به گزارش خبرنگار اجتماعی دفاعپرس، حجتالاسلام «سید ابراهیم رئیسی» رئیس قوه قضائیه صبح امروز (دوشنبه) در نشست فصلی شورای عالی قوه قضائیه با شورای قضایی استانها که بهصورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، با تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) بر لزوم شناخت و کسب معرفت نسبت به مقام ملکوتی آن حضرت تأکید کرد.
وی افزود: حضرت فاطمه زهرا (س) الگویی برای همه زنان و مردان در همه قرون و اعصار هستند که باید سخنان و زندگی و نقشآفرینی آن حضرت در عرصههای سیاسی و اجتماعی جامعه سرمشقی برای همه بشریت باشد.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه حضرت زهرا (س) با خطبه آتشین خود نفاق را از چهره نفاق کنار زد و فتنهگران را برملا کرد، از یومالله ۹ دی بهعنوان روزی یاد کرد که ملت ایران با تأسی به آن حضرت، عشق خود به ولایت و ایستادگی در برابر نظام فتنه را به نمایش گذشتند.
حجتالاسلام رئیسی گفت: در فتنه ۸۸ دشمن به دنبال آن بود که حقد و کینه خود به انقلاب، نظام اسلامی و نیروهای انقلاب را بروز و ظهور دهد و به اهداف پلید خود دست یابد، اما ملت فاطمی ما در سنگر دفاع از ولایت قرار گرفت و نشان داد که انسانهای با بصیرت، با ولایت میثاق عمیق دارند.
وی با تأکید بر لزوم دشمنشناسی و فهم شجاعانه و تحلیل درست از شرایط خاطرنشان کرد: فریاد رهبر انقلاب اسلامی بر مقابله با فتنه ۸۸ آن بود که همگان بشناسند ما در چه شرایطی قرار داریم و با تحلیل درست و شناخت دقیق، مقابل فتنه موضعگیری کنند.
رئیس دستگاه قضا گفت: دشمن با غبارآلوده کردن مسیر و تحریف واقعیتهای حق و باطل و باز کردن درهای سفارتخانههایشان و بکار گرفتن همه ابزار رسانهای تصور کرد که جای پایی در کشور به دست آورده است، اما ملت آگاه ایران با حضور خود در صحنه، توطئه دشمن را نقش بر آب کرد.
حجتالاسلام رئیسی با اشاره به تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری بر لزوم بصیرتافزایی تصریح کرد: در تصورات همواره شاهد تکرار حوادث هستیم، اما باید با شناخت دقیق شرایط بتوانیم تصمیم درست بگیریم و در این میان قضات ما بهعنوان نخبگان و نقشآفرینان که نگاه و قلم آنها اثرگذار است باید همواره فهم سیاسی و تحلیل درست از شرایط داشته باشند.
وی افزود: دشمنان با اشکال و نقابها و روشهای مختلف تلاش میکنند اهداف خود را پیش ببرند، اما ما میتوانیم با بصیرت و شناخت دقیق شرایط و موضعگیری متناسب با این شرایط در مقابل توطئهها و فتنهها بایستیم.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه سیاسی بودن به معنی عضویت در احزاب و گروههای سیاسی نیست، گفت: سیاسی بودن به معنای آن است که جامعه را خوب بشناسیم، ضرورتها را درک کنیم و متناسب با شرایط و ضرورتها نقشآفرین باشیم.
الگوگیری شهید سلیمانی از حضرت فاطمه (س)
حجتالاسلام رئیسی از سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به عنوان چهرهای یاد کرد که به تأسی از حضرت زهرا (س) و در لبیک به فرمان ولی خود، شرایط کشور و نیازها و ظرفیتهای منطقه را به درستی تشخیص داد و از این ظرفیتها در جهت دفاع از امنیت منطقه، امنیت مردم و پاسداری از حریم حرم احیاء کرد.
وی افزود: انسانی که دوست و دشمن را بشناسد و درک دقیقی از شرایط زمانی و مکانی داشته باشد در برابر دشمن خطر میکند و میایستد.
