به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، مقامهای نظامی در ولایت لوگر اعلام کردند که نیروهای آمریکایی، بزرگترین پایگاه خود را در این ولایت نیز ترک کرده و اکنون این پایگاه در اختیار نیروهای دولتی افغانستان است.
شمار آخرین واحد نظامیان آمریکایی که در پایگاه «فاب شنک» حضور داشتند، به ۳۰۰ تن میرسید که هفته پیش این پایگاه را ترک کردند.
این پایگاه که در سالهای اخیر تا ۱۸ هزار سرباز خارجی را هم در خود جای داده بود، افزون بر دیگر امکانات، یک فرودگاه نیز دارد.
بزرگترین پایگاه نیروهای خارجی در ولایت لوگر با ۸ کیلومتر طول و ۳ کیلومتر عرض، که بین سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۴ میلادی، در حدود ۱۸ هزار نظامی را در خود جای داده بود، اکنون چنین مینماید.
به گفته مقامهای نظامی در لوگر، تا پیش از توافق صلح آمریکا و طالبان هم، در حدود ۶۰۰ تن از نیروهای ویژه آمریکایی در پایگاه «فاب شنک» (Fob Shank)، حضور داشتند؛ اما پس از آن توافق، این شمار به ۳۰۰ کاهش یافت. ۳۰۰ نظامی که سرانجام در حدود یکهفته پیش از اینجا رفتند و این پایگاه را به نیروهای امنیتی افغانستان سپردند.
خانآغا دلاور - فرمانده کندک لمر کوماندو گفت: «در بعضی آموزشهای ما، این نظامیان کمک میکردند، در بسیاری دیگر مستقلانه وظایف را پیش میبردیم و پیش میبریم.»
سید یاسین سداد - فرمانده لوای چهارم اردوی ملی گفت: «اینها کمکهای هواییشان را از طریق بگرام به ما میرساندند و از طریق کابل. انشاالله که در آن قسمت مشکلی پیش نخواهد آمد. همیشه ما با آنان در ارتباط هستیم، حمایت هوایی صورت میگیرد.»
ساکنان لوگر درباره اوضاع امنیتی این ولایت، پس از خروج نیروهای خارجی، دیدگاههای متفاوتی دارند.
در توافق صلح آمریکا و طالبان آمده که روند خروج سربازان آمریکایی از افغانستان، باید در ماه میسال جاری میلادی بهسر برسد؛ اما براساس لایحه مجوز دفاع ملی کنگره آمریکا، شمار نیروهای این کشور در افغانستان نباید از مرز چهار هزار پایینتر برود.
در این میان، مقامهای نظامی آمریکا بر این باورند که تصمیم درباره چگونگی خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، پیش از تصویب این لایحه گرفته شده است.
یک مقام آمریکایی در این باره میگوید: «ایالات متحده، پیش از موعد تعیین شده - در ۱۵ ژانویه - مهلت کاهش حضور نیروهایش را به ۲ هزار و ۵۰۰ نظامی آمریکایی در افغانستان، رعایت خواهد کرد.»
نیروهای خارجی، در اوضاعی از لایت لوگر خارج شدهاند که از چندین هفته پیش تاکنون، نیروهای دولتی عملیاتی را برای امنسازی بخشهایی از این ولایت بهراه انداختهاند.
لوگر که از ولایتهای نزدیک به کابل است، همواره گواه ناامنیها بوده است و مقامهای امنیتی بدین باورند که برخی از حملات هراسافگنانه رخداده در کابل هم در لوگر ریشه داشتهاند.
نظر شما