صاحبخبر - تهران / خبرگزاری صدا و سیما / سیاسی 1394/01/22
پارلمان پاکستان روز جمعه با پیوستن این کشور به ائتلاف نظامی به سرکردگی عربستان برضد یمن مخالفت کرد که این اقدام به معنای مخالفت اسلام آباد با درخواست ریاض برای اعزام کشتی های و هواپیماهای جنگی و نیرو برای کمک به ائتلافی است که کشورهای عربی سنی تشکیل داده اند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، مقامات نظامی در ریاض از اعلام جزئیات درباره ائتلافی که برای جنگ با حوثی های هم پیمان با ایران تشکیل داده اند خودداری می کند. اما بر اساس برخی گزارش ها، میزان مشارکت نظامی ریاض و متحدانش در این ائتلاف به این صورت است:
- عربستان: رسانه های رسمی در کشورهای خلیج فارس اعلام کردند عربستان یکصد هواپیمای جنگی برای حمله به یمن اختصاص داده است که بزرگترین نیروی هوایی شرکت کننده در عملیات طوفان قاطعیت محسوب می شود. عربستان همچنین نیروهایی در مرزهای جنوبی خود با یمن مستقر کرده و مواضع حوثی ها نزدیک مرز را هدف آتش توپخانه قرار می دهد. سخنگوی ائتلاف عربستان می گوید ارتش این کشور همچنین از بالگردهای آپاچی در مناطق مرزی استفاده کرده است. رسانه های خلیج فارس تعداد نیروهای عربستانی مستقر شده در مرز یمن را یکصد و پنجاه هزار نیرو برآورد می کنند. ائتلاف به سرکردگی عربستان، حمله زمینی به یمن را بعید ندانسته است ولی چنین اقدامی ممکن است غیرضروری باشد. به گفته یک دیپلمات عرب، نیروهای ویژه ارتش عربستان از شبه نظامیان یمن جنوبی که با حوثی ها می جنگند پشتیبانی می کنند. سخنگوی ائتلاف عربستان نقش آفرینی نیروهای ویژه عربستانی در درگیری های جنوبی یمن را تایید نکرده است.
- کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس: خبرگزاری امارات اعلام کرد این کشور سی فروند هواپیما به شرکت در عملیات طوفان قاطعیت اختصاص داده است و دومین نیروی هوایی شرکت کننده در این عملیات محسوب می شود. خلبانان اماراتی و عربستانی در تمرین های مشترک در پایگاهی در امارات مشارکت دارند. خبرگزاری رسمی بحرین نیز به نقل از یک مقام بخش دفاعی این کشور اعلام کرد 12 فروند هواپیمای نظامی بحرینی در عملیات طوفان قاطعیت مشارکت دارند. رسانه های خلیج فارس همچنین اعلام کردند کویت با 15 فروند و قطر با 10 فروند هواپیما در این عملیات مشارکت کرده است. سلطان نشین عمان به عنوان ششمین عضو شورای همکاری خلیج فارس هیچ نیرویی به یمن اعزام نکرده است و میانجی سنتی در مناقشه های منطقه محسوب می شود.
- نیروهای هوایی و دریایی از کشورهای مصر، مغرب، سودان و اردن نیز در عملیات نظامی در یمن مشارکت دارند. مصر اعلام کرده است ناوهای جنگی این کشور اقدام به گشت زنی در خلیج عدن می کنند. اما جزئیاتی درباره مشارکت در حملات هوایی اعلام نکرده است. با این حال سخنگوی ائتلاف عربستان اعلام کرد یک فروند هواپیمای مصری دست کم یک حمله هوایی در یمن انجام داده است. مغرب نیز در آغاز عملیات طوفان قاطعیت اعلام کرد نیروهایش که از قبل در امارات مستقر بودند آماده مشارکت در این عملیات هستند و از نیروهای شرکت کننده در این عملیات حمایت اطلاعاتی و تدارکاتی می کند. روزنامه های محلی به نقل از سفیر عربستان در رباط اعلام کردند مغرب شش هواپیمای خود را به شرکت در عملیات طوفان قاطعیت اختصاص داده است. یک روزنامه سودانی نیز نوشت عمر حسن البشیر رئیس جمهور سودان سه هواپیما از نوع سوخوی 24 ساخت روسیه و تعدادی هواپیمای حمل و نقل را در این عملیات مشارکت داده است. وزارت دفاع آمریکا نیز اعلام کرد به هواپیماهای شرکت کننده در عملیات طوفان قاطعیت، سوخت رسانی هوایی می کند.
146/104
∎