شناسهٔ خبر: 4456102 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کاروکارگر | لینک خبر

رویدادهای خبری

صاحب‌خبر -
  • رهبر معظم انقلاب با شرایط عفو یا تخفیف مجازات تعدادی از محکومان زن موافقت کردند
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پاسخ به درخواست آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه به مناسبت میلاد پربرکت حضرت صدیقه کبری سلام الله علیها و بزرگداشت روز زن، با شرایط عفو و تخفیف مجازات جمعی از محکومان زن که محکومیت آنان تا تاریخ ۱۳۹۴/۱/۳۱ قطعیت یافته و واجد شرایط عفو و تخفیف مجازات تشخیص داده شده اند موافقت کردند.
 
  • کاردار عربستان به وزارت خارجه فراخوانده شد
وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به اظهارات بی اساس سخنگوی حملات نظامی عربستان سعودی، کاردار این کشور را فراخوانده و مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران را اعلام کرد.
در پی اظهارات بی اساس و واهی سخنگوی حملات نظامی عربستان سعودی به یمن، مبنی بر دخالت جمهوری اسلامی ایران در آموزش نیروهای انصارالله جهت ضربه زدن به مردم یمن و تخریب زیرساخت های حیاتی این کشور، کاردار عربستان شامگاه چهارشنبه به وزارت امور خارجه فراخوانده و مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران به وی ابلاغ شد. رییس اداره اول خلیج فارس در این دیدار ضمن نادرست خواندن اظهارات العسیری، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران مسائل و تحولات یمن را صرفا یک امر داخلی می داند و ضمن رد هرگونه توسل به زور جهت حل مسائل این کشور بر راه حل سیاسی تاکید دارد.
 
  • توقف سفر عمره مفرده  در دستور کار ایران قرار گرفت
رییس سازمان حج و زیارت در پی حرمت شکنی منجر به ناامنی اخلاقی و روحی توسط دو مامور تفتیش فرودگاه جده با اعلام این که اقدامات همه جانبه و پیگیری های متعددی از سوی این سازمان با هماهنگی وزارت خارجه کشورمان صورت پذیرفته است، تهدید به لغو پروازهای عمره کرد.
سعید اوحدی در نامه دوم خود خطاب به 'بندربن محمد حجار' وزیر حج عربستان با اعلام این مطلب افزود: انتظار می رفت جنابعالی که همواره نسبت به تامین حقوق و امنیت زائران تاکید داشته اید، با دستور قاطع، محاکمه سریع این دو فرد مجرم به اشد مجازات را که کمترین مطالبه به حق زائران عمره گزار است و موجب آرامش و اطمینان زائران در خصوص اهتمام و حساسیت وزارت حج عربستان نسبت به صیانت از حقوق زائران می گردید، پیگیری می کردید. جنابعالی نیز تاکید می کنید که عدم اقدام و پاسخگویی بموقع در مورد اینگونه جرائم موجب تقویت این شبهه خواهد شد که اهتمام و عزم جدی جهت تامین امنیت زائران مشاهده نمی شود و پر واضح است که اعزام عمره گزاران زمانی می تواند تداوم داشته باشد که حقوق اولیه آنان شامل تامین امنیت اخلاقی، جانی و اراده عملی به منظور حفظ حقوق اولیه ایشان وجود داشته باشد. در ادامه این نامه آمده است، تعلل بیشتر در اعلام موضع رسمی نسبت به این حادثه تلخ، شرم آور و خلاف شرع که در تمامی جوامع جهانی نیز محکوم است، می تواند روند اعزام عمره گزاران را با چالش جدی مواجه کرده و تبعات و خسارات احتمالی آن نیز قطعاً متوجه طرف کوتاهی کننده خواهد بود. همچنان امیدواریم که جنابعالی با موضعگیری فوری نسبت به جسارت های صورت گرفته به ضیوف الرحمان در حرم امن الهی و اقدام جدی برای محاکمه افراد مجرم، از وقوع اتفاقات مشابه پیشگیری فرمایید.
 
  • تجمع اعتراضی مردم مشهد درپی جنایات عربستان در یمن
اقشار مختلف مردم مشهد به همراه جمع کثیری از جوانان با گردآمدن مقابل سر کنسولگری عربستان اعتراض خود را نسبت به سوء رفتار دولت ریاض اعلام کردند.
اقشار مختلف مردم مشهد شامگاه پنجشنبه با تجمعی اعتراض آمیز اقدامات رژیم آل سعود در کشتار مردم بی دفاع یمن و قتل عام شیعیان این کشور و همچنین توهین و بی حرمتی به زائران ایرانی را محکوم کردند. جوانان شرکت کننده در این تجمع اعتراض آمیز ضمن محکومیت رفتار های ناشایست رژیم ال سعود در برخورد با زائران ایرانی خواستار عذرخواهی رسمی مقامات عربستان سعودی از ملت ایران شدند. شرکت کنندگان در این تجمع همچنین با بیان اینکه عربستان سعودی به بهانه مبارزه با تروریسم قصد قتل عام شیعیان یمن را دارد خواستار متوقف شدن جنگ و عدم دخالت عربستان در سیاست های این کشور و منطقه شدند. در این تجمع اعتراض آمیز که تا پاسی از شب در مقابل سرکنسولگری عربستان در مشهد به طول انجامید.
 
