اعتماد به دشمن باوری خوشبینانه و ساده لوحانه است که بارها از سوی کارشناسان، صاحبنظران و دلسوزان انقلاب نسبت به آن هشدار داده شده و ثمره آن از دست دادن نیروهای انقلابی و ارزشمند نظام است.
ترور شهید فخری زاده دانشمند دفاعی و هستهای کشور، چندمین اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران است. مردم بر این باورند که اگر در مورد اقدامات جنایتکارانای چون افزایش تحریمها، ترور شهید حاج قاسم سلیمانی، خرابکاری در سایت هستهای نطنز یا تهدید و حمله به هواپیمای مسافری در آسمان سوریه درس مناسبی به صهیونیستها داده میشد اکنون این جسارت را پیدا نمیکردند که دست به این عملیات زده و مسئولیت آن را به عهده بگیرند.
اما به نظر می رسد که به جای پاسخگویی و گرفتن انتقام که حق مردم ایران است رویکرد تئوری ایجاد ترس و وحشت و ادامه تحریمها در میان مردم دنبال می شود.
دستیابی به اطلاعات
در این میان سوال اینجاست که چگونه دشمن توانسته به این راحتی در کشور نفوذ و به لیست دانشمندان هستهای ما دسترسی پیدا کند و این ترور را در نزدیکی تهران با موفقیت به سرانجام برساند؟
شاید یکی از مهمترین دلایل این امر اعتماد به غرب و ارائه اطلاعات دانشمندان کشور در مجامع بین المللی مانند آژانس بینالمللی انرژی اتمی است.
بررسی گزارشها و اخبار رسانههای غربی درباره شهید محسن فخریزاده که پیش از ترور وی منتشر شده بیانگر آن است که این اطلاعات توسط سازمانهای جاسوسی و امنیتی کشورهای غربی در اختیار این رسانهها قرار گرفته است. اما سوال اینجاست که این اطلاعات چطور به دست سازمانهای جاسوسی و امنیتی کشورهای غربی رسیده است؟ شاید یکی از این راهها ارائه اطلاعات به سازمانهای بین المللی باشد که زیر نظر کشورهای غربی فعالیت میکنند. بارها مقامات کشورمان اعلام کرده بودند که اطلاعات محرمانهای که در باره برنامه صلح آمیز هستهای کشورمان به نهادهای بین المللی از جمله آژانس بین المللی انرژی اتمی ارائه می شود ، به کشورهای متخاصم ارائه شده که این موضوع اصل امانتداری این سازمانها را زیر سوال میبرد. مقامات کشورمان در آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز بارها نسبت به درز گزارشهای این سازمان هشدار داده بودند.
این درحالی است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی بارها در گزارشهای خود اعلام کرده که دستیابی به ابعاد واقعی برنامه هستهای ایران بدون مصاحبه با محسن فخریزاده ممکن نیست. از جمله در گزارش شماره GOV/۲۰۱۵/۶۸ آژانس بینالمللی انرژی اتمی به روشنی آدرس محل کار شهید فخری زاده ارائه شده است.
این موضوع نه تنها از سوی مقامات کشورمان بلکه از سوی دیگر مقامات کشورهای دیگر نیز به آژانس تاکید شده بود. از جمله میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین از درز گزارش محرمانه مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره اجرای تعهدات هستهای ایران انتقاد کرده بود.
وی همچنین انتشار زودهنگام گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی در رسانههای غربی را ناقض اصل محرمانگی دانسته بود. از سوی ديگر اظهارات رئيس سرويس اطلاعاتی انگليس قبل از آغاز ترورها عليه دانشمندان هستهای ايران از یک سو و از سوی ديگر اسناد منتشره از قول سناتورهای آمريكايی مبنی بر ترور دانشمندان هستهای ايرانی تا آنجا بود که دبيركل وقت آژانس بابت درز اطلاعات ايران عذرخواهی كرد. همین امر نیز سبب شده است که جمعی از مردم کشورمان در تجمعی در خیابان پاستور خواستار اخراج بازرسان آژانس بین المللی انرژی هسته ای از ایران شوند چرا که مشخص شده که اعضای این سازمانها در نقش عامل موساد و سیا فعالیت کرده و سیاست بی طرفی را نمیشناسند.
