراز،  بستری را فراهم کرده تا افراد بتوانند تمام مراحل فرایند نوآوری فناورانه را طی کنند، طرح دیگری که امروز توسط رئیس جمهوری به بهره برداری رسید و برای راه‌اندازی فاز نخست این کارخانه بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال هزینه شده و تا کنون زمینه اشتغال ۲۶۳ نفر را فراهم کرده است.

این مرکز در داخل کارخانجات مخابراتی ایران راه اندازی شده و دارای باشگاه سرمایه گذاری، باشگاه دانش آموزی، مدرسه کسب و کار جهت پیشرفت نوآوری در این استان و در خدمت زیست بوم نوآوری استان است.  
مدیرعامل کارخانه نوآوری شیراز گفت: تعداد اشتغال مستقیم پیش‌بینی شده برای این کارخانه در سال نخست، ۴۰۰ نفر بوده که تا کنون ۲۶۳ شغل آن محقق شده و همچنین پیش‌بینی برای فعالان فناوری که به صورت آزاد (فریلنسر) در این کارخانه فعالیت می‌کنند در سال نخست ۱۵۰ نفر بوده که تا به حال ۶۷ نفر تحقق یافته است.
علیرضا صمیمی افزود: ۲ شرکت دانش‌بنیان موفق این استان را جذب کردیم و بیش از ۳۰ استارتاپ (شرکت نوپا) باید در فضای کارخانه مستقر می‌شده که ۲۶ تیم استارتاپی جذب شدند.
مدیرعامل کارخانه نورآوری شیراز اظهار داشت: همکاری با مراکز رشد، شتاب دهنده‌ها و هم‌افزایی با جامعه آکادمیک و پارک علم و غناوری بخش دیگری از فعالیت‌های این کارخانه است و افزون بر این، صندوق سرمایه‌گذاری در این کارخانه جذب شده است.
صمیمی اضافه کرد: همچنین از جذب پنج سرویس دهنده و ارائه دهنده خدمات در سال نخست، تا کنون سه سرویس دهنده جذب شدند و از مجموع ۱۰ کسب و کاری که باید در مرکز کسب و کار کارخانه نوآوری شیراز مستقر شوند تا کنون هشت کسب و کار جذب شده است.
مدیرعامل کارخانه نوآوری شیراز گفت: امیدواریم این کارخانه به عنوان دومین کارخانه در قطب جنوب کشور، در بازه زمانی هفت ساله بتواند بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ نفر کارآفرینی مستقیم و بیش از چهار هزار نفر کارآفرینی غیرمستقیم را داشته باشد.
صمیمی بیان داشت: عملیات اجرایی فاز نخست کارخانه نوآوری شیراز از اوایل سال ۱۳۹۸ آغاز شد و در سال ۱۳۹۹ به بهره‌برداری رسید.
 

رونمایی از ۲ واکسن دانش بنیان دامی در البرز

 همزمان با دیگر مناطق کشور امروز با پیام ویدئوکنفرانسی دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران، ۲ واکسن دانش بنیان دامی در البرز رونمایی شد.

این ۲ دستاورد علمی و تولیدی شامل واکسن تب برفکی پایه روغنی دامی و واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان موسوم به « اچ ۵ ان ۸ » بوده که توسط محققان یک شرکت دانش بنیان در استان البرز تولید شده است.

پرویز هوشمند پور یکی از مدیران این شرکت دانش بنیان گفت : به علت تحریم ها ، کشورهای دیگر از صادرات روغن واکسن تب برفکی  به ایران خودداری می کردند که محققان این شرکت موفق به تولید روغن مذکور شده و اکنون این روغن برای ساخت واکسن تب برفکی در البرز تولید می شود.

وی افزود: این ۲ واکسن استراتژیک بوده و با کیفیت بالا در استان البرز به تولید انبوه خواهد رسید.

  

بهره برداری از سامانه پرتودهی هسته‌ای گاما

سامانه پرتودهی هسته‌ای گاما از دیگر طرح هایی است که امروز در ارتباط ویدئو کنفرانس با رییس جمهوری به صورت رسمی بهره‌برداری شد، سامانه ای که در حوزه صنایع غذایی و تجهیزات پزشکی کاربرد دارد.

برای بهره‌برداری از این طرح ۳.۵ میلیون دلار و ۲۴ میلیارد تومان طی ۱۰ سال گذشته هزینه شده که ارزش ریالی به روز آن معادل ۲۰۰ میلیارد تومان است و برای ۵۰ نفر اشتغالزایی کرده است.

مدیرعامل شرکت شارپرتو ایرانیان (پرتودهی گاما) چهارمحال و بختیاری در تشریح جزئیات این طرح اظهار داشت: این زیرساخت در رعایت استانداردها و پروتکل‌های بهداشتی و حذف مواد شیمیایی در حوزه نگهداری و افزایش ماندگاری مواد غذایی، میوه و صیفی‌جات کاربرد دارد و در حوزه تجهیزات پزشکی نیز در بخش استریل به کار گرفته می‌شود.

سید رضا رفیعی با اشاره به اینکه این مرکز به مدت یک سال زیر نظر سازمان انرژی اتمی ایران دوره آزمایشی خود را طی کرده است، از پرتودهی بیش از پنج میلیون ماسک در دوران شیوع ویروس کرونا از سوی این مرکز خبر داد و گفت: از این تعداد سه میلیون ماسک به صورت رایگان برای گروه‌های مردمی و جهادی پرتودهی شده است.

نظر شما