به گزارش راهبرد معاصر محدودیت های کرونایی پس از دو هفته پایان یافت و امروز شنبه 15 آذر تهران در وضعیت نارنجی کرونا قرار گفت و محدودیت های شهرهای نارنجی برای تهران اعمال شد . پس از محدودیت های دو هفته ای کرونا در تهران بسیاری از اصناف و بازارها بازگشایی شدند که در ادامه جزئیات و ساعت فعالیت اصناف مجاز تهران را میخوانید.
ساعت فعالیت اصناف مجاز در تهران
رئیس اتاق اصناف تهران گفت: ساعت فعالیت اصناف تهران در همه بخشهای مجاز به فعالیت، همچنان تا ساعت ۲۰ تعیین شده است.
قاسم نوده فرهانی افزود: طبق دستورالعمل ستاد ملی مقابله با کرونا، همچنان تردد از ساعت 21 تا 4 بامداد ممنوع است که به همین دلیل فعالیت اصناف هم فقط تا ساعت 20 مجاز است.
وی اضافه کرد: طبق این دستورالعمل، پاساژها هم مانند مابقی اصناف که در گروه یک و دو مجاز به فعالیت هستند فقط تا ساعت 20 اجازه فعالیت دارند.
رئیس اتاق اصناف تهران گفت: هیچ محدودیتی در ساعت شروع فعالیت واحدهای صنفی و پاساژها وجود ندارد.
نوده فرهانی ادامه داد: همه واحدهای صنفی مجاز به فعالیت، باید دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند تا مانع از شیوع دوباره کرونا شویم.
بازگشایی های جدید فاجعه است
رئیس مرکز ویروسشناسی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: نسبت به اینکه بخواهیم بعد از این دوره کوتاه محدودیتهای بسیار محدود که اعمال کردیم جامعه را باز کنیم، احساس خطر میکنم. ما هنوز نتایجی که باید کسب میکردیم را نگرفتهایم، ولی جامعه را آزاد میکنیم و این امر خطرناک است؛ باتوجه به اینکه مردم را به جامعه میفرستیم و تراکم را ایجاد میکنیم. بازگشاییهای جدید بهنظر من فاجعه است.
علیرضا ناجی، رئیس مرکز ویروسشناسی بیمارستان مسیح دانشوری نکات قابلتاملی در ارتباط با ایام پیشرو و مواجهه با ویروس کرونا بعد از محدودیتهای اخیر داشت و به «فرهیختگان» گفت: «واقعیت این است که اگر کاهشی را شاهد هستیم، اگر تعداد مرگومیر ما پایین آمده یا هر عدد کاهشی که الان شاهد هستیم، که بهنظر من خیلی اعداد چشمگیری نیستند، مربوط به این محدودیت یکیدو هفته اخیر نیست. اینها مربوط به بازتاب چیزهایی است که از قبل اتفاق افتاده است. ممکن است آمار بالا و پایین شود.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم بگوییم این کاهشی که الان میبینیم براساس محدودیتهای یکیدو هفته اخیر است، اشتباه است. ممکن است محدودیتهایی که ایجاد میشود اثر خود را یکیدو هفته آینده بگذارد. در آنچه در بیمارستانها مشاهده میکنیم، تفاوتی ایجاد نشده و تعداد افرادی که به بیمارستانها مراجعه میکنند و بستری میشوند و تعداد موارد وخیم در ICUها تغییر نکرده، حتی تعداد فوتیها که از 400 و خردهای به 300 و خردهای رسیده کاهش آنچنانی نداشته است. علاوهبر این، همچنان روزی 13 هزار و خردهای تعداد مبتلایان جدید مشاهده میشود. این یک معیار است که باید روند کاهشی بگیرد. برای همین است که اظهار نگرانی میکنم و امیدوارم ما اشتباه کنیم.
ناجی بیان داشت: نسبت به اینکه بخواهیم بعد از این دوره کوتاه محدودیتهای بسیار محدود که اعمال کردیم جامعه را باز کنیم، احساس خطر میکنم. ما هنوز نتایجی که باید کسب میکردیم را نگرفتهایم، ولی جامعه را آزاد میکنیم و این امر خطرناک است؛ باتوجه به اینکه مردم را به جامعه میفرستیم و تراکم را ایجاد میکنیم. بازگشاییهای جدید بهنظر من فاجعه است. اینکه پاساژها را باز کنیم و مردم در پاساژها حضور یابند خطرناک است و باتوجه به دادههایی که الان هم میگیریم باید این محدودیتها را ادامه میدادیم. از هفته دیگر سرما در کشور بیشتر میشود. اینکه باوجود این امر اجازه دهیم مردم به پاساژها بروند منطقی نیست.
رئیس مرکز ویروسشناسی بیمارستان مسیح دانشوری افزود: اظهار نگرانیای که من درباره صحبت خانم محرز داشتم که استاد بزرگ ما است، این است که بهنظر من اصلا از جنبه علمی این حرف درست نیست که بگوییم زنجیره انتقال ویروس شکسته شده است، بر چه اساسی؟ ضریب متوسط عفونی هر فرد شاخصی است که میتوان روی آن بحث علمی کرد و میتواند از صفر تا بینهایت باشد و اگر بین صفر و یک باشد مهار کردیم و اگر بالاتر از یک باشد نشاندهنده حالت اپیدمی است، برای ما چنین اتفاقی رقم نخورده و ما الان در اوج اپیدمی در ایران هستیم. این اظهارات غیرعلمی است. این یک بحث است و بحث دوم تاثیرگذاریای است که سخنان بزرگان ما بر جامعه میگذارد.