دلیل جرأت دشمن
اما اینکه دشمنان به راحتی جرأت کرده و مسئولیت این اقدامات جنایتکارانه را به عهده می گیرند، نشان از حاشیه امنی است که اینک برخی با صحبتهای سازشکارانه خود برای دشمن فراهم آوردهاند.
چنین خویشتن داری مبهمی مدتها است که از سوی برخی مسئولین دنبال میشود و دشمن نیز فرصت طلبانه از این فضا بهره می جوید.
اینکه بعد از انتخاب بایدن گل از گل برخی می شکفد و صداهای بسیاری با دستپاچگی از مذاکره با بایدن که به گفته رسانههای امریکایی به شکل ژنتیکی عاشق رژیم صهیونیستی است شنیده می شود، نشان از استیصال کشور و عقب نشینی دارد.
این بایدن که برخی از مقامات می گویند شناختی ۳۰ ساله از وی دارند همان است که برای نشان دادن عمق دوستی و وابستگی خود به اسراییل خطاب به نتانیاهو گفته بود: اگر اسراییل وجود نداشت خود، یک اسرائیل در منطقه درست میکرد.
اخیراً رئیس جمهور با تاکید بر اینکه در دام توطئه صهیونیستها نمیافتیم و آنها برای ایجاد بلوا و آشوب دنبال بهانه هستند نشان داد که دولت سیاست صبوری را پیشه کرده است.
زمانی که پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی، ظریف وزیر امور خارجه اعلام کرد راه مذاکره بسته نشده است و بعد از خرابکاری در سایت نطنزعراقچی اعلام کرد نباید بهانه به دست آمریکا بدهیم، این سخنان ترمزی در برابر اقدام متقابل ایران شد و البته پالس ضغف به دشمن مخابره کرد. سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: البته این ترور ناجوانمردانه نتیجه اقدامات و تلاش های جریان «غرب گرا» در کشور است، جریانی در داخل کشور که همواره چشم امید به غرب دوختهاند و تلاش می کنند راه را برای ارائه اطلاعات گوناگون به خارج از کشور باز کنند تا درخواستهای کشورهای غربی تأمین شود. وی در این باره افزود: این اقدامات و تلاشهای آنها نه تنها دستاوردی برای کشور نداشته و نتوانسته منافع اقتصادی مردم را تأمین کند بلکه باعث میشود که اطلاعات امثال شهید فخری زادهها در اختیار دشمنان قرار بگیرد و باعث شود چنین دردی بر آلام مردم عزیز ایران اسلامی افزوده شود.
نگاهی به پروژه تله تنش
در این میان طرفداران تفکر مذاکره با غرب بر این باورند از آنجا که بایدن در صدد مذاکره با ایران و بازگشت امریکا به برجام است، اسرائیل به دنبال افزایش تنشها در این شرایط بوده تا مانع از بهبود روابط ایران و امریکا شود.
مصطفی تاجزاده در صفحه شخصی خود با اشاره به اینکه ترور شهید فخری زاده به احتمال قوی کار اسرائیل بوده است، مینویسد که نتانیاهو میخواهد شعله جنگ را روشن کند تا تحریمها باقی بماند.
این درحالی است که به یاد داریم، مصطفی تاجزاده پس از شهادت سپهبد سلیمانی به دست تروریستهای آمریکایی نیز در بیانیهای مشترک با چند اصلاحطلب دیگر، خواستار عدم مقابله با اقدام تروریستی آمریکاییها شده بود.
همچنین رسانههای اصلاح طلب در این باره با اشاره به طراحی پروژه «تله تنش» از سوی دشمن، تاکید کردند: اگر ایران بخواهد انتقام خون این دانشمند شهید را بگیرد عملا دست بايدن، رئيسجمهور آينده آمريکا را برای هرگونه مذاکره يا بازگشت به برجام بسته است.
در این میان رسانههای غربی هم وارد میدان شده و برای تکمیل این هدف جریان سازی می کنند.
از جمله اینکه روزنامه نیویورک تایمز ( که حمایت از دمکرات ها را دنبال میکند ) در مطلبی نوشت: ایران وارد دالانی شده که اولش میتواند تجربه جنگ با ترامپ در روزهای پایانی ریاست جمهوریش باشد و انتهای آن میتواند به آغاز ریاست جمهوری دموکراتهای متمایل به کنار گذاشتن جنگ و روی آوردن مجدد به مذاکرات منتهی شود. القای چنین موضوعی در افکار عمومی ایران این ذهنیت را پدید می آورد که نسبت به انتقام گیری بیتمایل شوند. محسن زنگنه، نماینده مجلس در واکنش به ترور شهید فخریزاده طی توییتی نوشت: ترور دکتر محسن فخری زاده بدست سرویسهای جاسوسی آمریکا و اسرائیل، امری عجیب و غیر منتظره نیست.
