شناسهٔ خبر: 44935154 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

نشست مقامات کره جنوبی و ایران درباره نفت‌کش توقیفی

مدیر کل امور غرب آسیا و آفریقا در وزارت خارجه کره جنوبی طی دیدار با سفیر تهران در سئول، از توقیف نفت‌کش این کشور در تنگه هرمز ابراز تأسف کرده و خواستار آزادی آن شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، یک مقام ارشد وزارت خارجه کره جنوبی امروز (سه‌شنبه) با سفیر جمهوری اسلامی ایران در سئول نشستی برای گفت‌وگو درباره توقیف نفت‌کش این کشور در تنگه هرمز برگزار کرد.

بیشتر بخوانید:

کشتی کره‌ای باید خسارت وارده به محیط‌زیست را بپردازد

به نوشته خبرگزاری یونهاپ، «کو کیونگ‌سوک» مدیر کل امور خاورمیانه و آفریقا در وزارت خارجه کره جنوبی در دیدار با «سعید بادامچی شبستری» سفیر ایران در سئول، نسبت به توقیف نفت‌کش این کشور در تنگه هرمز ابراز تأسف کرده و خواستار آزادی این شناور و خدمه آن شد.

بیشتر بخوانید:

کره جنوبی خواستار آزادی فوری نفتکش خود شد

بر اساس این گزارش، بادامچی پیش از ورود به این نشست، در اظهار نظر کوتاهی به اصحاب رسانه گفت: «تمام آنها (ملوانان و خدمه نفتکش کره جنوبی) سالم و سلامت هستند. جای هیچ نگرانی نیست».

خبرگزاری یونهاپ هنوز جزئیات بیشتری از دیدار سفیر ایران و مقام وزارت خارجه کره جنوبی ارائه نکرده است.

پیش از این، «کانگ کیونگ‌وا» وزیر خارجه کره جنوبی نیز گفته بود که در حال انجام اقدامات دیپلماتیک با ایران جهت آزادی نفت‌کش توقیف‌شده هستند.

بیشتر بخوانید:

معاون سازمان بنادر: بی‌توجهی نفتکش کره‌ای به اخطارها علت توقیف بود

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، کانگ در این باره گفت که به همتایان خود در ایران پاسخ داده و وزارت خارجه کره جنوبی نیز در حال گفت‌وگو با دیپلمات‌ها در تهران و سئول است تا این مشکل را حل کند.

روز دوشنبه بود که نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران  اعلام کرد یک شناور نفتکش کره جنوبی با نام تجاری «هانکوک چیمی» به دلیل نقض پیاپی قوانین  زیست‌محیطی در خلیج فارس توقیف شده است.

دولت کره جنوبی توقیف هانکوک چیمی را تأیید کرده و گفته یکی از یگان‌های این کشور که وظیفه مبارزه با دزدان دریایی را به عهده دارد روانه آب‌های مجاور تنگه هرمز کرده است.

گفته می‌شود شناور مذکور حامل ۷۲۰۰ تن اتانول بوده است. خدمه کشتی را اتباع کشورهای کره جنوبی، اندونزی، ویتنام و میانمار تشکیل می‌دهند.

«سعید خطیب‌زاده»، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران هم درباره این رویداد گفته است: «ایران مانند سایر کشورها نسبت به تخلفات مشابه و بویژه آلوده کردن محیط زیست دریایی حساسیت دارد لذا در چارچوب قوانین با آن برخورد می‌کند»