شناسهٔ خبر: 44091867 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از فاز دوم محدودیت‌های هوشمند خبر داد

ممانعت از ورود بیماران کرونایی به اماکن عمومی با بررسی کارت ملی

صاحب‌خبر -


سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا و معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه راهبردهای فعلی ما شامل افزایش شناسایی بیماران، قرنطینه افراد مثبت، قرنطینه معکوس افراد آسیب‌پذیر و... است، از پیشنهاد ایجاد سیستمی هوشمند برای منع تردد کرونا مثبت‌ها در اماکن پرتجمع و پرتردد خبر داد. به گزارش ایسنا، علیرضا رئیسی با بیان اینکه بحث منع تردد از ساعت ۹ شب تا چهار صبح، امروز نهایی شد، افزود: همه موافقت کردند که این طرح از امروز اجرا شود که خوشبختانه این اتفاق افتاد. جریمه متخلفان نیز ۲۰۰ هزار تومان است. یعنی تردد داخل شهر از ۲۱ شب تا چهار صبح ۲۰۰ هزار تومان جریمه دارد.
وی درباره وضعیت تردد مشاغل ضروری مانند سوپرمارکت‌ها و... گفت: کشور دچار یک بحران به نام کرونا است. حتماً باید به صورت کامل و جامع به محدودیت‌ها نگاه کنیم و باید یادمان باشد که چرا این تصمیمات اتخاذ شده است. باید اصل طرح را در نظر داشته باشیم. اکنون در وضعیتی قرار گرفتیم که هیچ کدام از اعضای ستاد ملی و مسئولان به صورت دلبخواهی محدودیت ایجاد نکرده‌اند.
رئیسی تأکید کرد: همین اتفاق  و محدودیت‌ها در ۴۳ شهر قرمز که وضعیت شدیدی داشتند از پنجم آبان ماه رخ داد و گزارش آن دلگرم‌کننده بود. به طوری که از ۴۳ شهر که محدودیت ایجاد کردیم و سیر صعودی بیماری در آن‌ها بسیار شدید بود، ۴۰ شهر کاملاً سیر نزولی طی می‌کنند، یکی از شهرها به تازگی سیر نزولی‌اش را آغاز کرده و در دو شهر هم رشد بیماری متوقف شده است. این نشان می‌دهد که طرح مؤثر است.
وی با بیان اینکه «اکنون ۱۶۰ شهر قرمز که همه مراکز استان‌ها جزو آن هستند، بالغ بر ۵۳ میلیون جمعیت را شامل می‌شود» ادامه داد: در ستاد ملی مقابله با کرونا، پیشنهاداتی هم مطرح شد که آقای رئیس جمهوری دستور دادند کمیته امنیتی و اجتماعی قرارگاه مقابله با کرونا، آن پیشنهادات را هم بررسی کنند. از جمله این پیشنهادات استفاده از سیستمی هوشمند بود تا بتوانیم از ورود افراد که دچار بیماری بوده و کرونا مثبت هستند، به محل‌های پرتردد و پرتجمع و حتی اماکن مقدس، پاساژها، وسایل حمل و نقل عمومی و... جلوگیری کنیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: راهبرد دیگرمان بحث تست‌ها است. خوشبختانه ستاد اجرایی فرمان اما (ره) با میدانی که به شرکت‌ها دانش بنیان داخلی داده، باعث شده که اکنون کیت تشخیص سریع داخلی تولید شده و روزانه تا ۱۰۰ هزار تست تولید می‌کنند و از دیروز اولین تولیدات‌شان در اختیار ما قرار گرفت که در استان‌ها توزیع شده است. ضمناً تست‌های pcr را هم از روزانه ۲۰ هزار تا به ۴۲ هزار تست رسانده‌ایم. این تست‌های سریع در ۲۵ دقیقه پاسخ می‌دهد و در مراکز دولتی آن را توزیع می‌کنیم که به صورت رایگان انجام می‌شود. همکاران ما می‌توانند در صورت نیاز برای انجام این تست‌ها به درب منازل هم مراجعه کنند.  وی با بیان اینکه تعطیلی سراسری راه حل نیست، گفت: راه حل اصلی این است که بتوانیم زود بیماران را شناسایی و ایزوله کنیم. یکی از اقداماتی که به آن امید دارم، راه‌اندازی قرنطینه‌هاست. بسیاری از افراد امکان ایزوله کردن در منزل یا توانایی مراقبت از فرد مبتلا را ندارند یا یک سالمند در آن خانه حضور دارد، این افراد بهتر است که در نقاهتگاه‌ها تا ۱۴ روز قرنطینه باشند که در این مراکز پرستار و... داریم.
وی درباره رهگیری هوشمند کرونا مثبت‌ها نیز گفت: ما تمام آزمایشگاه‌های کشور را به هم متصل کردیم و نتیجه هر آزمایش  در بانک اطلاعاتی ما وجود دارد. اکنون خطوط هوایی کشور به این بانک اطلاعاتی وصل هستند و هرکس بخواهد سوار شود، اول استعلام می‌شود و اگر مثبت باشد، نمی‌تواند سوار شود. قطار رجا هم به این سیستم وصل شده و از ۹ صبح تا بعد از ظهر روز گذشته ۶۷ نفر مثبت شناسایی کرده و از سوار شدن آنها به قطار ممانعت شده است. در زمینه تاکسی‌های اینترنتی هم ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ راننده  کرونا مثبت بودند که از مسافرپذیری منع شده‌اند. در اتوبوسرانی هم از دوشنبه وصل می‌شود. قرار شده بلیت اتوبوس از این به بعد با کارت ملی ارائه شود و بتوان از نظر کرونا آنها را بررسی کرد. طی دو روز گذشته ۸۴۰ هزار استعلام از بانک اطلاعاتی ما گرفته شده است. رئیسی گفت: این اقدامات در کنار افزایش تست معنی‌دار می‌شود. زیرا مثبت‌ها شناسایی شده و تا ۱۴ روز حق سفر ندارند. حال همانطور که گفتم الان توانایی داریم که همه افراد را بتوان از طریق کارت ملی یا کد ملی در پاساژها و همه مراکز خدماتی و تفریحی، مذهبی و... استعلام کرد تا اگر کرونا مثبت بودند، از ورود آن فرد ممانعت شود. باید افراد بیمار را در خانه یا نقاهتگاه نگه داریم، نه اینکه تعطیل کنیم.


برچسب‌ها:

نظر شما