شناسهٔ خبر: 44595412 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات | لینک خبر

مستند "در مسیر باد" واقعیتی است که منصفانه و هنرمندانه بیان شده است | وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در آستانه روز جهانی مهاجران گفت: مهاجرت می تواند به دلایل مختلف، گاه اجتناب ناپذیر و گاه تاریخ ساز باشد، اما نوع غیرقانونی آن به خصوص برای زنان و کودکان و به تبع آن خانواده ها آسیب های فراوانی دارد.

صاحب‌خبر -

معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده به مناسبت روز مهاجرت و رونمایی از فیلم مستند "در مسیر باد"، بیان کرد: موضوع مهاجرت یک موضوع جهانی است، مخصوصاً بحث مهاجرت‌های غیرقانونی، اگر چه مهاجرت فی نفسه می‌تواند یک حرکت مثبت باشد، چنانچه در بعضی آیات قرآن کریم به این موضوع اشاره شده است که اگر با مشکلات بسیاری مواجه بودید خداوند هجرت را برای شما قرار داده است.

 

وی ادامه داد: به صورت کلی مهاجرت در قرآن یک امری نکوهیده نیست و حتی مبدا تاریخ اسلام هم با مهاجرت پیامبر ایجاد شده که ایشان مجبور به چنین کاری شدند. اما امروزه با انواع مختلفی از مهاجرت روبرو هستیم که برخی از آنها سبب آسیب های فراوان به انسان هاست.

 

 ابتکار افزود: امروز موضوع جهان شهروندی نیز مطرح است که البته لوازم خودش را نیاز دارد و مهاجرت اگر قانونی نباشد تبعات سنگینی را برای افراد و کشورها به بار می‌آورد و الان یکی از بحران‌های جهانی، مهاجرت‌های اجباری به دلیل جنگ، نابسامانی‌ها و تخریب محیط زیستی است که متاسفانه شاهد آن هستیم.

 

وی ادامه داد: مسائلی که در همین دهه‌های گذشته اتفاق افتاد و باعث مهاجرت‌های بسیاری از افغانستان و عراق شد و می‌دانیم که سال‌ها است که بین ۳ الی ۴ میلیون نفر از مردم عزیز افغانستانی در کشور ما زندگی می‌کنند.

 

ابتکار افزود: ایران در زمینه‌ی پذیرش مهاجران و حمایت از آنها کارنامه‌ی خوبی دارد و تلاش کرده به آنها خدمات لازم را نیز ارائه کند، تا جایی که حتی از خدمات درمانی کرونا به صورت رایگان برخوردار باشند.

 

وی ادامه داد: اما مهاجرت‌های دیگر که در اطراف منطقه‌ی ما اتفاق افتاد مانند مشکلات عراق یا افغانستان یا سوریه بر اثر حمله‌ی داعش، باعث ایجاد آسیب‌‌های فراوان شد و الان با وجود حضور سازمان‌های بین المللی اما عملا خدماتی که باید ارائه دهند را نمی‌دهند و همین هم باعث افزایش مشکلات می‌شود.

 

معاون امور زنان و خانواده افزود: دنیا امروزه حتی با مهاجرت اجباری روبروست و نیز مهاجرت های غیرقانونی که بسیاری کشورها به آن دچار شده اند و بنابراین ساخت مستندی مانند "در مسیر باد" توسط خانم مونا زندی کار بسیار ارزشمندی است که بیننده را لحظه لحظه همراه خود به دل سختی های این نوع مهاجرت می برد بدون آنکه نگاهی دگم یا یک طرفه به موضوع داشته باشد و هنرمندانه‌ واقعیت را بیان می کند.

 

وی در پایان گفت: ساخت چنین فیلم‌هایی در میان گذاشتن تجربه کسانی است که راهی را رفته اند و شاید بتواند مورد استفاده کسانی باشد که قصد چنین کاری را دارند تا بدانند مهاجرت‌ غیرقانونی بسیار آسیب زننده و به خصوص برای زنان و خانواده ناگوار است.

