شناسهٔ خبر: 44401835 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

آیت‌الله صدیقی در جمع نخبگان؛

امر به معروف و نهی از منکر نباشد، حیات معنوی از بین می‌رود

آیت الله صدیقی گفت: بدون امر به معروف و نهی از منکر حیات معنوی جامعه استمرار پیدا نمی‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، سومین جلسه از سلسله نشست‌های تخصصی با نخبگان دانشگاهی با موضوع امر به معروف و نهی از منکر صبح امروز برگزار شد. این نشست با حضور آیت‌الله کاظم صدیقی رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر وجمعی از نخبگان و مسئولان آموزش و پرورش منطقه ۴ تهران در محل حوزه علمیه امام خمینی (ره) برگزار شد.

ابتدای جلسه، دکتر محمدعلی زهره‌ای مشاور رئیس ستاد توضیحاتی پیرامون تلاش‌های نخبگان ارائه و ابراز امیدواری کرد که این مجاهدت‌ها به گسترش امر به معروف و نهی از منکر در جامعه کمک می‌کند.

در ادامه جلسه محمدحسن لونی مدیرکل آموزش و پرورش منطقه ۴ تهران گفت: ما در سند تحول بنیادین به عنوان مهمترین سند بالادستی آموزش و پرورش کشور مواردی داریم که مصداق امر به معروف و نهی از منکر است. در منطقه ۴، ۱۳۰ هزار دانش آموز در حال تحصیل و حدود ۱۱ هزار معلم مشغول به کار داریم که عموما افراد معتقد و ملتزم به نظام هستند.

آیت الله صدیقی رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر در این برنامه گفت: دین آمده که به خانواده‌ها رنگ خدا بدهد. امر به معروف و نهی از منکر یعنی پاسداری از حیات و زندگی بشر و مقابله با مرگ معنوی، اخلاق، کار و پیشرفت. آنچه ضد ارزش است منکر است و آنچه زندگی ساز است، معروف. امر به معروف و نهی از منکر دژ دیدبانی حراست از زندگی است. اگر نظارت عمومی نباشد ارزش‌ها به مرور مورد هجمه قرار خواهند گرفت. بدون امر به معروف و نهی از منکر حیات جامعه استمرار پیدا نمی‌کند. وقتی گفتمان‌سازی در مسیر انحرافی قرار گرفت، ارزش‌ها رنگ می‌بازند و به تدریج از بین می‌روند.

وی افزود: به همین دلیل است که قرآن کریم امر به معروف و نهی از منکر را امتیاز امت اسلام معرفی کرده است. اگر چنانچه افراد بی تفاوت باشند و «به من چه» بگویند و این دست عبارت‌ها جای نظارت عمومی را می‌گیرد و دیگر اسلام هیچ تمایزی نسبت با مسیحیت و یهودیت ندارد. تمام امتیاز ما به این زنده بودن ماست. نظارت عمومی و نظارت بر خود و بر یکدیگر نامش امر به معروف و نهی از منکر است. امر به معروف یعنی من باید خوب باشم و دیگران را دعوت به خوبی کنم.

رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر در پایان خطاب به حاضران جلسه گفت: اولین قدم توجه به خودسازی است. سپس باید منطقه ای، ملی و جهانی فکر کنیم. همیشه تحولات از یک نقطه شروع می‌شوند، اما راه خود را باز می‌کنند و سفره گسترده می‌شود. امروز دو منکر در جامعه شایع شده است؛ بیکاری و تاخیر در ازدواج. پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند تاخیر در ازدواج شر پروری و فساد پروری است، منکر دوم هم بیکاری است. بیکاری جزء امور ضد ارزش است که در جامعه ما بلای خانمان سوز است. این روزها بسیاری می‌خواهند پول بگیرند، اما کار نکنند. چند نفر مثل شهید فخری زاده داریم که در هر زمان نیاز جامعه را ببیند و انگشت روی آن بگذارد؟ ایشان در دوران دفاع مقدس جنگیدند، در دوران هسته‌ای در کنار شهید تهرانی مقدم مجاهدت کردند و در دوران کرونا هم اولین فرآورده‌های ضروری جهانی را به مملکت ارائه کردند. آموزش و پرورش ما باید افراد اینچنینی تربیت کند.

انتهای پیام/

نظر شما