رئیس قوه قضائیه بر همین اساس خاطرنشان کرد که قضات فرهیخته دستگاه قضا، با بصیرت به پروندهها ورود کرده و با درک درست شرایط و ابعاد مسئله بهعنوان قاضی و داور حکم الله را فریاد میزنند و تصمیم الهی میگیرند.
حجتالاسلام رئیسی با بیان اینکه امروز کار قضایی یک مجاهدت است، تصریح کرد: شیاطین میخواهند فکر، نظر و قلم قضات را از مسیر درست خارج کنند، اما قضات فقط خدا را میبینند، تحت تأثیر روابط، ثروت و قدرت قرار نمیگیرند و برای خدا حرکت میکنند و خدا نیز به این داوری و تصمیم برکت میدهد و کار را ماندگار میکند.
۹ دی روز تجلی قدرت الهی
وی با بیان اینکه روز نهم دی روز تجلی قدرت الهی و پایان دادن به فتنهها و ناامید کردن دشمنان بود، اظهار داشت: انقلاب اسلامی ما انقلاب مردمپایه است و مردم از انقلاب اسلامی در برابر دشمنان که میخواهند نظام را تخریب کنند، صیانت میکنند.
رئیس قوه قضائیه گفت: مردم بصیر ما نسبت به ولایت و سخن ولی حساس هستند، فرمان رهبری انقلاب را فصلالخطاب میدانند و هر جا احساس کنند که نظام اسلامی و امنیت ملی به خطر افتاده به صحنه میآیند و مقابل فتنه و فتنهگران و دشمنان میایستند.
حجتالاسلام رئیسی در بخش دیگری از سخنانش به تدوین و انتشار سند تحول قضایی اشاره کرد و گفت: از ابتدای مأموریت در قوه قضائیه بنابراین شد که دستگاه قضایی یک سند تحول و نقشه راه داشته باشد.
وی افزود: این سند تحولی که بر اساس قانون اساسی و سیاستهای ابلاغی و برنامههای توسعهای در حوزه قضایی و با استفاده از تجارب ۴۰ سال گذشته تدوین شده به دنبال تضمین اجرای عدالت و حفظ حقوق مردم است.
رئیس دستگاه قضا تحول را جهش و حرکت جمعی برای از بین بردن نواقص و کاستیها، ضعفها و شناخت و تقویت نقاط قوت و کاهش فاصله وضع موجود با وضع مطلوب عنوان کرد.
حجتالاسلام رئیسی گفت: در تحول میل به شتاب گرفتن وجود دارد و هر کس باید پویا باشد و ایستایی وجود نداشته باشد، اما حرکت سریع ما به معنای شتابزدگی نیست.
رئیس قوه قضائیه بر همین اساس، خاطرنشان کرد که باید بر این مسیر از مشهورات غلط پرهیز کرد و نباید به آنها پایبند بود و حرکت سریع باید همراه با اتقان در اقدامات قضایی باشد.
وی با تأکید بر اینکه سرعت در حرکت از ویژگیهای سند تحول است، متذکر شد: حرکت در چارچوب سند تحول باید متوازن باشد و همه بخشها خود را در این فرآیند سهیم بدانند.
رئیس قوه قضائیه افزود: اگر در انجام مأموریتهای دستگاه قضا از پیشگیری و وقوع جرم و کشف جرم تا صدور حکم عادلانه و اجرای آن و اصلاح مجرمین یک حلقه مفقوده وجود داشته باشد، کارها کماثر و یا گاهی بیاثر میشود.
هدف سند تحول دستیابی به عدالت است
حجتالاسلام رئیسی هدف سند تحول قضایی را «دستیابی به عدالت» و «افزایش رضایتمندی و اعتماد عمومی مردم نسبت به دستگاه قضایی و نظام» عنوان کرد و گفت: که با وجود صدور بیش از ۸۰ آییننامه، دستورالعمل و لایحه در چارچوب این سند، اما از ابتدا تلاش بر ارتقاء و بهروزرسانی آن بوده است.