 

در ادامه مونا زندی حقیقی کارگردان این فیلم مستند با اشاره به اینکه ۶ سال است کار تحقیقاتی درباره مهاجرت های غیرقانونی را آغاز کردم و در کشورهای مختلف از آلمان و امریکا و کانادا و فرانسه این کار انجام دادم و بر همین اساس باید بگویم چقدر این مسیر خطرناک که در فیلم دیده می شود، می تواند کل زندگی فرد را به هم بزند.

 

وی افزود: با وجود همه اخباری که از طریق رسانه ها در این مورد منتشر می شو خیلی ها نمی دانند که این مسیر تا چه حد پرهزینه و پرخطر است.

 

زندی گفت: دنبال این بودم که ببینم آنها که به صورت غیرقانونی رفتند آیا حالا راضی اند، اما آنچه دیدم اکثریثی هستند که احساس ضرر می کنند و به آنچه که فکر می کردند نرسیدند.

 

در این جلسه فاطمه راکعی دبیر کارگروه هنر معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده نیز درباره روند ساخت این مستند توضیح داد.

 

مستند در مسیر باد پنج شنبه ۲۷ آذر ساعت ۲۱ از طریق سایت هاشور که ویژه نمایش مستند های ایرانی و خارجی است به طور رایگان اکران آنلاین می شود و از علاقمندان دعوت می شود این فیلم را ببینند. 

 

گفتنی است سازمان ملل ۱۸ دسامبر را روز جهانی مهاجران نامگذاری کرده و شعار امسال "بازنگری جابجایی انسان ها" است. 

 

حمایت از مهاجران در شرایط بحرانی COVID-۱۹ نیز بیش از هر زمان دیگری، برای دنیا مهم است.

 

در طول تاریخ بشر، مهاجرت بیان شجاعانه اراده فرد برای غلبه بر ناملایمات و زندگی بهتر بوده است. امروزه جهانی شدن، همراه با پیشرفت در سطوح ارتباطات و حمل و نقل، تعداد افرادی را که تمایل و ظرفیت انتقال به مکان های دیگر را دارند، بسیار افزایش داده است.

 

این دوره جدید چالش ها و فرصت هایی را برای جوامع در سراسر جهان ایجاد کرده و همچنین تأکید بر ارتباط روشن بین مهاجرت و توسعه و همچنین فرصت هایی را بیان می کند که منجر به توسعه مشترک می شود، یعنی بهبود هماهنگ شرایط اقتصادی و اجتماعی در مبدا و مقصد.

 

بنابراین مهاجرت توجه بیشتری را در جهان جلب می کند. چالش ها و دشواری های مهاجرت بین المللی با عناصر غیرقابل پیش بینی، اضطراری و پیچیدگی همراه است و به همکاری و اقدام جمعی کشورها و مناطق نیاز دارد. سازمان ملل متحد با هدف ایجاد گفتگوها و تعاملات بیشتر در داخل کشورها و مناطق و همچنین ایجاد تبادل تجربه و فرصت های همکاری، به طور فعال در این زمینه نقش مهمی را ایفا می کند. 

 

اکنون انسان ها بیش از هر زمان دیگری در کشوری غیر از کشوری که در آن متولد شده اند، زندگی می کنند. در حالی که بسیاری از افراد به دلیل قوه اختیار و انتخاب مهاجرت می کنند، بسیاری دیگر از روی ضرورت، مهاجرت می کنند. در سال ۲۰۱۹ ، تعداد مهاجران در سراسر جهان به ۲۷۲ میلیون نفر رسیده است که ۵۱ میلیون نفر بیشتر از سال ۲۰۱۰ است.

 

روزهای بین المللی فرصتی است برای آموزش مردم در مورد موضوعات مورد توجه، بسیج اراده و منابع سیاسی برای رسیدگی به مشکلات جهانی و تقویت دستاوردهای بشریت.

 

منبع: ایلنا

برچسب‌ها:

نظر شما