شناسهٔ خبر: 4465390 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه افکار | لینک خبر

واکنش ها به اتفاق تلخ فرودگاه جده؛

از اشد مجازات برای ماموران متخلف تا قطع رابطه با عربستان

افکارپرس:حادثه فرودگاه جده و تعرض دو مامور پلیس عربستان به دو نوجوان ایرانی، به بروز واکنش هایی در بین مراجع تقلید، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، مسوولان و برخی از شهروندان انجامید.

صاحب‌خبر -

در این میان عده ای خواستار مجازات عاملان این جنایت و تحریم روابط عربستان از سوی ایران شدند و برخی نیز نا امنی و بی حرمتی به زائران خانه خدا را ناتوانی و سوءمدیریت حکومت عربستان سعودی عنوان داشتند که خود را به اصطلاح خادم حرمین می نامد.

همچنین برخی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی نیز از رییس جمهوری خواستار پیگیری و مجازات عاملان آزار و اذیت دو نوجوان زائر ایرانی در فرودگاه جده عربستان شدند.

برخی هموطنان نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا ضمن تاکید بر ضرورت برخورد جدی با عربستان در سطح بین المللی، تقاضای اشد مجازات برای عاملان این حادثه را خواستار شدند.

اعتراض مردم ایران به اقدام شنیع دو مامور سعودی نیز به فضای مجازی نیز کشانده شد و آنان با قرار دادن پست های گوناگون خواستار افزودن شعار «مرگ بر آل سعود» در کنار شعارهای «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسراییل» شدند.

اعدام عاملین تجاوز به زائران حرم امن الهی، سکوت جهان اسلام خیانت است به قرآن، تولد قوم لوط در عربستان، تحریم مسلمانان از اعزام به این کشور تا مجازات خاطیان و دیگر هیچ زائری امنیت روحی و روانی نخواهد داشت از دیگر مسایل مطرح شده مردم است.

 

** نباید در قبال حادثه فرودگاه جده سقوط کرد

آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید با تاکید بر اینکه نباید در قبال حادثه فرودگاه جده سکوت کرد، گفت: مساله هتک حرمت به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه جده عربستان مطلب عجیبی است و نباید در قبال آن سکوت کنیم.

وی در جلسه درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم افزود: مردم مسلمان باید تعقیب کنند که چه پیش آمده است، ما در اوج قدرت هستیم و نباید در این زمینه سکوت کنیم.

 

** متخلفان باید به اشد مجازات برسند

نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت نیز در واکنش به عمل پلیس خاطی عربستان و محکوم کردن این حرکت زشت در فرودگاه جده گفت: باید متخلفان این حادثه به اشد مجازات برسند و استمرار سفرهای عمره به عملکرد مقام های سعودی در برخورد با این موضوع بستگی دارد.

حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی قاضی عسگر افزود: اگر مقام های سعودی برخورد قاطعی با این موضوع نداشته باشند، استمرار سفرهای حج عمره به مصلحت کشور و مردم ایران نیست.

 

** آیا عمره مستحب را به هر قیمتی باید برویم؟

آیت الله مکارم شیرازی از دیگر مراجع تقلید نیز گفت: سووال ما از مسوولان حج و زیارت آن است که آیا عمره مستحب را به هر قیمتی باید برویم؟ نمی خواهم مساله تحریم عمره را پیش کشم اما آیا به هر قیمت و به هر ذلتی باید به عمره رفت؟

وی ابراز داشت: به مسوولان سعودی عرض می کنم که شما ساخت و سازهای عظیمی در مکه و مدینه کرده اید اما مهمتر از همه چیز امنیت، خصوصا امنیت ناموسی است و اگر در فرودگاه جده امنیت نباشد، در پس کوچه های مکه و مدینه امنیت خواهد بود؟

این مرجع تقلید افزود: اگر امنیت فرودگاه بین المللی متزلزل شود، مردم دنیا در مورد شما چه خواهند گفت و به مسوولان خودمان عرض می کنیم که از این مساله ساده نگذرند و بنشینند فکر کنند تا کی باید عمره مستحب را برویم.

