شناسهٔ خبر: 44822261 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

عزم کمیسیون اقتصادی مجلس جهت اصلاحات ساختاری بودجه

پورابراهیمی با اشاره به عزم کمیسیون اقتصادی مجلس جهت اصلاحات ساختاری بودجه، گفت: با مولدسازی ۱۰ درصد از دارایی های دولت آن هم با ایجاد نرخ بازدهی ۵ درصد، می توان به اندازه درآمد یک ساله نفت در شرایط عادی، برای دولت درآمدزایی کرد. جرم کیف قاپی از جرایمی است که شاکیان بسیاری دارد. در این بخش کارشناسان وکیل‌آنلاین نحوه نوشتن شکواییه کیف قاپی را توضیح داده‌اند.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان - برنامه پایش سه شنبه ۹ دی، به سراغ محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و فاطمه مقصودی، نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی رفت تا با آن ها در خصوص لایحه بودجه ۱۴۰۰ و محیط کسب و کار گفتگو کند.

با مولدسازی ۱۰ درصد از دارایی های دولت، می توان به اندازه درآمد یکساله نفت، درآمدزایی کرد

پورابراهیمی در ابتدای برنامه با اشاره به جایگزینی درآمد‌های پایدار با درآمد‌های نفتی گفت: ما بار‌ها تاکید کرده ایم که یکی از مهم ترین راهبرد‌های درآمدزایی دولت، مولد سازی دارایی های خود است. دولت حجم عظیمی از دارایی های بلااستفاده دارد که کافی است همین دارایی ها ساماندهی شود. محاسبه ها نشان می دهد که فقط با مولدسازی ۱۰ درصد از دارایی های دولت آن هم با ایجاد نرخ بازدهی ۵ درصد، می توان به اندازه درآمد یک ساله نفت در شرایط عادی، برای دولت درآمدزایی کرد. حتی بدنه کارشناسی دولت نیز این اعداد و ارقام را قبول دارد. 
وی ادامه داد: در بحث مالیات نیز صحبت از کسانی است که فرار مالیاتی دارند، نه کارکنان دولت و کارمندان؛ که به عقیده ما اتفاقا مالیات آن ها در مواردی نیز باید کاهش پیدا کند. شاید شما بپرسید چرا دولت به سراغ این کار‌ها نمی رود تا جلوی فرار مالیاتی گرفته شود، یک پاسخ دارد؛ آن هم این که این کارها، سخت است و به افراد و مجموعه‌های ذی‌نفع در دولت فشار وارد می کند. 

تلاش مجلس بر اعمال نظر کارشناسان و مقام معظم رهبری در اصلاحات ساختاری بودجه

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه ضمن تاکید بر در دستور کار قرار گرفتن اصلاح ساختاری بودجه در مجلس گفت: اصلاح ساختار بودجه مساله جدیدی نیست و سابقه دارد. مقام معظم رهبری در سال ۹۷ نیز همانند امسال نامه ای در خصوص لایحه بودجه به رئیس جمهور ارسال کردند. ایشان در این نامه به این نکته اشاره فرمودند که این لایحه هیچ انطباقی با شرایط جنگ اقتصادی ندارد و باید اصلاح ساختاری شود. اما دولت نه تنها در آن سال اصلاح قابل قبولی انجام نداد، بلکه مبلغ ۴۵۰ میلیون دلار از صندوق ذخیره ارزی برداشت کرد، ۱۲ درصد از حساب فریزشده صندوق توسعه ملی برداشت کرد و مابقی کسری بودجه را از طریق انتشار اوراق و استقراض از بانک مرکزی تامین کرد. مجموع این اقدامات بدان معنا بود که این اصلاح ساختار صورت نگرفته است. امسال تلاش مجلس بر آن است تا نظرات متخصصان و مقام معظم رهبری در اصلاحات ساختاری اعمال بشود. باب ورود مجلس به اصلاح ساختار بودجه نیز همین نامه اخیر مقام معظم رهبری در خصوص لایحه بودجه است. 

