شناسهٔ خبر: 4465793 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

یک مقام مسئول:

تشکیل بانک توسعه روستایی در دستور کار شورای مرکزی بنیاد مسکن قرار دارد

تهران- ایرنا- رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: تشکیل بانک توسعه روستایی در دستور کار شورای مرکزی بنیاد مسکن قرار گرفته و در سال 94 موضوع تشکیل این بانک پیگیری خواهد شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، علیرضا تابش روز شنبه در مراسم سالگرد تشکیل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: تشکیل بانک توسعه روستایی پیش از این در برنامه های بنیاد مسکن قرار داشت ، اما این نهاد در سال جاری اقدامات مورد نیاز برای تشکیل بانک مزبور را به عمل خواهد آورد.

وی وظایف بنیاد مسکن انقلاب اسلامی را یادآور شد و اظهار داشت: بنیاد مسکن در تامین مسکن روستاییان نقش بسار مهمی ایفا می کند تا تمام محرومان و اقشار کم درآمد جامعه بتوانند صاحب مسکن شوند.

تابش برنامه بنیاد مسکن را در سال 94 ، اجرای طرح هادی برای تمام روستاهای بالای 20 خانوار در کشور ذکر کرد و گفت : اکنون 84 درصد روستاهای کشور از طرح هادی برخوردارند.

وی حفظ اراضی زراعی و باغی روستاها را مورد تاکید قرار داد و گفت: بنیاد مسکن حفظ اراضی یاد شده را در دستور کار خود قرار داده و با عقد قرارداد با پنج استانداری کشور، طرح منظومه روستایی را پیاده خواهد کرد.

تابش افزود: اکنون 38 هزار و 131 روستای بالای 20 خانوار در کشور وجود دارد که برای 32 هزار و 48 روستا طرح هادی تهیه شده و در 14 هزار روستای یاد شده طرح هادی پیاده شده است.

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تصریح کرد: بنیاد اکنون دو هزار و 600 طرح هادی را در روستاها در دست اجرا دارد که با اتمام آن تعداد روستاهایی که طرح هادی در آنها اجرا شده به حدود 17 هزار روستا می رسد.

تابش یادآورشد: اجرای طرح های هادی روستایی، صدور اسناد مالکیت، نوسازی و بهسازی بافت های با ارزش تاریخی از فعالیتهای عمرانی بیناد مسکن در روستاها محسوب می شود .

وی ضمن انتقاد از صدور پروانه ساختمانی در روستاها توسط بخشداری و دهداری ها ،گفت: انتظار می رود برای ساماندهی وضع موجود از صدور پروانه های ساختمانی توسط تشکیلات مزبور جلوگیری شود و بنیاد مسکن آمادگی دارد این مساله را با یک ستاد فنی و مهندسی در روستاهای کشور اجرایی کند.

تابش هویت بخشی به روستاهای کشور را از دیگر وظایف بنیاد مسکن اعلام کرد و افزود:اکنون 70 تا 80 روستا در کشور به عنوان بافت های با ارزش تاریخی معرفی شده اند و بنیاد مسکن تاکنون در بیش از 65 روستا در این ارتباط ، طرح های لازم را به مورد اجرا گذاشت.

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، حفظ اراضی کشاورزی و باغات روستایی را از دیگر وظایف این بنیاد ذکر کرد و گفت: تشکل صندوق اعتبار ملی و محلی برای توسعه عمرانی روستاها ضروری است تا منابع مالی این صندوق در توسعه عمرانی روستاهای سراسر کشور مورد استفاده قرار گیرد.

وی با اشاره به اقدامات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اظهارداشت: بنیاد مسکن تاکنون یک میلیون و 500 هزار واحد مسکونی را در روستاهای کشور بهسازی و نوسازی کرده و با احتساب 200 هزار واحد مسکونی در دست اقدام با استفاده از تسهیلات بانکی ، اکنون تعداد واحدهای نوسازی و بهسازی شده روستاها به بیش از یک میلیون و 650 هزار واحد رسیده است.

تابش در خصوص وظیفه بنیاد مسکن برای ساخت مسکن محرومان جامعه گفت: این نهاد سالانه 20 تا 22 هزار واحد مسکونی برای محرومان جامعه احداث می کند، اما طبق برنامه ریزی های انجام شده قرار است بنیاد مسکن سالانه 15 تا 20 هزار دستگاه مسکن برای افراد محروم بسازد .

وی با اشاره به فعالیت های بنیاد مسکن در حوزه مسکن مهر نیز اضافه کرد : بنیاد مسکن در بین سایر دستگاه های اجرایی در این زمینه مقام اول را دارد، زیرا از مجموع 347 هزار واحد مسکن مهر تحت پوشش ، تاکنون 270 هزار واحد مسکونی تحویل شده و 225 هزار دفترچه اقساط نیز برای تسهیلات گیرندگان صادر شده است.

تابش در خصوص بازسازی واحدهای مسکن روستایی نیز اظهارداشت: بیناد مسکن تاکنون بیش از یک میلیون و 400 هزار واحد مسکونی تخریب شده ،ناشی از حوادث مختلف را بهسازی ونوسازی کرده و طی سال های 92 و 93 بیش از 78 هزار واحد مسکونی در دست بازسازی قرار گرفته که تاکنون بیش از 40 هزار واحد آن تحویل شده و بقیه در دست اجرا قرار دارد.

وی اظهارداشت: تاکنون برای بازسازی واحدهای مسکن روستایی 900 میلیارد تومان تسهیلات بانکی پرداخت شده که 192 میلیارد تومان آن ازمحل منابع دولتی بلاعوض بوده تا عملیات بازسازی واحدهای مسکونی یاد شده با سرعت عمل بیشتری دنبال شود.

به گفته رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خیرین مسکن ساز نیز تاکنون 27 تا 28 هزار دستگاه مسکن برای اقشار کم درآمد احداث کرده و امید است امسال نیز 10 هزار واحد به این رقم اضافه شود.

تابش در پایان اظهارداشت: حساب 100 امام (ره ) پشتوانه خوبی برای تامین مسکن محرومان جامعه محسوب می شود تا با استفاده از منابع مردمی مسکن مورد نیاز اقشار کم درآمد و محروم جامعه ساخته شود.

اقتصام(3)**1108**ل.الف.ی** 1559