شناسهٔ خبر: 44582587 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی:

برجام مذاکره مجدد نخواهد شد

غریب‌آبادی خطاب به مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: برجام مذاکره مجدد نخواهد شد و در صورت احیا، نیازی به سند جدا درباره آژانس نیست.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اخبار داخلی دفاع‌‎پرس، «کاظم غریب‌آبادی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان‌های بین المللی در وین و همچنین آژانس بین المللی انرژی اتمی در واکنش به اظهارات اخیر «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس در مصاحبه با رویترز که گفته بود برای تبیین چگونگی برگشت‌پذیری نقض‌های ایران در اجرای برجام در صورت احیای آن، نیاز به یک توافق یا تفاهم یا سند جدید است در توئیتر، نوشت: همان‌گونه که قبلا هم گفتم، تنها نقش آژانس، نظارت و راستی‌آزمایی اقدامات مرتبط هسته‌ای و ارائه گزارشات بروزرسانی واقعی در این خصوص است.

وی تصریح کرد: ارائه هرگونه ارزیابی در مورد اینکه این تعهدات چگونه اجرا می‌شود (به‌عنوان مثال، اشاره به عباراتی مانند نقض)، قطعاً فراتر از مأموریت محوله به آژانس بوده و باید از آن اجتناب شود.

نماینده ایران یادآور شد: آژانس نقش و سهم خود را به هنگام مذاکرات برجام ایفا کرد. تعهدات اعضاء و وظایف آژانس به طور ظریف و دقیقی مکتوب شده و مورد توافق قرار گرفت و هر طرفی می‌داند که برای اجرای توافق چه کاری باید انجام دهد.

غریب‌آبادی تصریح کرد: برجام مورد مذاکره مجدد قرار نمی‌گیرد و در صورت احیای آن، ضرورتی برای یک سند، توافق یا تفاهم جدید در رابطه با نقش آژانس نیز وجود ندارد.

وی بیان کرد: نیازی نیست که وضعیت را پیچیده‌تر کنیم.

«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه اختصاصی با رویترز عنوان کرد که احیای توافق هسته‌ای ایران در دوره «جو بایدن» نیازمند توافقی جدید است که مشخص کند چگونه کاهش تعهدات برجامی ایران باید به حالت قبل برگردد.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در این مصاحبه با اشاره به گزارش‌ها درباره تصمیم بایدن، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا برای بازگشت به برجام و بازگشت ایران از کاهش تعهدات برجامی در صورت لغو تحریم‌های آمریکا، مدعی شد نقض تعهدات آنقدر بوده که نمی‌توان به سادگی توافق را به نقطه اول بازگرداند.

وی گفت: «نمی‌توانم تصور کنم آن‌ها به خانه اول برمی‌گردند؛ زیرا خانه اول دیگر وجود ندارد. واضح است که باید پروتکل یا یک توافق یا تفاهمنامه یا اسناد کمکی باشد که به طور واضح مشخص کند، چه کاری باید انجام شود.»

انتهای پیام/ 241