خبرگزاری میزان - بیش از ۱۴۰۰ سال از ظهور دین مبین اسلام میگذرد و گسترش و اشاعه این دین راهنما و راهگشا از راههای متنوع و متفاوتی در جریان است و مسیر متعالی خود را بعد از گذشت سالها همچنان در جهت انسانسازی و اشاعه حریت و آزادگی به درستی طی کرده است.
در این بین نقش روحانیت و حوزویان برای تربیت نسلی انقلابی و دینی اهمیت زیادی دارد. تربیت نسل کودک و نوجوان با توجه به شرایط سنی خاص این دوران از اهمیت خاصی برخوردار است و لزوم استفاده از شیوههای بدیع و تاثیرگذار توسط آموزگاران دینی را متذکر میکند.
حجت الاسلام و المسلمین «محمدحسن راستگو» از جمله روحانیون خوش ذوق و مبتکر در حوزه تعلیم و تربیت دینی کودکان و نوجوانان به شمار میرود که روش تربیتی او برای اعتلای نسل نواندیش و مسلمان بعد از انقلاب منحصر به فرد تلقی میشود.
خبر درگذشت حجت الاسلام راستگو که روز گذشته از رسانههای کشورمان منتشر شد حاکی از فقدان آموزگاری خلاق و روحانی برجسته است که با روشهای نو و بدیع در عرصه آموزش دینی نقش بیبدیلی را در تربیت طلاب، روحانیون و مربیان عرصه کودک و نوجوان ایفا کرده و ضرورت ظهور اینگونه مربیان برجسته را یادآور میشود.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهور کشورمان در پیام تسلیت درگذشت حجتالاسلام والمسلمین راستگو بیان کرد: این روحانی با اخلاص و دلسوز، سالیان متمادی با تهیه و اجرای برنامههای آموزنده و جذاب در حوزه تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان، خدمات ارزندهای ارائه کرد که یاد و نام او را زنده نگه خواهد داشت.
- بیشتر بخوانید:
- حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در پیامی درگذشت
حجت الاسلام و المسلمین حمید شهریاری دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز ضمن تسلیت درگذشت «حجت الاسلام و المسلمین راستگو» گفت: وی که حقیقتا از برجستهترین روحانیون مبلغ در حوزه کودکان و نوجوانان بودند، عمر خود را در راه تبلیغ آموزههای تربیتی دین اسلام صرف نموده و در این مسیر هنرمندانه و با بیان بسیار شیرین در تفهیم مطالب مختلف به مخاطبان خود اهتمام ورزیدند.
حجت الاسلام و المسلمین محمدهادی رحیمیصادق، در گفتگو با میزان، با اشاره به شخصیت مرحوم حجت الاسلام و المسلمین «محمدحسن راستگو» بیان کرد: تربیت در دین مبین اسلام در سنین کودکی و نوجوانی از تاثیر گذاری شگرفی برخوردار است و مباحث جدی بر اساس روایات و اصول روانشناسی در این باره در دین اسلام وجود دارد.
مدیر حوزه علمیه استان تهران گفت: طبیعی است که برای تربیت نسل مؤمن و انقلابی باید برای کودکان و نوجوانان کشورمان سرمایه گذاری جدی داشته باشیم. ویژگی بسیار بارز، ارزشمند و منحصر به فرد مرحوم حجت الاسلام راستگو این بود که در زمانی وارد این عرصه شد که انقلاب تازه شکل گرفته بود و ما نیازمند مکتب و شیوه در بحث کار دینی با کودکان و نوجوانان بودیم.
حجت الاسلام و المسلمین راستگو با ورود به عرصه تربیت کودکان و نوجوانان و ابداع روشهای نو توانست در طول ۴۰ سال گذشته نسل انقلابی تربیت کند
رحیمی صادق بیان کرد: حجت الاسلام و المسلمین راستگو با ورود به عرصه تربیت کودکان و نوجوانان و ابداع روشهای نو توانست در طول ۴۰ سال گذشته نسل انقلابی تربیت کند. مرکز تربیت مربی کودک و نوجوان دفتر تبیلغات اسلامی را تاسیس کرد و خوشبختانه عده زیادی در دورههای متعددی از تربیت مربی در این مجموعه رشد کردند. وی پایهگذار مکتبی بود که به تربیت کودکان ونوجوانان اهتمام داشت.
وی گفت: بخش عمده نسلی که امروز از بین فضلای جوان در حوزه کودک و نوجوان در حوزه صدا و سیما، قصه گویی و ... حرفی برای گفتن دارند تربیت شده مرحوم راستگو هستند.
مدیر حوزه علمیه استان تهران افزود: مرحوم راستگو را باید یکی از شخصیتهای تاثیر گذار در روند دینی و انقلابی جامعه به شمار میرود. این مسیر روشن است و در طول تاریخ بشریت و اسلام در حوزه تربیت اسلامی انعکاس مثبت داشته و جواب داده است.
رحیمی صادق گفت: امروز دشمنان ما بیشترین تلاش خود را معطوف به جذب نسل نوپای کشور ما کردهاند؛ آن اتفاقی که در مهد کودکها افتاده و رهبر معظم انقلاب بارها تاکید کردهاند که باید بیشتر به آموزش کودکان در مهدها توجه شود؛ و این روشن است که دشمنان ما این را فهمیدهاند و روی آن کار میکنند.
وی عنوان کرد: امروز تفکرات ضد دینی، صهیونیستی و ضد اخلاقی تقریبا در همه تولیدات تلویزیونی و رسانههای دنیا قابل مشاهده است حتی در کارتونها و کتابهای داستان کودک ما این موضوع را میبینیم.
رییس حوزه علمیه تهران گفت: متاسفانه ما در مقابله با این حربه دشمن غفلتهایی کردیم. اما مسیر اشخاصی مثل مرحوم راستگو باید با قوت ادامه پیدا کند و گسترش یابد و مجموعههای فرهنگی و رسانهها باید بحث کودکان ونوجوانان را جدی بگیرند که اگر تربیت دینی در زمان کودکی جدی گرفته شود بازتاب آن در دوران دبیرستان و دانشگاه و آینده در این نسل منعکس خواهد شد.
وی گفت: حوزه علمیه این نیاز را به طور جد دنبال میکند و درباره کار و آموزش کودکان وارد عمل شد. یکی از آنها «طرح امین» نام دارد که صرفا در ارتباط با مدارس نیست همچنان که با هماهنگی آموزش و پرورش و کادر آموزش مدرسه در مدارس در حال انجام است.
رحیمی صادق گفت: مرحله دوم طرح امین به نام «مهد امین» است که با محوریت مهدکودک هاست و جزو اولویتهای سیاستهای کاری حوزه علمیه قرار دارد تا بتوانیم غفلتهای آموزش کودک در حوزه دینی را جبران کنیم.
وی گفت: حوزویان در این باره برای گسترش تربیت دینی در سنین کودک و نوجوانان از روشهای مختلف داستان نویسی، قصه گویی و ... وارد عمل شده است و طرح مهد امین هم اینک در تعدادی از مهد کودکهای استان تهران راهاندازی شده است.
ویدئویی از نحوه آموزش حجت الاسلام و المسلمین «محمدحسن راستگو»
انتهای پیام/