شناسهٔ خبر: 4463688 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: خانه ملت | لینک خبر

تحقیر آل‌سعود توسط نمایندگان پارلمان پاکستان

آل‌سعود به دلیل شکست‌های زنجیره‌ای و پیروزی‌های دیپلماتیک ایران در سایه اقتدار نظامی جمهوری‌اسلامی و قدرت نرم تهران محقق شده است ، جنگ‌طلبی در خاورمیانه را دنبال می‌کند. عربستان اگرچه برخی کشورها را در تهاجم به یمن با خود همراه کرده است اما در پارلمان پاکستان تحقیر شد.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری خانه ملت،گروه بین الملل:  عربستان که در جنگ نیابتی با مردم عراق و سوریه شکست خورده است و در لبنان به موفقیتی دست نیافته برای کم‌رنگ کردن شکست‌های زنجیره‌ای آل‌سعود ، با نقض حاکمیت یمن این کشور را مورد تهاجم قرار داده‌است.

عربستان به دلیل مرز مشترک با یمن به شدت نگران سرایت ناآرامی‌های صنعا به مناطق شرقی خود است،به همین دلیل علاوه بر بهره‌گیری از تروریست‌های تکفیری به عنوان بازوی کشتار مردم با تشکیل ائتلاف با متحدین خود وارد جنگی غیرانسانی شده است.

 منصور حقیقت پور،نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که «عربستان با بحران میهن پرستی مواجه است» ، گفت:‌« آل‌سعود که از پول‌های بادآورده نفت فربه شده و در سیاست‌های عربستان به بد مستی مبطلا شده‌است.ریاض توانایی جنگ با کشور یمن را ندارد. عربستان چیزی جز چند انبار سلاح‌های لوکس هیچی ندارد،آنها حسرت نیروهای انقلابی جبهه مقاومت را دارند . در عربستان مفهم شهادت یک مسئله گنگ است که آل‌سعود از فهم عاجز است و تنها کودک کشی و زبان خشونت را می‌فهمند.»

وی در ادامه با انتقاد تند از رویکرد جنگ طلبانه عربستان در خاورمیانه گفت:« بدمستی های آل‌سعود ، از عربستان تصویر یک ر‍ژیم قاتل و کودک‌کش که با رژیم صهیونیستی در جنایت‌کاری رقابت می‌کند ؛ ایجاد کرده است. ضعف آل‌سعود محدود به مسائل نظامی نمی‌شود و این کشور از درون نیز دچار با مشکلات حقوق بشری متعددی دست به گریبان است که وقوع یک انقلاب ناگهانی را محتمل می کند. در این میان باید به حال مدعیان حقوق بشری تاسف خورد که در مورد مردم عربستان و یمن که سلاخی می‌شوند، هیچ اقدامی انجام نمی دهند.»

نماینده مردم اردبیل ،نیر،نمین و سرعین در مجلس در ادامه گفت:«ریاض برای پنهان کردن ضعف نظامی عربستان ، با تحت فشار قرار دادن کشورهای منطقه تلاش می کند هزینه های جنگ در یمن را به آنها تحمیل کند. عربستان در می خواهد آتش جنگی که در سوریه شعله ور کرده از عراق به یمن کشانده و در ادامه کل خاورمیانه را وارد جنگی بزرگ کند. »

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری خانه ملت، نوازشریف که روابط گسترده‌ای با آل‌سعود دارد خواهان مداخله نظامی در جنگ یمن به نفع یمن شده بود که روز گذشته با مخالفت صریح نمایندگان پارلمان یمن مواجه شد.براین اساس،نمایندگان پارلمان پاکستان سرانجام پس از چند روز بحث به اتفاق آرا به قطعنامه‌ای رای دادند که بر‌اساس آن «پارلمان مایل است پاکستان در درگیری یمن بی‌طرفی اختیار کند تا بتواند یک نقش فعال دیپلماتیک برای پایان دادن به بحران ایفا کند».

با قاطعیت می توان گفت که دیپلماسی پارلمانی و دیپلماسی وزارت امورخارجه به نوعی موفق کرده‌اند. «سردار ایاز صادق» رئیس مجلس نمایندگان پاکستان ، شنبه 15 فروردین در تماس تلفنی با دکتر«علی لاریجانی» رئیس مجلس شورای اسلامی گفت‌وگو کرد. مذاکره روسای مجلس پاکستان و ایران نشان داد که دیپلماسی پارلمانی مافوق دیپلماسی رسمی دولت‌ها می‌تواند به ایفای نقش بپردازد. البته این راهم باید گفت که قطعنامه پارلمان پاکستان یک روز پس از سفر «محمدجوادظریف» وزیرخارجه ایران و چانه زنی با مقامات دولت پاکستان اعلام شد.

حقیقت پور ضمن تمجید از «حفظ استقلال پارلمان پاکستان در مواجه با توطئه آل‌سعود» گفت:« علی رقم همه فشارهای آشکار و پنهان طیف های سیاسی هوادار عربستان نمایندگان ملت پاکستان وارد جنگی که تنها ثمره آن تحمیل هزینه های گزاف به ارتش این کشور خواهد بود، مقاومت کردند. ما به عنوان نمایندگان ملت ایران از پارلمان پاکستان تشکر می کنیم.»

تصمیم پارلمان پاکستان برای شرکت نکردن در عملیات نظامی عربستان علیه یمن ، دهن کجی به ریاض بود. حال مساله‌ای که باید جدی گرفته شود ، احتمال وقوع آشوب طلبی حامیان آل‌سعود و تروریست‌های طالبان بر علیه پارلمان پاکستان است.ظرف چند روز گذشته نیز تظاهرات‌هایی با گروهک ‌های مرتبط با تروریست‌های تکفیری و حافظ سعید رهبر گروه مذهبی جماعت الدعوه برگزار شده است.براساس برخی شایعات احتمال آشوب خیابانی و درگیری در اسلام آباد پررنگ شده است.

 مقامات عربستان سعودی که از رأی منفی نمایندگان پارلمان پاکستان به مشارکت این کشور در جنایات سعودی ها خشمگین هستند در اعتراض به این موضوع، از ورود یک هواپیمای پاکستانی به آسمان عربستان جلوگیری کردند.این اقدام یادآور برخورد با زائران ایرانی ظرف چند روز گذشته و ماجرای فرودگاه جده است. گویا آل‌سعود حیثیت خود را ازدست رفته می‌داند که این‌گونه کشورهای خاورمیانه را به مجادله می‌طلبد!

نکته جالب اینجاست که ترکیه نیز که به نوعی عربستان را در جنگ نیابتی عراق و سوریه همراهی کرده است ، در تهاجم به یمن تنها به حمایت لفظی بسنده کرد و بعد از سفر«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه به تهران تا حدودی از عربستان فاصله گرفت.

در واکنش به این مووضع،«انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجی امارات متحده عربی با انتقاد از عدم همراهی نظامی پاکستان و ترکیه با شورای همکاری خلیج فارس برای تجاوز به خاک یمن گفت: به نظر می رسد که تهران بیش از کشورهای خلیج فارس برای اسلام آباد و آنکارا اهمیت دارد.  مواضع متنقاض پاکستان و ترکیه بهترین دلیل برای این نکته است که امنیت عربی از لیبی تا یمن، عنوانی عربی دارد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری خانه ملت، عربستان از ششم فروردین و پس از تثبیت نیروهای مردمی یمن برای حمایت از دیکتاتوری فاسد «منصورهادی» رئیس جمهوری‌ فراری یمن حملات هوایی را به این کشور آغاز کرد. کشورهای وابسته به دلارهای کثیف آل‌سعود،عربستان را در این جنگ همراهی می‌کنند.  بحرین، قطر، کویت و امارات، مغرب، سودان، اردن و مصر از جمله کشورهایی هستند که در جنگ علیه یمن به عربستان پیوسته‌اند.

پایان پیام/