گروه بینالملل: در حالی که حملات عربستان به یمن وارد سومین هفته خود شده است اما این حملات نتوانست مانع پیشرفت نیروهای مردمی و انصارالله شود. به همین دلیل آمریکا که برای این تجاوز سعودیها چراغ سبز نشان داده است، در حال گسترش همکاریهای اطلاعاتی با عربستان سعودی به منظور در اختیار گذاشتن اطلاعات بیشتر درباره اهداف بالقوه در یمن است. خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات آمریکایی تأکید کرد این همکاریهای گسترده اطلاعاتی شامل ارائه اطلاعات امنیتی حساس میشود که عربستان سعودی با استفاده از آن میتواند اهداف مورد نظر خود را در حمله به یمن به شیوه بهتر و دقیقتری تعیین کند. مقامات آمریکایی و سعودی میگویند حمایت اطلاعاتی آمریکا تا به امروز به بررسی اطلاعات سعودیها از هدفهای مورد نظرشان در یمن محدود شده بود تا صحت آنها را تایید کنند. اوایل هفته جاری نیز یک دیپلمات آمریکایی اعلام کرد واشنگتن ارائه تسلیحات به عربستان سعودی را تسریع بخشیده است و اشتراکگذاری اطلاعات با ائتلاف تحت رهبری عربستان را نیز تقویت کرده است. پنتاگون اعلام کرده است که سوختگیری هوایی جتهای ائتلاف اعراب را آغاز کرده است و البته این سوختگیری بیرون از محدوده هوایی یمن است. از سوی دیگر، آلسعود برای جبران رسوایی خود در یمن، به دامنه و شدت حملات جنگندههای خود علیه یمن بویژه مناطق مسکونی و زیرساختهای این کشور افزوده است طوریکه حملات روزهای جمعه و شنبه شدیدترین حملات گزارش شده است. صبح شنبه بیش از 10 حمله پایگاههای مختلف را در صنعا هدف قرار داد و زبانههای آتش در پایگاهها بلند شد و صدای انفجارهای پیدرپی به گوش رسید. جنگندههای ائتلاف همچنین فرودگاه بینالمللی صنعا و پایگاه هوایی الدیلمی را هدف قرار دادند و این حملات به منطقه حرف سفیان در عمران در شمال کشیده شد. مناطق مرزی در صعده نیز آماج حملات هوایی و توپخانهای پیدرپی قرار گرفت و به عدن نیز حملات هوایی و دریایی صورت گرفت. ناوهای ائتلاف سعودی نیز پایگاههای نیروهای یمنی را در اسکله عدن و انبار غلات را در منطقه المعلا و دارسعد و ساختمان شورای محلی را در شمال این شهر که 800 هزار ساکن دارد هدف قرار دادند. همچنین بر اثر انفجار خودروی بمبگذاری شده در استان شبوه، 40 نفر به شهادت رسیدند و دهها تن زخمی شدند. این حمله انتحاری یک روز بعد از تسلط انصارالله بر شهر عتق در مرکز استان روی داد. جنگندههای سعودی نیز با بمباران یکی از قدیمیترین مساجد یمن در دارالحدید صنعا، 3 یمنی را به شهادت رساندند. در حمله جنگندههای عربستانی به المطمه در استان الجوف در شمال یمن 4 نفر از جمله یک زن باردار کشته شدند. آژانسهای امدادرسانی نیز نسبت به فاجعه انسانی در فقیرترین کشور عربی هشدار دادهاند. همزمان با این حملات علیه یمن، مسؤولان عربستان سعودی نیروهای بیشتری را در مرزهای جنوبی عربستان با یمن مستقر کردند و این نیروها در وضعیت آمادهباش نظامی بالایی قرار گرفتهاند. تصاویر منتشر شده نشان میدهد دهها تانک و نفربر در حدود 2 هزار کیلومتر مرز میان عربستان و یمن مستقر هستند.
تلاش عربستان برای جذب جوانان لبنانی
منابع خبری از اقدام سفارت عربستان سعودی در بیروت در جذب جوانان لبنانی برای اعزام آنها به جنگ یمن خبر دادند. منابع آگاه در گروه 8 مارس اعلام کردند سفارت عربستان سعودی در بیروت به 165 نفر از جوانان لبنانی روادید عربستان داده است تا آنها در جنگ علیه یمن شرکت کنند.