وی افزود: عجیب، اعتمادی است که برخی در کشور به این حکومتها داشته و انتظار گشایش اقتصادی است که از آمریکا دارند!
این درحالی است که تنها شروع انتقام سخت ایران در حمله به عین الاسد نشان داد که در صورت پاسخگویی ایران، دشمن جرأت ادامه تهدیدات و مقابله به مثل را ندارد. جان بولتون مشاور وقت ترامپ در زمان حمله به عین الاسد بعدها اعلام کرد که ترامپ از ترس واکنش ایران به آن عملیات واکنشی نشان نداد و در لحظات آخر از تصمیم خود منصرف شد.
انتقام سخت خواسته مردم
انتقام سخت خواسته مردم ایران و حق آنهاست، این امر را می توان در اطلاعیهها، خشم معترضان و همدردی آنها با خانواده این شهید بزرگوار دید. در این میان شاهد هستیم سازمانهای بین المللی که مرتباً دم از حقوق بشر و مبارزه با تروریسم می زنند و مرتباً با اتهاماتی غیر واقعی کشورمان را به این موضوعات متهم می کنند، تاکنون واکنشی درخور توجهی از خود نشان ندادند بنابراین، این اجازه را ندارند که درباره حق انتقام کشورمان اظهار نظر کنند. رئیس کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس در این باره گفته؛ نداشتن اقتدار در پاسخگویی از جانب برخی مسئولان صرفاً سبب گستاختر شدن دشمنان میشود.
غضنفر آبادی تصریح کرد: متاسفانه برخی افراد القاء میکنند ایران جنگ طلب است تا هراس از انتقام جویی شکل بگیرد اما دشمنان بدانند انتقام سخت از آنها گرفته میشود؛ در واقع درگیر جریان لیبرالی ترسو هستیم که نمی گذارند امور پیش برود.
همچنین علیرضا بیگی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس گفت: اقدامات لازم برای مجازات عاملان و کسانی که در ترور شهید فخری زاده مشارکت داشتهاند ضروری است. وی افزود: امروزه در دنیا قانون جنگل حاکم است و حقوق بین الملل کارایی ندارد. به عنوان مثال آمریکا از بسیاری از معاهدات از جمله برجام خارج شد، بدون اینکه جامعه بین الملل واکنش نشان دهد.
عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان در مجلس نیز گفت: قوه قضائیه باید در عرصه بین المللی موضوع ترور شهید فخری زاده را پیگیری کند تا عاملان این اقدام ضدبشری محاکمه شوند.
وی افزود: دستگاه دیپلماسی نیز باید در سازمان های بین المللی موضع گیری جدی داشته باشد.
در نهایت
باید گفت شاید برخی تلاش میکنند تا برای بقا در قدرت بایدن را مترادف گشایش اقتصادی جا بزنند اما مردم ایران بخوبی می دانند که مذاکره با بایدن برای احیای برجامی که جز خسارت برای آنها چیزی به دنبال نداشت مشکلی از گره کور اقتصاد کشور باز نمیکند و مشکل جایی دیگر است. به نظر میرسد دولتمردان باید از هر آنچه پیام سستی از جانب ایران صادر کرده و رویکرد تهاجمی دشمن را تقویت میکند دست برداشته و با مواضع و واکنشهای قاطعانه مانع از ادامه ماجراجوییهای دشمنان علیه ملت ایران شوند.
آنچه واضح است راهبرد فعلی دولت، تصویری ضعیف از ایران را به دشمنان مخابره کرده و آنها را در جنایت علیه مردم ایران ترغیب کرده است.
اگر این راهبرد اصلاح نشود، دشمنان مردم ایران با احساس اطمینان از عدم پاسخ متقابل، چرخه جنایت و ماجراجوییهای خود را یکی پس از دیگری ادامه خواهند داد.
نگاهی به عوامل ترور دانشمند هسته ای و درخواست مردم کشور برای انتقام سخت
تله دلدادگی به غرب خطرناک تر از تله تنش
صاحبخبر -
∎