شناسهٔ خبر: 44866967 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

اهمیت آموزش مجازی فیزیوتراپی در دوران کرونا

مسئول کمیته علمی انجمن فیزیوتراپی ایران، خواستار توسعه آموزش‌های مجازی در دوران کرونا شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فیزیوتراپیست پریسا ارزانی، مسئول کمیته علمی انجمن فیزیوتراپی ایران با اعلام این مطلب گفت: از زمستان پارسال با شیوع بیماری کرونا، ضرورت فاصله گذاری اجتماعی و لغو تجمع‌های علمی آموزشی، انجمن فیزیوتراپی ایران با طراحی سامانه علمی امکان به روزرسانی مهارت‌ها و دانش فیزیوتراپیست‌ها را فراهم کرده است. ایجاد این زیرساخت مجازی همچنین امکان تبادل دانش میان فیزیوتراپیست‌های ایرانی و جامعه جهانی را فراهم کرده است و تا کنون دوره‌های مختلفی با اساتید فیزیوتراپی از کشور‌های آلمان، هلند، کویت و بحرین برگزار شده است. متقابلا در دوره‌های انجمن علمی فیزیوتراپی ایران فیزیوتراپیست‌ها از سایر کشور‌ها مانند ایتالیا، اسپانیا، مجارستان، ترکیه و دیگر کشور‌های همسایه شرکت کرده اند.

دبیر اجرایی بیست و یکمین سمینار تخصصی فیزیوتراپی ستون فقرات افزود: امسال نیز جامعه فیزیوتراپی این سمینار بسیار ارزشمند را به شکل مجازی برگزار کرده است. این سمینار که توسط اساتید دانشگاه علوم بهزیستی بنیان گذاری شده است در سال جاری با همکاری انجمن فیزیوتراپی میزبان بیش از 1200 فیزیوتراپیست از سراسر کشور بوده است. در این سمینار مباحث تخصصی مانند فیزیوتراپی اسکولیوز، تنگی کانال، کمردرد و آسیب‌های ستون فقرات با حضور مدرسین شاخص فیزیوتراپی بازآموزی شده است.
 
دبیر اجرایی این سمینار گفت: ۶۰ تا ۸۰ درصد افراد در طی زندگی خود به کمردرد مبتلا میشوند و حدود ۱۰ درصد از جمعیت به دلیل ابتلا به کمردرد دچار محدودیت عملکردی قابل توجهی میشوند. علاوه بر رویکرد‌های قدیمی مداخله محورانه پس از ابتلا به بیماری، رویکرد‌های جدید بر نقش فیزیوتراپیست‌ها در پیشگیری از ایجاد و عود مجدد اختلالات اسکلتی عضلانی مانند کمردرد، گردن درد و انحراف ستون فقرات تاکید دارند به همین دلیل فیزیوتراپیست‌ها نقش فعالی در غربالگری افراد جامعه، شرکت‌ها و ادارات دارند. همچنین نقش تمرین درمانی و درمان‌های دستی، اصلاح راستای ستون فقرات توسط فیزیوتراپیست در درمان اختلالات اسکلتی عضلانی پررنگ‌تر شده است.
 
مسئول کمیته علمی انجمن فیزیوتراپی ایران در پایان خاطر نشان کرد: بحران کرونا اگرچه که ممکن بود تهدیدی برای نظام سلامت باشد، اما از نقطه نظر آموزش مجازی و گسترش عادلانه علم و خدمات سلامتی نقطه عطفی در جامعه است. در یک دهه پیش فیزیوتراپیست‌های کشور‌های دیگر مانند آمریکا با بهره مندی از آموزش مجازی به سطح دکترای حرفه‌ای ارتقا پیدا کرده اند امیدواریم سیاستگزاران کشور عزیزمان با پیروی از این مسیر که منجر به ارائه خدمات بهتر به بیماران و مراجعین میشود، جامعه فیزیوتراپی را  در جایگاه پیشرو منطقه حفظ نمایند.

نظر شما