محکومیت آلسعود
مردم یمن با بیتوجهی به پرواز جنگندههای عربستانی بر فراز صنعا، در محکومیت ادامه حمله عربستان به کشورشان و هدف قرار دادن شهروندان بیدفاع و انهدام زیرساختهای نظامی و غیر نظامی راهپیمایی کردند. شرکتکنندگان در این تظاهرات سکوت کشورهای عربی و غیر عربی در قبال حمله عربستان به یمن را که نقض آشکار منشور ملل متحد و موازین بینالمللی در زمینه جرم بودن تعدی به یک کشور عضو سازمان ملل متحد است محکوم کردند. پایگاه اینترنتی «یمنیپرس» در اینباره نوشت: تظاهرکنندگان از همه نیروهای سیاسی و ملی خواستند با حفظ وحدت جبهه داخلی، کنار گذاشتن اختلافات و ایستادن در یک صف واحد در برابر حمله عربستان به یمن مقابله کنند. مردم یمن در این تظاهرات همچنین از شورای امنیت سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب خواستند به مسؤولیت قانونی، اخلاقی و انسانی خود برای مداخله فوری به منظور متوقف ساختن حمله ظالمانه و غیرموجه عربستان و همپیمانانش به یمن عمل کنند. از سوی دیگر، جنگندههای عربستانی در هنگام برگزاری تظاهرات ضد جنگ مردم یمن، دیوار صوتی را برفراز شهر صنعا شکستند.
تأثیر جنگ یمن بر اوضاع داخلی عربستان
فواد ابراهیم، کارشناس عربستانی امور خاورمیانه با اشاره به ناکامی عربستان در یمن گفت از روز اول حمله به یمن دستپاچگی شدیدی درباره تعیین سطح اهداف دیده شد و این اهداف بیشتر از یک بار تغییر کرد. از جمله اهداف تعیین شده بازگرداندن حکومت قانونی و پیروزی بر گروه انصارالله بود و سپس از درجه این هدف کاسته و کمرنگتر شد و تبدیل به پیروزی بر نفوذ ایرانی و بازگرداندن مرحله توسعه به یمن شد. ابراهیم در گفتوگویی با تلویزیون المنار افزود هدف اصلی از حمله به یمن بازگرداندن نفوذ سعودی به این کشور است، زیرا [در میان آلسعود] بیم آن میرود که یمن جدید، آزاد و مستقل بار دیگر از نو متولد شود به نحوی که خود یمنیها سرنوشت خود را مشخص کنند و این درست همان چیزی است که عربستان از آن میترسد و به خاطر آن دست به این حماقت زد. فواد ابراهیم افزود: شکست تجاوز به یمن از روز اول آشکار شد، زیرا عربستان در برآورد موضع یمنیها اشتباه کرده بود. عربستان تصور میکرد معادله انقلابی، سریع سقوط خواهد کرد و منصور هادی، رئیسجمهور مستعفی به حکومت باز خواهد گشت و اکنون مشخص شد عربستان اطلاعات دقیقی از یمن ندارد و معادله جدیدی که از سال 2011 تا سپتامبر 2014 در این کشور شکل گرفته را خوب نفهمیده است. فؤاد ابراهیم درباره نتایج شکست عربستان در یمن گفت: بارزترین نتیجه این شکست، سقوط دولت عربستان و شکسته شدن هیبت نظامش است؛ آنها به دنبال یک گریزگاه آبرومندانه هستند تا این هیبت شکسته نشود اما به میزان اشتباه آشکار و تاریخی که انجام دادند باید بهای آن را نیز بپردازند. فواد ابراهیم پیشبینی کرد پس از حمله به یمن مشکلات این کشور یکی یکی نمایان شود که از جمله آنها فقر، بیکاری، فساد و تفکر تروریسمی و داعش است. وی افزود: اغلب مردم عربستان موافق با حماقتهای حکومت فاسد نیستند و این حکام فاسد باید بهای اشتباهات خود را در طول سالیان گذشته بدهند. ابراهیم تاکید کرد عربستان به جایی رسیده که باید استراتژی و نحوه تفکر خود را تغییر دهد.
انصارالله برای هر گزینهای آماده است
یکی از فرماندهان میدانی جنبش انصارالله گفت این جنبش برای هر گزینهای آماده است و داعش و القاعده، طرحهای عربستان و آمریکا در منطقه هستند. یوسف الفیشی، از فرماندهان میدانی جنبش انصارالله یمن در گفتوگو با این روزنامه درباره تجاوز اخیر سعودی - آمریکایی، به یمن گفت: از زمان وقوع حوادث در سپتامبر گذشته و حتی کمی قبل از آن، برای هر احتمالی آماده بودیم و باید بگویم ما حتی از سالهای 2009 و 2010 برای هرگونه تجاوز داخلی و خارجی آماده بودیم. اما تصمیم عربستان مبنی بر حمله به یمن، اقدامی جنونآمیز و در سطح جهان غیرقابل منتظره بود. سعودیها با این اقدام، خود را وارد باتلاقی کردند که به سلامت از آن بیرون نخواهند آمد. وی افزود: داعش و القاعده، طرح عربستان و آمریکا در منطقه هستند. سقوط سریع این طرح در یمن باعث حمله به این کشور شد بویژه بعد از اینکه ریاض طرح قبیلهای و سیاسی خود را در یمن از دست داد و فقط گزینه نظامی را داشت. طرحی که از طریق شبهنظامیان موسوم به القاعده و داعش انجام میدهد.