کیخسرو چنگلوایی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با بیان این مطلب افزود: دستورالعمل مبارزه با سن گندم که سالها پیش نوشته شده بود چند سال پیش اصلاح شد اما، سرعت تغییرات آب هوایی آنقدر زیاد است که ما را وادار کرد سال 99 بار دیگر آن را به روز رسانی کنیم.
وی ادامه داد: سن گندم یکی از آفات با خسارت بالا است که در صورت عدم مبارزه مناسب و به موقع میتواند خوداتکایی تولید گندم را تهدید کند.
چنگلوایی با بیان اینکه سنهای که وارد مزارع میشوند مادر و تخمگذار هستند، افزود: هر یک ازسنهای مادر قادراند 200 تا 250 تخم بگذارند که در زمان کوتاهی تبدیل به پوره میشود.
به گفته وی: پوره توانایی آسیب رسانی زیادی به گندم دارد و درست در زمانی به گندم حمله میکند که در دانه در حال شکل گیری است.
چنگلوایی از به کارگیری 5 هزار نفر کارشناس برای پایش و ردیابی سن گندم در مزارع کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر 5 هزار نفر کارشناس در 28 استان در حال ردیابی سن گندم هستند تا به محض مشاهده این آفت دستور سمپاشی مزارع را بدهند.
وی نقشه مبارزه با سن گندم در کشور را از شهرهای گرمسیری به سوی مناطق معتدل و سپس شهرهای سردسیر تشریح کرد.
چنگلوایی همچنین از پیشبینی افزایش دمای 1 تا 1.5 درجهای در کشور در سلل 2021 خبر داد و گفت: علاوه بر افزایش دما کاهش بارندگی نیز اتفاق خواهد افتاد که نتیجه آن افزایش هجوم بیشتر آفات به مزارع و باغات است.
وی افزود: یکی از برنامههای سازمان حفظ نباتات برای مقابله با شرایط حاصل از تغییرات آب وهوایی قرنطیههای استانی برای جلوگیری از انتقال آفات است.
چنگلوایی از دیگر برنامههای این سازمان برای شرایط جدید پیش آمده را استفاده از اپلی کیشن برای ردیابی آفات برشمرد.
∎
نظر شما