شناسهٔ خبر: 4461072 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دو هفته کشتار زنان و کودکان دریمن، آل سعود تنها مانده است

بیروت - ایرنا - اسلام آباد با اعلام بی طرفی همراهی نکرد، موضع آنکارا به تهران نزدیک شد، قاهره تردید دارد و هنوز موضع خود را قطعی نکرده و مشارکتش در تجاوز زمینی علیه یمن در غیاب اسلام آباد سخت به نظر می رسد و اکنون آل سعود در رویارویی با یمنی ها تنها مانده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا ، روزنامه لبنانی الاخبار در شماره روز شنبه خود افزود: پاکستان دیروز بی طرفی خود را در قبال تجاوز آل سعود به یمن با هدف پیدا شدن راه حل دیپلماتیک اعلام و ترکیه نیز تاکید کرد که موضعش با جمهوری اسلامی ایران در مورد یمن همسو است .

این تحولات در حالی است که تجاوز آل سعود به یمن وارد سومین هفته شده و حمله های نظامی هوایی و دریایی هیچ یک از اهداف به اصطلاح توفان قاطع را بویژه بازگرداندن عبدربه منصورهادی رییس جمهوری مستعفی به عدن محقق نساخته است.

در تجاوز هوایی و دریایی دوهفته ای آل سعود در راس یک به اصطلاح ائتلاف متشکل از 10کشور عربی که با حمایت آمریکا و رژیم صهیونیستی همراه بوده است، صدها شهروند بی گناه یمنی بویژه کودکان و زنان در بمباران و گلوله باران مناطق مسکونی ، مدارس و بیمارستان ها کشته یا زخمی شده و تعداد زیادی هم مجبور به ترک خانه هایشان شده اند.

نگاه ها امروز به موضع مصر بویژه بعداز دیدار وزیردفاع این کشور با محمد بن سلمان وزیر جنگ عربستان سعودی در ریاض دوخته شده است.

این روزنامه لبنانی تاکید کرد که تجاوز هوایی و دریایی آل سعود هیچ موفقیتی نداشته و ضربه ای کاری به انصارالله و ارتش یمن وارد نکرده است . به همین دلیل تجاوز جنگنده های سعودی دیروز (جمعه) بویژه در جنوب یمن و به طور مشخص استان شبوه شدت گرفت.

نیروهای انصارالله دو روز قبل موفق شدند استان شبوه را از اشغال تروریست های تکفیری وابسته به القاعده آزاد کنند.

پارلمان پاکستان بعداز چند روز بررسی درخواست آل سعود برای همکاری نظامی پاکستان در جنگ علیه یمن با اجماع، قانون بی طرفی اسلام آباد را در این جنگ تصویب کرد و خواستار حل مسالمت آمیز اختلاف های میان یمنی ها شد.

احمد عسیری سخنگوی نظامی عملیات تجاوز علیه یمن موسوم به توفان قاطع پیشتر از پیوستن پاکستان به این عملیات خبر داده بود.

امارات عربی متحده به تصمیم پاکستان برای اعلام بی طرفی در تجاوز علیه یمن بشدت حمله کرد و اسلام آباد را به اتخاذ مواضع متناقض و مبهم متهم کرد و گفت که هزینه این اقدام پاکستان زیاد خواهد بود.

انور قرقاش وزیر مشاور در امور خارجی امارات همچنین به ترکیه حمله کرد و گفت که به نظر می رسد تهران برای اسلام آباد و آنکارا بیش از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس اهمیت دارد.

وی افزود که پاکستان باید موضع روشنی اتخاذ کند که به نفع روابط راهبردی آن با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس باشد.

بعداز نخستین اعلام مشارکت نظامی مصر در تجاوز هوایی به اصطلاح ائتلاف چند کشورعربی علیه یمن، صدقی صبحی وزیر دفاع این کشور به همراه رفیق رافت عرفات فرمانده نیروهای مصری در عملیات توفان قاطع با محمد بن سلمان همتای سعودی خود در ریاض دیدار و با وی در باره مشارکت نظامی قاهره گفت وگو کرد.

خبرگزاری رسمی عربستان سعودی مدعی شد که دوطرف دراین دیدار راه های همکاری نظامی مشترک در چارچوب ائتلاف را برای تحقق اهداف عملیات نظامی علیه یمن بررسی کردند.

این در حالی است که دیروز از تلاش های ترکیه برای حل سیاسی بحران یمن پرده برداشته شد و مولود چاوش اوغلو وزیر خارجه ترکیه آن را اعلام کرد.

وی گفت که ترکیه ، ایران و عربستان سعودی می توانند برای حل سیاسی بحران یمن و توقف آتش در این کشور ، ارسال کمک های انسان دوستانه و شروع گفت وگوها تا دستیابی به نتایج در یمن همکاری کنند.

چاوش اوغلو با بیان اینکه موضع ترکیه با ایران در زمینه همکاری در این گونه مسایل مطابقت دارد ، اعلام کرد که آنکارا در این زمینه با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس بحث و گفت وگو می کند.

درهمین چارچوب نخستین هواپیمای وابسته به سازمان صلیب سرخ جهانی دیروز در فرودگاه صنعا پایتخت یمن فرود آمد و سازمان پزشکان بدون مرز 30 تن کمک های پزشکی را وارد یمن کرد.

این سازمان با هشدار نسبت به امکان وقوع فاجعه انسانی از سازمان ملل خواسته است دست کم چندین ساعت در روز آتش بس اعلام شود تا بتوان زنان و کودکان یمنی را که در اثر بمباران مناطق مسکونی توسط جنگنده های سعودی به خاک و خون کشیده می شوند، درمان کرد و به آنها دارو و آب و غذا رساند.

یوهانس وان درکلاو هماهنگ کننده امور انسان دوستانه سازمان ملل در یمن گفت که وضعیت انسانی در این کشور ساعت به ساعت بدتر و اوضاع بحرانی تر می شود.

خاورم ** 1324