وی اظهار داشت: نباید تن به هر اهانتی بدهیم تا بخواهیم مستحبی را به جای آوریم.

آیت الله مکارم شیرازی ابراز داشت: به هر حال حادثه جده، حادثه ای نیست که به سادگی از آن بتوان گذشت و امیدواریم برنامه های ما همه برنامه های عزت آفرین باشد و جایی که دیدیم مایه عزت نیست آن را رها می کنیم.

 

** نمی توانیم از امنیت شهروندان خود عبور کنیم

رییس قوه قضاییه نیز با تأسف بار خواندن تعرض مأموران سعودی به دو زائر نوجوان ایرانی، تاکید کرد: ما نمی توانیم از امنیت شهروندان خود عبور کنیم و از وزارت امور خارجه قاطعانه می خواهیم با حساسیت و جدیت این موضوع را پیگیری کند.

آیت الله صادق آملی لاریجانی با محکوم کردن این اقدام و اعلام اینکه خاطیان باید به اشد مجازات برسند افزود: تعرض به دو زائر در کشوری که مسوولانش خود را خادم حرمین شریفین می دانند به هیچوجه قابل قبول نیست و خاطیان باید به اشد مجازات برسند تا دیگر شاهد چنین جرایمی نباشیم.

 

** فضاحت در کشور مدعی اسلامیت

علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی نیز در این زمینه گفت: برای کشوری که مدعی اسلامیت است آیا فضاحت نیست که با یک جوان، آنجا آنطور برخورد می کنند و به او توهین می کنند، آیا به این می گویند جامعه اسلامی.

 

** رفتار وقیحانه ماموران سعودی ادامه دارد

کمیسیون فرهنگی مجلس شروای اسلامی نیز با خواسته توقف اعزام زائران به عمره مفرده در نامه ای به رییس جمهوری نوشت: چندسالی است که در ایام عمره مفرده و تمتع شاهد برخوردهای توهین آمیز و سخیف ماموران عربستان با حجاج ایرانی هستیم و گرچه مسوولان محترم حج و زیارت پیگیری هایی داشته اند ولی متاسفانه این رفتارهای وقیحانه همچنان ادامه دارد؛ به ویژه در روزهای ابتدای سال جاری برخورد شنیع ماموران عربستان با دو نوجوان ایرانی موجب تالمات شدید روحی نامبردگان و جریحه دار شدن قلوب مومنین به ویژه خانواده و بستگان آن دو عزیز شده است.

در ادامه این نامه آمده است: از آن مقام محترم انتظار اکید داریم ضمن پیگیری ویژه در این خصوص برای جلوگیری از رفتارهای مشابه در آینده تدبیر خاصی اندیشیده شود.

 

** پیگیری ها تا اشد مجازات ماموران سعودی ادامه دارد

سعید اوحدی رییس سازمان حج و زیارت نیز گفت: پیگیری های دستگاه دیپلماسی کشور و سازمان حج و زیارت تا اشد مجازات دو مأمور فرودگاه جده ادامه خواهد داشت و اگر خدای نکرده دولت عربستان بخواهد درخصوص روند محاکمه خاطیان و فرآیند قضایی این پرونده کوتاهی نماید، بیانگر این است که قادر به تأمین امنیت زائران نیست و یقیناً باید تصمیمات دیگری در این خصوص اتخاذ شود.

 

** طرح یک فوریتی لغو سفر حج عمره

سخنگوی کمیسیون امینت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز از طرح یک فوریتی لغو حج عمره با هفتاد امضا خبر داده است.

سیدحسین نقوی حسینی اظهار داشت: با توجه به اینکه جسارت ها و بی حرمتی ها علیه حجاج افزایش یافته و همچنین با توجه به جسارت اخیر به دو نوجوان در فرودگاه جده عربستان جمعی از نمایندگان این طرح را تهیه کرده اند.

