به نوشته این روزنامه انگلیسی، هنگامی که جو بایدن معاون باراک اوباما، رئیسجمهور سابق آمریکا بود مجبور بود با مککانل مخالف، مقابله کند.
مککانل حتی در یک زمان گفته بود اولویت اصلی جمهوریخواهان در مجلس سنا این است که اوباما «رئیسجمهور تک دورهای» شود.
روزنامه گاردین تفاوت رقابت میان این دو مقام آمریکایی در گذشته و زمان حال را مهم دانست. در گذشته وقتی جو بایدن برای مدت کوتاهی در مجلس سنا بود، مککانل رهبر حزب اقلیت این مجلس بود. اکنون بایدن بالاترین مقام را در میان دموکراتها خواهد داشت و مککانل نیز احتمالاً بالاترین مقام در میان جمهوریخواهان را در اختیار خواهد داشت.
گاردین نوشته مککانل بر خلاف آغاز دوره ریاستجمهوری باراک اوباما، ممکن است با آغاز ریاستجمهوری بایدن تعداد اندکی از جمهوریخواهان را تحت امر خود نگه دارد؛ به عبارتی دیگر اکثریت شکننده داشته باشد.
هفته گذشته، مککانل در صحن مجلس سنا سرانجام به بایدن تبریک گفت و موجب شد دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا از وی انتقاد کند.
این در حالی بود که بایدن نیز اواخر همان روز اعلام کرد که تلفنی با مککانل صحبت کرده است.
علاوه بر این، بایدن و مککانل در طول سالهای حضورشان در کنگره سابقه همکاری دارند.
بایدن برای اولین بار در سال ۱۹۷۲ به عنوان سناتور ایالت دلاوِر انتخاب شد و مککانل نیز برای اولین بار در سال ۱۹۸۴ برای ایالت کنتاکی نماینده شد.
بر اساس آمار و ارقام روزنامه گاردین، از زمان حضور بایدن و مککانل در سنا، آنها از ۳۱۸ طرح به طور مشترک حمایت کردهاند.
این دو مقام آمریکایی به دلیل روابط قوی بینشان از یکدیگر تمجید کرده بودند به طوری که حتی یکی از سناتورهای سابق ایالت آریزونا روابط بین آنها را حرفهای خواند و گفت این رابطه باعث میشود آنها با حسن نیت با یکدیگر مذاکره کنند.
با این وجود روزنامه گاردین نوشته مککانل و کارکنان او تجربه تلخی از اوباما و کارکنانش دارند. به طوری که حتی اوباما در کتاب اخیر خود به تعامل بایدن و مککانل اشاره میکند و برخی ویژگیهای منفی رهبر حزب اکثریت را بیان میکند.
گاردین همچنین نوشت مککانل و بایدن باید در آینده با یکدیگر کنار بیایند، روابط آنها به نوعی بدون تنش بوده است و مککانل و بایدن از همدیگر بدگویی نکردهاند.
این روزنامه انگلیسی نوشته دو اتفاق ممکن است رخ دهد که نیازمند همکاری بین مککانل و بایدن است: 1- ممکن است آرای دموکراتها و جمهوریخواهان در سنا در مورد طرحی مساوی باشد و در آن لحظه رای «کامالا هریس» تعیین کننده خواهد بود. 2- جمهوریخواهان اکثریت شکننده داشته باشند.
یکی از سناتورهای سابق ایالت مونتانا در خصوص رابطه کاری این دو مقام ارشد آمریکایی گفته: «مککانل میخواهد به بهترین شکل با جو (بایدن) همکاری کند زیرا آنها همدیگر را میشناسند.»
اما این سناتور سابق آمریکایی خاطرنشان کرد که انگیزههای مککانل این است که رهبر اکثریت سنا باقی بماند و از منافع همحزبیهای خود محافظت کند. این مسئلهای است که با عقاید جو بایدن مغایر است.
این گزارش در حالی منتشر شده که میچ مککانل هفته گذشته از اعضای حزب جمهوریخواه کنگره خواست هنگام شمارش آرای الکترال و تایید این آرا در صحن کنگره در ششم ژانویه (۱۷ دی) سنگاندازی نکنند.
23311