وی تغییر رویکرد دادخواستمحوری، پاسخگویی، شفافسازی و هوشمند کردن دستگاه قضا را از جمله محورهای اصلی سند تحول برای صیانت از حقوق عامه عنوان کرد و گفت: اصل سند تحول قضایی مبتنی بر نگاه مترقی مقام معظم رهبری تدوین شده است.
رئیس قوه قضائیه بر همین اساس خاطرنشان کرد که ممکن است برخی همکاران دستگاه قضا بگویند این سند ما را در مرعی و منظر قرار داده و مطالبات را افزایش میدهد، اما هیچ اشکالی ندارد و این مسئله ما را در انجام وظایفمان مصممتر میکند.
حجتالاسلام رئیسی با بیان اینکه چالشهای زیادی در کشور وجود دارد، عنوان کرد که بر اساس نظرخواهی صورت گرفته از مدیران دستگاه قضا در همه بخشها و استانها و همچنین استفاده از نظرات نخبگان این چالشها اولویتبندی شده و ابرچالشها در سند مورد توجه قرار گرفتند.
رئیس دستگاه قضا همچنین خاطرنشان کرد: اجرای برنامههای تحولی در دستگاه قضایی نباید همکاران قضایی را از اقدامات روزمره باز دارد و کارهای روزمره نیز نباید مانع از اجرای برنامههای تحولی شود و این دو باید توأمان پیش بروند.
وی همچنین متذکر شد که در سند تحول نقش و مسئولیت هر یک از اجزای قضایی به درستی و دقت تعیین شده که چه کسی متولی کار است، اما این تقسیمبندیها مانع از آن نیست که همه بخشها در میدان حضور داشته باشند و یکدیگر را یاری کنند؛ چرا که هیچ جزئی از سازمان قضایی نباید در برنامههای تحولی و فرآیندهای قضایی غایب باشد.
رئیس قوه قضائیه با تأکید بر اینکه سند تحول قضایی از جذب نیروی انسانی شروع میشود تا نگهداری و کارآمد شدن نیروها، بر همین اساس به دانشگاهها و حوزهها بخصوص دانشکده قضایی توصیه کرد که بهترین نیروها را به لحاظ تخصص و تقوی تذهیب نفس به دستگاه قضایی معرفی کنند تا نظام قضایی کارآمدتر و چابکتر شود.
حجتالاسلام رئیسی همچنین خاطرنشان کرد که از این پس بر اساس مباحثات صورت گرفته با دانشگاه علوم قضایی جذب نیرو در آنجا متفاوت خواهد شد و نقل و انتقال همکاران قضایی نیز متأثر از سند تحول خواهد بود.
تشکیل قرارگاهی برای پیگیری و اجرای سند تحول
وی تأکید بر تشکیل ستاد یا قرارگاهی برای پیگیری و اجرای سند تحول در معاونت راهبردی قوه قضائیه تأکید کرد که باید گروههای تحولگرا و تحول خواه در بخشهای مختلف قضایی به کار گرفته شوند و افزود: کسانی که به وضع موجود عادت کردهاند نمیتوانند منشأ تحول و تغییر نگرشها از نگاههای پاسخگو، شفاف و هوشمند به جای نگاههای قدیمی باشند.
رئیس قوه قضائیه از همکاران دستگاه قضا، نخبگان و دانشگاهیان و حوزویان خواست که سند تحول قضایی را به طور کامل دقیق مطالعه کرده و دیدگاهها، نظرات و پیشنهادات خود را برای ارتقاء سالانه این سند بر اساس تأکیدات مقام معظم رهبری به معاونت راهبردی ارائه دهند.
حجتالاسلام رئیسی در پایان با تقدیر از عملکرد همکاران دستگاه قضا در رسیدگی به پروندهها و خدمت شبانهروزی به مردم در ایام کرونا به ویژه اقدام ارزشمند قضات برای حضور در زندانها، بر لزوم تداوم رعایت پروتکلهای بهداشتی تأکید کرد و گفت: نباید لحظهای در کار مردم وقفه ایجاد شود، اما باید از جان همکاران قضایی و اربابرجوع نیز صیانت شود و کاهش آمار ابتلا نباید موجب سستی در رعایت اصول بهداشتی شود.
انتهای پیام/ 241
∎
نظر شما