وی افزود: ما در این طرح بیان کرده ایم تا حصول اطمینان از احترام و امنیت حجاج سفرهایی که حج عمره انجام می شود متوقف شود.

 

** نامه به رییس جمهوری برای پیگیری مجازات عاملان اتفاق تلخ فرودگاه جده

18تن از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی نیز در نامه ای به رییس جمهوری، خواستار پیگیری برای مجازات عاملان آزار و اذیت دو نوجوان زائر ایرانی در فرودگاه جده عربستان شدند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اعلام این مهم افزود: ما خواستار مجازات عاملان این حادثه هستیم و در این نامه از رییس جمهوری خواسته ایم که هر چه سریع تر این موضوع را پیگیری کند.

محمد صالح جوکار اظهار داشت: در سال گذشته نیز دو بانوی ایرانی در حادثه ای مشکوک کشته شدند، در آن زمان هم ما خواستار پیگیری این موضوع شدیم، اما اقدامات خاصی در این راستا انجام نشدف این بار می خواهیم هر چه سریع تر این موضوع پیگیری شود.

در نامه 18 نماینده مجلس به رییس جمهوری آمده است: آزار و اذیت دو نوجوان ایرانی از سوی پلیس فرودگاه جده موجب خدشه دار شدن احساسات و غیرت ملت ایران شده است.

 

** ابراز نگرانی اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس

در همین حال سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از بررسی حادثه تعرض به دو نوجوان ایرانی در عربستان در این کمیسیون خبر داد و گفت: مسوولان وزارت خارجه و سازمان حج و زیارت برای ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در جلسه آینده کمیسیون حاضر می شوند.

سیدحسین نقوی حسینی خاطرنشان کرد: اعضای کمیسیون نگرانی جدی خود را از افزایش ناامنی و بی حرمتی به زائران خانه خدا و مدینه منوره و همچنین ناتوانی و سوءمدیریت حکومت عربستان سعودی در تامین امنیت زایران اعلام کردند.

وی افزود: اعضای کمیسیون از وزارت امور خارجه خواسته اند که همه تلاش خود را برای اشد مجازات مامورانی که به دو نوجوان کشورمان بی حرمتی کردند به کار گیرد.

 

** یادداشت اعتراضی وزارت امور خارجه به کاردار عربستان

معاون کنسولی و امور ایرانیان وزارت خارجه نیز گفت: وزارت امور خارجه مراتب اعتراض خود را در یادداشتی به کاردار عربستان در تهران ارائه کرده است.

حسن قشقاوی در جمع خبرنگاران پارلمانی در پاسخ به این سووال که برخورد وزارت خارجه با اتفاقاتی که برای دو نوجوان ایرانی هنگام خروج از عربستان رخ داد، چه بوده است؟ گفت، اولین فردی که در جریان قرار می گیرد مسوول کنسولی وزارت امور خارجه در کنسولگری ایران در جده بود که وی بسرعت وارد صحنه می شود و تمام امکانات و مقدمات برای تشکیل پرونده را انجام می دهد.

معاون وزیر امور خارجه افزود: بدنبال اقدام کنسولگری ایران پلیس امنیت فرودگاه همه نیروهای فرودگاه را احضار می کند و بعد پرونده به صورت مقدماتی تشکیل شده و عربستانی ها نیز خود معترض می شوند که باید این دو پلیس خلافکار هم به لحاظ شرعی و هم به لحاظ قانونی محاکمه شوند.

قشقاوی ادامه داد: با پیگیری مسوول کاروان و سازمان حج و زیارت دو مامور متخلف بازداشت شده و سپس سرکنسول ایران اعتراض می کند و چون در ایام تعطیلات بود بلافاصله یک روز پس از اتمام تعطیلات چگینی مدیرکل کنسولی وزارت امور خارجه، اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران را به کاردار عربستان ابلاغ کرده و خواهان اشد مجازات برای خاطیان می شود.

