شناسهٔ خبر: 44183893 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه‌ آسیا‌نیوز | لینک خبر

ساعتی پیش در دماوند

یک فرمانده سپاه پاسداران و چهره برنامه هسته‌ای ایران ترور شد

یکی از چهره های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و عضو ارشد سپاه پاسداران بعدازظهر امروز از سوی افراد ناشناس و در جریان درگیری مسلحانه با تیم محافظ وی ترور شده است.

صاحب‌خبر -

یکی از چهره های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران بعدازظهر امروز از سوی افراد ناشناس و در جریان درگیری مسلحانه با تیم محافظ وی ترور شده است.

به گزارش ایلنا، به گفته منابع خبری یکی از دانشمندان هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران بعدازظهر امروز از سوی افراد ناشناس و در جریان درگیری مسلحانه با تیم محافظ وی ترور شده است.

یک منبع آگاه ضمن تایید خبر ترور محسن فخری زاده (دانشمند هسته‌ای) در آبسرد دماوند گفت: من در منطقه بودم که خبر را شنیدم؛ اخبار را دنبال کردم و متاسفانه باید بگویم که خبر صحت دارد.

چند رسانه هم  از ترور «محسن فخری‌زاده مهابادی»، چهره ارشد در برنامه هسته‌ای ایران، در «منطقه آبسرد» دماوند در نزدیکی تهران خبر می‌دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان  نیز در خبر کوتاهی که در این زمینه منتشر کرده، از او به عنوان «یکی از دانشمندان موثر و رده‌بالای حوزه تحقیقات علمی» نام برده و نوشته است پس از وقوع حادثه « تلاش‌ها برای احیای این شخص به نتیجه نرسیده» است.

این خبرگزاری نوشته است که «سه یا چهار تن دیگر» که عامل عملیات ترور بوده‌اند، در این درگیری کشته شده‌اند.

محسن فخری‌زاده که یک افسر ارشد سپاه پاسداران است و نامش در لیست تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل قرار دارد، به عنوان «مهره ای کلیدی» و «مدیر ارشد» برنامه‌های هسته‌ای ایران نام برده می‌شد که از سال ۱۳۸۰ تاکنون در این زمینه نقش مهمی بر عهده داشت.

همچنین رسانه‌ها داخل ایران از او به عنوان «دانشمند شاغل در وزارت دفاع و مدیر پیشین مرکز تحقیقات فیزیک» یا «استاد دانشگاه» نام برده‌اند. همچنین از وی به عنوان «رییس سازمان پژوهش های نوین دفاعی» نام برده اند.

سال ۱۳۹۰ نیز آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی نوشت که محسن فخری‌زاده مقام اجرایی برنامه موسوم به «آماد» در ایران است که در حیطه مواد منفجره و فنون تجهیز موشک برای سوار کردن کلاهک های جنگی فعال بوده است.

بر اساس این گزارش، کلیه این فعالیت‌ها به شکلی تقریبا ناگهانی در اواخر سال ۸۳ به حالت تعلیق در آمد و فخری‌زاده نیز از نظرها پنهان شد.

با این حال شهریور سال ۹۱، روزنامه وال استریت جورنال به نقل از مقامات آمریکا، اسرائیل و سازمان ملل گزارش داد که محسن فخری‌زاده پس از چند سال غیبت به طور فعال به عرصه فعالیت‌های هسته‌ای بازگشته است.

به نوشته وال استریت جورنال، آژانس بین المللی انرژی اتمی در آن زمان بر این باور بود که آقای فخری‌زاده مرکز تحقیقاتی جدیدی در یکی از محله‌های شمالی تهران باز کرده و این مرکز به تحقیقاتی درباره تولید سلاح‌های هسته‌ای مشغول است.

بر اساس این گزارش، این مرکز تحقیقاتی که شامل شش بخش بود، «سازمان تحقیقات و نوآوری امور دفاعی» نام داشت و در لویزان در نزدیکی مراکز نظامی تهران تاسیس شده بود./

برچسب‌ها: