2 روز پس از انتشار اخبار تعرض 2 پليس سعودي به 2 نوجوان ايراني در فرودگاه جده، آيات عظام مکارم شيرازي و نوري همداني بر رسيدگي هرچه سريعتر به اين اتفاق تاکيد کردند و علاوه بر رئيس قوه قضاييه که تاکيد کرد: «ما نمي توانيم از امنيت شهروندان خود عبور کنيم و از وزارت امور خارجه قاطعانه مي خواهيم با حساسيت و جديت اين موضوع را پيگيري کند» نمايندگان مجلس نيز با تهيه طرحي که تا لحظه تنظيم اين خبر به امضاي بيش از 80 نفر از نمايندگان رسيده است به دنبال لغو سفرهاي عمره مفرده تا اطلاع ثانوي هستند. علي لاريجاني رئيس مجلس نيز تأکيد کرد: آيا براي کشوري که مدعي اسلام است اين فضاحت نيست که برخورد اين چنيني با زائر جوان کرده و اين قدر توهين کنند؟
همزمان به گزارش خبرگزاري صداوسيما آيت ا... مکارم شيرازي از مراجع عظام تقليد در جلسه درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم با اشاره به حادثه ناگوار فرودگاه جده گفت:سؤال ما از مسئولان حج اين است که عمره مستحب را بايد به هر قيمتي برويم؟ ما نمي خواهيم مساله تحريم عمره را پيش بکشيم، اما آيا بايد به هر قيمت رفت و به هر ذلتي تن داد. وي تاکيد کرد: به مسئولان سعودي مي گويم شما ساخت و سازهاي عظيمي کرديد که دست تان درد نکند، اما مهم تر از همه امنيت است آن هم امنيت ناموسي؛ اگر در فرودگاه جده امنيت نباشد آيا در کوچه پس کوچه هاي آن امنيت خواهد بود؛ اگر امنيت آنجا متزلزل شود مردم دنيا درباره شما چه خواهند گفت؟ مکارم شيرازي تصريح کرد : مسئولان کشور از اين مساله ساده نگذرند، تا کي بايد عمره مستحب را به هر قيمتي برويم، به علما در مسجد پيغمبر اهانت مي شود، گاهي عمامه شان را انداخته اند، در فرودگاه به برخي اهانت کرده اند؛ چرا ما بايد تن به اهانتي بدهيم که مي خواهيم يک مستحب را انجام دهيم؛ اين حادثه اي نيست که بتوان به سادگي از آن گذشت.
به گزارش ايرنا آيت ا... حسين نوري همداني نيز با بيان اين که «مساله هتک حرمت به دو نوجوان در فرودگاه جده عربستان مطلب عجيبي است و نبايد در قبال آن سکوت کنيم» تاکيد کرد: مردم مسلمان بايد تعقيب کنند که چه پيش آمده است، ما در اوج قدرت هستيم و نبايد در اين زمينه سکوت کنيم.
آيت ا... آملي لاريجاني در ادامه سخنانش با اشاره به «خبر تأسف بار تعرض مأموران سعودي به دو زائر نوجوان ايراني» تاکيد کرد: ما نمي توانيم از امنيت شهروندان خود عبور کنيم و از وزارت امور خارجه قاطعانه مي خواهيم با حساسيت و جديت اين موضوع را پيگيري کند. رئيس قوه قضاييه با محکوم کردن اين اقدام و اعلام اينکه «خاطيان بايد به اشد مجازات برسند» گفت: تعرض به دو زائر در کشوري که مسئولانش خود را خادم حرمين شريفين مي دانند به هيچ وجه قابل قبول نيست و خاطيان بايد به اشد مجازات برسند تا ديگر شاهد چنين جرايمي نباشيم.
به گزارش خراسان، مجلس نيز در واکنش به بي حرمتي به زائران ايراني وتخلف آشکار پليس سعودي در جده مجموعه اقداماتي ازجمله تهيه و تنظيم طرح لغو سفرهاي عمره مفرده تا اطلاع ثانوي و صدور نامه به رئيس جمهور براي پي گيري حقوق زائران ايراني در عربستان را در دستور کار دارند. به همين منظور طرح يک فوريتي "لغو سفرهاي عمره به عربستان" با امضاي بيش از 80 نماينده مجلس در کميسيون امنيت ملي مورد بررسي قرار گرفته است. سيد حسين نقوي حسيني سخنگوي کميسيون امنيت ملي مجلس در گفت وگو با خراسان با اعلام خبر جمع آوري امضا براي طرح يک فوريتي "لغو سفر حج عمره تا اطلاع ثانوي" به موضوع بررسي حادثه فرودگاه جده در جلسه اين هفته و يکشنبه هفته آتي کميسيون امنيت ملي مجلس اشاره داشت و يادآورشد: به نظر مي رسد مسئولان سازمان حج و زيارت لازم است با تجديدنظر تصميم جدي درباره سفر عمره اتخاذ کنند. وي با بيان اينکه تا کنون طرح مورد اشاره به امضاي بيش از 80 نماينده مجلس رسيده است پيش بيني کرد ممکن است اين رقم تا به يکصد نفر نيز برسد و اظهارداشت: اين طرح به منظور حصول اطمينان از امنيت ، حرمت و احترام حجاج ايراني تهيه و تدوين شده است.
همچنين تعداد 18 نفر از نمايندگان مجلس با صدور نامه اي از رئيس جمهور خواستند تا در خصوص برخورد و مجازات عاملان اقدامات مقتضي صورت بگيرد.