وی تاکید کرد: خود عربستان نیز هم شرعا و قانونا مدعی می شود چون ماموران در هنگام وظیفه چنین عملی انجام داده اند به همین دلیل عربستانی ها نیز گفتند برخورد با این اتفاق حیثیتی است و خواهان اشد مجازات شرعی و قانونی برای خاطیان هستیم.

معاون وزیر امور خارجه ادامه داد: من نمی دانم چه اعتراضی به وزارت خارجه وارد است، ما که یادداشت اعتراضی دادیم. برخی ها هم انتقاد می کنند که اطلاع رسانی بیهوده است و ما نیز می گوییم چون معذوریت اخلاقی داشتیم و چون خانواده قربانیان شاید خواستار برملاشدن این موضوع نباشند به همین دلیل آن را رسانه ای نکردیم.

 

** حادثه فرودگاه جده غیرانسانی و وحشیانه است

امیرعلی صادقی دانشجوی رشته پزشکی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: حادثه فرودگاه جده عملی غیر انسانی و وحشیانه است که این مهم نشانگر عدم امنیت زائران توسط پلیس عربستان است.

وی گفت: کشور عربستان باید پاسخگوی این جنایت بوده و عاملان آن را طبق موازین شرعی و اسلامی به اشد مجازات برساند.

صادقی گفت: مسوولان کشور باید این موضوع را در سطح بین المللی پیگیری کرده و درصدد حفظ حرمت زائران باشند زیرا این موضوع جان همه زایران را در سرزمین وحی تهدید می کند.

 

** قطع یا تحریم رابطه با عربستان

پیروز جاهد نیز به عنوان یک شهروند ایرانی گفت: قطع رابطه با عربستان و یا تحریم همه جانبه آن کشور تا معرفی و مجازات عاملان این حادثه راهی مناسب است.

سیدعباس حسینی از دیگر شهروندان نیز افزود: حادثه فرودگاه جده توهین به ملت ایران است و باید با عربستان برخورد شود.

وی اظهار داشت: مسوولان کشور باید با جدیت این موضوع را پیگیری کرده تا عاملان این جنایت به سزای عمل خود برسند.

حسینی خاطرنشان کرد: عدم امنیت زائران خانه خدا و تجاوز به شرافت انسانی مسئله ای نیست که بتوان از آن چشم پوشی کرد.

رامین صالحی نیز که خود را کاسب یکی از محله های تهران معرفی کرد، گفت: اگر با عاملان این جنایت برخورد نشود، لکه ننگی تا ابد بر پیشانی ما خواهد ماند.

عرفان منوچهری نیز که خود را از برادران اهل تسنن و دانشجوی رشته علوم سیاسی معرفی کرد، افزود: اساس و بنیاد مسایل اخلاقی و انسانی سالهاست که در عربستان برچیده شده و از بین رفته و دست اندرکاران این دولت باید بجای دخالت در دیگر کشورها و ایجاد فتنه در منطقه، به فکر اولین درس های اخلاقی خود باشند.

وی تاکید کرد: عربستان باید بجای اینکه دل نگران حفظ تعالیم مسایل دینی و ارزش های الهی در دیگر کشورهای منطقه و جهان اسلام باشد، اول از خود سازی خود شروع کند.

منوچهری خاطر نشان کرد: دولت سعودی درخصوص این رفتار غیر اخلاقی و انسانی و ضد دینی که موجب ایجاد آسیب روحی و روانی برای تمام زائران حرم امن الهی شده برای ترمیم بخش کوچکی از آن باید با عاملین متجاوزگر به شدت برخورد کرده و طبق احکام اسلام آنان را برای عبرت گرفتن دیگر شیاطین اعدام کند.

وی تاکید کرد: در این ارتباط سکوت جهان اسلام خیانت بزرگی به قرآن است زیرا که با توجه به تولد قوم لوط در عربستان، سکوت اختیار کرده و بی تفاوت از کنار آن می گذرند که امیدوارم بزودی شاهد برخورد جهان اسلام با این عمل زشت و ناپسند باشیم.

برچسب‌ها: