شناسهٔ خبر: 44939196 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

گزارش دانا از چتر اقتدار نظامی ایران بر سر خلیج فارس و تنگه هرمز؛

شناورهای بین المللی چگونه می‌توانند از مواهب امنیتی و ترانزیتی خلیج فارس بهره‌مند شوند؟

توقیف شناور متعلق به کروه جنوبی توسط نیروی دریایی سپاه که به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی و با حکم دادستانی استان هرمزگان انجام شد به خوبی نشان دهنده اقتدار و حضور هوشمندانه نیروی دریایی جمهوری اسلامی در آبهای نیلگون خلیج فارس است.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روز گذشته یک فروند شناور متعلق به کره جنوبی توسط دریادلان نیروی دریایی سپاه متوقف شد. این  نفتکش که از مبدأ بندر الجبیل عربستان در خلیج فارس در حرکت بود، به دلیل نقض پیاپی قوانین زیست محیطی دریایی توسط ناوگروه ذوالفقار منطقه یکم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توقیف شد.

این نفتکش پس از توقیف در لنگرگاه بندرعباس پهلو گرفت و پرونده آن برای طی مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی کشور خواهدشد.
 
توقیف این شناور که به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی و با حکم دادستانی استان هرمزگان انجام شد به خوبی نشان دهنده اقتدار و حضور هوشمندانه نیروی دریایی جمهوری اسلامی در آبهای نیلگون خلیج فارس است.
 
پیشتر نیز تحرکاتی در خلیج فارس شاهد بودیم که با حضور به موقع و مقتدرانه نیروهای دریایی سپاه و ارتش روبرو شد. 
 
در همین رابطه، سخنگوی وزارت خارجه کره جنوبی مطرح کرد که «هیأتی به سرپرستی مدیرکل خاورمیانه و آفریقا در سریع‌ترین زمان ممکن به ایران اعزام می‌شود تا از طریق مذاکرات دوجانبه با طرف ایرانی، این مسئله را حل و فصل کند.»
 
 
البته بسیاری از دشمنان جمهوری اسلامی و ضدانقلاب با خبرپراکنی عنوان کردند که توقیف این کشتی نوعی گروگانگیری است و به پول های بلوکه شده ایران در کره جنوبی ارتباط دارد، موضوعی که «علی ربیعی» سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسش که توقیف نفت‌کش کره مرتبط با بلوکه شدن پول‌های ایران در این کشور است گفت: « اگر کسی گروگانگیر باشد دولت کره جنوبی است که به بهانه های واهی بیش از ۷ میلیارد دلار ما را گروگان گرفته است.»
 
«سعید خطیب زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در پاسخ به خبرنگاران در مورد خبر توقیف کشتی کره‌ای اظهار داشت: «بر اساس اخبار دریافتی از مقامات محلی، موضوع کاملاً فنی است و کشتی به دلیل آلوده کردن دریا و با حکم قضائی، برای رسیدگی به تخلف به ساحل هدایت شده است.»
 
در سال گذشته نیز نیروی دریایی سپاه اقدام به توقیف نفتکش انگلیسی کرد. توقیف این نفتکش در حالی بود که به گفته سخنگوی سپاه این نفتکش پس از بی توجهی به هشدارها و تذکرات یگان دریایی سپاه و حتی مقاومت و نیز دخالت ناوچه جنگی نیروی دریایی سلطنتی انگلستان و به پرواز در آوردن 2 فروند بالگرد و تلاش برای بازداشتن تکاوران دریایی سپاه از اجرای مأموریت خود، با قاطعیت و سرعت عمل نیروهای خودی متوقف و جهت بررسی ها و اقدامات لازم قانونی به لنگرگاه ساحلی هدایت شد.
 
 
موضوع قابل توجه درباره حضور و مانور نظامی کشورمان در آبهای خلیج فارس این است که این نیرو به طور کاملا قانونی و با رعایت تمامی ضوابط و مقررات امنیتی بین المللی اقدام به برخورد و توقیف با شناورهای خاطی کرده است. 
 
این حضور در میدان دریایی نشان دهنده دو موضوع بسیار حیاتی است. اول اینکه کشورمان در این حوزه با پیشرفت و عملکرد مناسب و هوشمندانه ای عمل کرده است و همه این موارد در راستای مقررات بین المللی بوده است.از سوی دیگر امنیت خلیج فارس که کشورمان بیشترین مرز آبی خاکی و سواحل را با این منطقه دریایی دارد، هم بر عهده ایران بوده و این امنیت در سطح بالایی حفظ و حراست شده است و هم حضور ایران در این فضا و مدیریت خلیج فارس در موضوعی کتمان ناپذیر است.
 
تنگه هرمز که یکی از تنگه های بسیار استراتژیک دنیاست و بخشی از مدیریت آن به دست ایران است همواره با امنیت تمام اداره شده است و کشورهای دنیا که در این شاهراه آبی کشتی های خود را به حرکت درآورده اند از این امنیت استفاده کرده اند اما همانطور که از مواهب امنیتی و ترانزیتی این منطقه استفاده کرده اند نیز باید بدانند که کشورمان قدرتمندانه در این مسیر حضور دارد و این کشورها نمی توانند با برهم زدن نظم و مقرارت دریایی ایران اسلامی و رفتاری غیر مسئولانه از این مسیر استفاده کنند. 
 
انتهای پیام/