افزایش حقوق بدون در نظر گرفتن منبع برای تامین، منجر به افزایش تورم و کوچکتر شدن سفره مردم می شود.
ایشان همچنین با اشاره به اینکه ریشه و اساس ناترازی های بودجه ای در داخل کشور است گفت: "برای مثال اگر دولت بخواهد حقوق کارمندان را ۲۰ یا ۳۰ درصد افزایش دهد و برای این افزایش حقوق منبعی در نظر گرفته نشود، منجر به استقراض از بانک مرکزی و به تبع آن افزایش حجم نقدینگی می شود. افزایش نقدینگی نیز آثار تورمی بدی به همراه دارد و این به معنای کوچکتر شدن سفره مردم است. به عبارت ساده تر، ۱۰۰ واحد بابت افزایش حقوق به مردم داده می شود و در مقابل ۲۰۰ الی ۳۰۰ واحد فشار تورمی بر آن ها تحمیل می شود. برای تمامی این مشکلات راه حل وجود دارد و دست ما بسته نیست. 

با همکاری دولت و حاکیمت تا پایان سال سهام عدالت به جاماندگان تعلق خواهد گرفت

پورابراهیمی با تاکید بر لزوم آزادسازی سهام عدالت و مردمی شدن اقتصاد کشور گفت: در حال حاضر به ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر که تحت پوشش کمیته امداد و ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر که تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند، سهام عدالت تعلق نگرفته است. در روی دیگر ماجرا، قریب به ۲۰ میلیون نفر از افرادی که در سال ۸۵ سهام عدالت دریافت کردند، جز ۶ دهک کم درآمد جامعه نیستند. ما برای این جاماندگان سهام عدالت طرحی را به کمک مرکز پژوهش های مجلس و دولت تصویب کردیم که الان در صحن علنی در حال بررسی است. امیدواریم تا آخر سال این طرح تصویب شده و به مرحله اجرا برسد. 

من به عنوان نماینده مردم بروجرد، امنیت سرمایه گذاران و تسهیل امور آن ها را تضمین می کنم

در ادامه فاطمه مقصودی با اشاره به افزایش نرخ بیکاری استان لرستان در چند سال گذشته گفت: "طبق آمار‌ها استان لرستان با ۲۱ درصد، بیشترین نرخ بیکاری را در سطح کشور داراست. مجموعه نرخ تورم بالا و نرخ بیکاری نرخ فلاکت است که در این نرخ نیز استان لرستان با ۵۴ درصد، بدترین وضعیت را در سطح کشور داراست. همچنین صنایع تعطیل در این استان ۸۱۳ عدد است که در مقایسه با تعداد صنایع فعال آن که ۷۹۶ عدد است، بیشتر است. موقعیت بروجرد به لحاظ آب و خاک خوب، جوانان بااستعداد و تحصیل کرده، موقعیت خوبی از جهت اشتغال است. اما متاسفانه شاهد آن هستیم که این جوانان یا مهاجرت کرده یا کسب و کاری دارند که در خور شان آن ها نیست. 

وی ادامه داد: بروجرد در زمان های گذشته نیز صنعت پررونقی داشته است، به طوری که امروزه در بازار آن مسگران و ورشوکاران فعالیت دارند. تقاضای ما این است که مسئولین امر به مشکلات تولید ورود کنند. از سرمایه گذاران نیز خواهشمندیم به جهت فضای مناسب، استعداد غنی جوانان و به طور کلی بکر بودن این فضا برای سرمایه گذاری، توجه ویژه ای به این شهرستان داشته باشند. من به عنوان نماینده مردم بروجرد، امنیت سرمایه گذاران و تسهیل امور آن ها را تضمین می کنم. اما اشاره کنم که برای رشد و توسعه نیاز به یک سری زیرساخت ها است. برای مثال بسیاری از صنایع مانند پتروشیمی، نیاز به آب دارد. ما آب داریم، اما سد نداریم. 
 
انتهای پیام/

نظر شما