  • نیروهای مسلح کسی را در خود راه نمی‌دهند
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به اخباری مبنی بر بازدید از مراکز نظامی در مذاکرات گفت: نیروهای مسلح کسی را در خود راه نمی‌دهد.
سردار سرلشگر فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روز پنجشنبه در حاشیه مراسم گرامیداشت شهید صیاد شیرازی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شهید صیاد شیرازی شخصیتی با ویژگی‌های بسیار عالی بود و ما در نیروهای مسلح شخصیتی همه جانبه که بتواند از الگوی صیاد فراتر برود نداریم. البته شهدای بزرگی داریم و 110 شهید در جایگاه سپهبدی تقدیم انقلاب کرده‌ایم. فیروزآبادی همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر مطرح شدن بازدید از مراکز نظامی در مذاکرات، اظهار داشت: متأسفانه یکی از روزنامه‌های کشور به نقل از یک روزنامه فاسق خارجی این مطلب را منتشر کرده بود ولی مگر نیروهای مسلح کسی را در خودشان راه می‌دهند؟ که این کار صورت بگیرد. معاون ستادکل نیروهای مسلح نیزگفت: خط قرمز ایران در مذاکرات بازدید از مراکز نظامی است و این اجازه به هیچ‌وجه داده نخواهد شد.
سردار سید مسعود جزایری در حاشیه مراسم گرامیداشت شهید صیاد شیرازی در جمع خبرنگاران با اشاره به مطرح شدن بازدید از مراکز نظامی در مذاکرات گفت: خط قرمز جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات بازدید از مراکز نظامی است. در گذشته این اجازه داده نشده و در آینده هم داده نخواهد نشد و این را به مردم اطمینان می‌دهیم.
 
  • عاملان سعودی تعرض به 2 نوجوان ایرانی  دستگیر شده‌ و به اشد مجازات می‌رسند
معاون وزیر خارجه کشورمان گفت: یک مقام عالیرتبه سعودی در دیدار سفیر ایران در ریاض عنوان کرد عاملان تعرض به دو نوجوان عمره گزار ایرانی شناسایی و دستگیر شده‌اند.
حسین امیرعبداللهیان در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس گفت: با پیگیری‌های فشرده بعمل آمده، یک مقام عالیرتبه سعودی در دیدار سفیر کشورمان در ریاض اعلام کرد که عاملان تعرض به دو نوجوان عمره گزار ایرانی شناسایی و دستگیر شده‌اند و به اشد مجازات خواهند رسید.  معاون وزیر خارجه افزود: در انتظار صدور و أجرای فوری حکم اشد مجازات عاملان این رفتار ضدانسانی مامورین سعودی هستیم. وی تصریح کرد: بدیهی است در صورت عدم اقدام موثر سعودی و عدم تامین امنیت و آرامش کامل زوار ایرانی، تهران در این خصوص تصمیم لازم را اتخاذ خواهد کرد.
 
  • هشدار مجلس به وزارت امور خارجه در مورد فاجعه فرودگاه جده
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس شورای اسلامی به وزارت امور خارجه در مورد فاجعه فرودگاه جده هشدار داد.
فتح‌الله حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: مجلس در کمیسیون امنیت ملی و سیاست‌ خارجی به وزارت امور خارجه در مورد اتفاق رخ داده در عربستان هشدار داده و رسیدگی‌های لازم باید هرچه سریع‌تر صورت بگیرد.
وی افزود: رئیس سازمان حج و زیارت هرچه سریع‌تر باید نسبت به این موضوع ورود جدی داشته باشد و افراد خاطی در کشور عربستان باید مجازات شوند.
به گفته عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، دولت جمهوری اسلامی ایران باید وکیل حقوقی برای این موضوع و دفاع از حقوق مسافران ایرانی در نظر گیرد. حسینی با بیان اینکه مجلس کماکان خواستار لغو سفرهای مستحب حج عمره است، افزود: این اقدام در واقع توهین به ملت ایران اسلامی است. نماینده مردم قصرشیرین، سرپل‌ذهاب و گیلان‌غرب در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پیشنهاد دادم کمیته‌ای در کمیسیون امنیت ملی مجلس و سیاست خارجی برای بررسی این فاجعه تشکیل شود. این مسئول با تأکید بر اینکه مسئولان ایرانی باید از طریق دیپلماسی به مسئولان عربستان فشار بیاورند تا هرچه سریع‌تر رسیدگی لازم صورت گیرد، گفت: مجازات عاملان این جنایات هولناک حداقل انتظاری است که مردم دارند. وی این اقدام پلیس عربستان را غیر انسانی، فجیع و نشان دهنده ماهیت آنها دانست و گفت: مسئولان نباید نسبت به چنین موضوعی که به حیثیت ملی مردم ایران وابسته است، بی‌تفاوت باشند.

برچسب‌ها: