شناسهٔ خبر: 44119094 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

ثبت واکسن‌های ایرانی کرونا در سازمان جهانی بهداشت

دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا از ثبت واکسن‌های ایرانی کرونا در سازمان جهانی بهداشت خبر داد.

صاحب‌خبر -
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،
دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا از ثبت واکسن‌های ایرانی کرونا در سازمان جهانی بهداشت خبر داد و گفت: ایران و مصر ۲ مدعی اصلی ساخت واکسن کرونا در منطقه بوده و در حال فعالیت برای تولید آن هستند.

دکتر مصطفی قانعی اظهار داشت: چند نوع واکسن کرونا در ایران در حال ساخت است که برخی از آن‌ها مرحله حیوانی خود را با موفقیت پشت سر گذاشتند و برخی‌های دیگر در حال اتمام این مرحله هستند.

وی ادامه داد: آنچه که مسلم است ما تا پایان سال جاری فاز یک انسانی یک یا دو واکسن را آغاز می‌کنیم.

دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا یادآور شد: محققان ایرانی به دانش فنی واکسن کرونا که چند روش در دنیا مطرح است، دست پیدا کردند و با تمام توان در تلاش برای دستیابی به آن هستند.

قانعی در پاسخ به این سوال که چه زمانی واکسن کرونا در اختیار مردم قرار می‌گیرد؟ گفت: به احتمال زیاد واکسن ایرانی تا اوایل تابستان سال ۱۴۰۰ به بازار عرضه می‌شود و در دسترس مردم قرار می‌گیرد.

وی افزود: برخی‌ها با شنیدن آغاز فاز یک مرحل انسانی، برداشت می‌کنند که واکسن وارد بازار شد که این بارور غلط است و واکسن در حال طی کردن مراحل تولید خود است و باید چند مرحله فاز انسانی را با موفقیت طی تا وارد بازار شود.

دبیر علمی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: برآورد می‌شود که جمعیت گروه‌های پرخطر ایران به بیش از ۱۲ میلیون نفر می‌رسد و این افراد حداقل ۲ دوز واکسن نیاز دارند، پس در مرحله اول باید حدود ۲۵ میلیون دوز واکسن آماده شود.

قانعی با یادآوری این که چاره‌ای جز اتکا به تولید داخل نداریم، گفت: این امید وجود دارد که واکسن‌های مورد نیاز گروه‌های پرخطر توسط واکسن سازان داخل تامین شود. با توجه به نیاز شدید این واکسن در دنیا و ساخت محدود آن توسط برخی از شرکت‌های خارجی، چاره‌ای جز ساخت واکسن کرونا در ایران نداریم.

محققان ایرانی همپای سایر پژوهشگران دنیا در تلاش برای ساخت واکسن کرونا هستند که به دستاورد‌های خوبی در این زمینه دست یافته اند.

سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته اعلام کرد که چهار شرکت ایرانی برای تولید واکسن کرونا فعالیت می‌کنند.