وی ادامه داد: بهشخصه در این مدتی که خانم دکتر این صحبت را بیان داشتند، تلفنهای متعدد داشتم که مردم اظهار خوشحالی کردند که خیالمان راحت شد. من احساس خطر کردم و اینکه مردم ما الان تابآوری پایینی دارند. هر خبری میتواند روی آنها تاثیر منفی و مثبت بگذارد. باید با مردم خیلی دقیق و علمی صحبت کنیم و اطلاعات درست را دراختیار آنها قرار دهیم. گفتن اینگونه حرفها که بهنظر من پایه علمی هم ندارد میتواند اثر بدی بگذارد. حداقل این است که برخی از افراد اطاعت لازم و پیروی از برنامهها را ندارند، دوباره برنامههای خانوادگی خود را از سر میگیرند. آمار مربوط به این دورهمیها را نداریم و این را از سخنان فرمانده کرونای تهران دریافت میکنیم که میگویند در همین دوران محدودیت هم 70 و خردهای درصد از افراد قرنطینه را شکسته و رعایت نکردند. این به چه معناست که آمار میدهیم 70 درصد قرنطینه را رعایت نکردند و بعد میگوییم شهر نارنجی شده، بعد میگوییم زنجیره ویروس شکسته شده، درحالیکه اینچنین نیست. این موارد وضعیت را خطرناکتر میکند و بهنظر من درست نیست.
۴ تصمیم جدید اقتصادی در ستاد ملی کرونا
محمد نهاوندیان امروز (شنبه 15 آذر 99) در پایان جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در جمع خبرنگاران با اشاره به خروج بسیاری از شهرها از شرایط قرمز، اظهار داشت: رعایت دستورالعملهای بهداشتی باید بهطور جدی برای تداوم وضعیت بهبود ادامه یابد.
وی با اشاره به اخذ چهار تصمیم اقتصادی در ستاد ملی مقابله با کرونا با توجه به آثار و آسیبهای ایجاد شده از محدودیتها برای واحدهای اقتصادی، خاطرنشانکرد: نخست، طبق مصوبه تسهیل بدهی بدهکاران شبکه بانکی مجلس شورای اسلامی در سال 97، اشخاص حقیقی و حقوقی مهلت یافتند تا بدهی معوقه خود را تا پایان سال 98 پرداخت کنند.
وی افزود: بر این اساس اشخاص حقیقی تا 500 میلیون تومان و اشخاص حقوقی تا 2 میلیارد تومان میتوانستند از این مهلت استفاده کرده و با شرایط معین شده بدهی خود را بپردازند، اما اسفندماه سال 98 با شیوع ویروس کرونا همزمان بود و بسیاری از واحدهای تولیدی نتوانستند از این شرایط بهرهمند شوند.
نهاوندیان بیانداشت: به پیشنهاد بانک مرکزی و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، امروز در ستاد ملی کرونا تصویب شد که مهلت تعیین شده تا پایان سال گذشته تا اسفندماه سال 99 تمدید شود.
وی تاکید کرد: فرصت مراجعه واحدهای تولیدی به بانکها و مؤسسات اعتباری تا پایان آذرماه تعیین شده است تا پس از بررسی حساب متقاضیان، در اسفندماه پرداختیها انجام شود.
معاون اقتصادی رییسجمهوری، مصوبه دوم ستاد ملی مقابله با کرونا را مربوط به آسیب اعمال محدودیت برای کسبوکارها عنوان کرد و گفت: واحدهای اقتصادی که با اعمال محدودیتهای شدید در شهرهای قرمز و نارنجی مجبور و متحمل آسیب شدهاند در کنار برخی تسهیلات، برای پرداخت سهم کارفرمایی بیمه تأمین اجتماعی آنها 2 ماه مهلت تعیین شد و البته بررسیهای انجام شده تا سازمان تأمین اجتماعی از این تصمیم دچار مشکل نشود.
وی با بیان اینکه سومین مصوبه اقتصادی ستاد ملی مقابله با کرونا مربوط به حوزه ورزش بود، اظهار داشت: تسهیلاتی برای این بخش در نظر گرفته شده که متقاضیان واجد شرایط میتوانند تا پایان دیماه نسبت به ثبتنام اقدام کنند و اقساط تسهیلات نیز از اول خردادماه سال آینده آغاز خواهد شد.
نهاوندیان خاطرنشانکرد: همه کمکها و حمایتها که به صورت تسهیلات بانکی یا بلاعوض به خانوارها و واحدهای اقتصادی پرداخت شده است با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا «مستثنیات دین» تلقی میشوند، به این معنی که محدودیتهای ماده (5) اصلاح قانون صدور چک شامل این گروهها نمیشود.
وی افزود: بر همین اساس ممنوعیت افتتاح حساب و قطع باقی خدمات بهطور استثنایی در مورد این پرداختها و تسهیلات اعمال نخواهد شد.
معاون اقتصادی رئیسجمهوری اظهار امیدواری کرد که این گامهای کوچک بتواند کمکی برای واحدهای اقتصادی باشد و همه ما با یک وحدت ملی از این شرایط عبور کنیم.
∎
نظر شما