شناسهٔ خبر: 44045770 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی اعلام کرد

افزایش قیمت گوشت مرغ به دلیل کاهش جوجه‌ریزی

صاحب‌خبر -

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی با اشاره به کمبود نهادهای دامی‌گفت: علت بالابودن قیمت گوشت مرغ در بازار، کاهش جوجه‌ریزی در ۱.۵ ماه گذشته است.محمدعلی کمالی در گفت و گو با ایرنا افزود: اکنون در اکثر استان‌های کشور با کمبود عرضه مرغ زنده روبرو هستیم که همین امر در افزایش نرخ تاثیر داشته است.مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی اظهارداشت: امروز قیمت مرغ زنده به طور میانگین بین ۱۸ هزار تا ۲۰ هزار تومان اعلام می‌شود که در برخی استان‌ها بیش از این نیز بوده است.
کمالی تصریح کرد: میزان جوجه ریزی ۱.۵ ماه گذشته ۹۵ میلیون قطعه بود که به حد نصاب نرسید،  در حالی که حداقل باید ۱۱۰ میلیون قطعه جوجه ریزی انجام می‌شد.مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی گفت: با توجه به تمهیدات دولت برای توزیع نهاده های دام و طیور، تولیدکنندگان همچنان از وضعیت تامین نهاده ها رضایت ندارند، زیرا با تاخیر به دستشان می‌رسد.وی اظهار داشت: یعنی تولیدکننده از روز جوجه ریزی تا کشتار ۴۰ روز زمان دارد تا نهاده مورد نیاز تولید را تامین کند، اگر در ابتدای تولید، حواله نهاده از سامانه بازارگاه صادر شود تا زمانی که بدست تولیدکننده برسد حداقل بین ۲۰ روز تا یک ماه زمان می‌برد بنابراین مرغداران ناچارند به بازار آزاد مراجعه کنند.همچنین رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه قیمت تمام شده تخم مرغ برای مرغداران بیش از ۱۵ هزار تومان است در حالی که قیمت مصوب هر کیلو تخم مرغ ۱۲ هزارتومان تعیین شده، گفت: این اختلاف قیمت ٣٠٠٠ تومانی باعث شده که مرغداران روزانه بین ۹ تا ۱۰ میلیارد تومان ضرر کنند.ناصر نبی پور در پاسخ به این سوال که  آیا وزارت جهاد کشاورزی به وعده خود درتامین نهاده های مورد نیاز واحدهای مرغداری عمل کرده است یا خیر؟  گفت: برخی از واحدهای مرغداری نهاده دریافت کرده اند، بسیاری از مرغداری ها خصوصا واحدهای کوچک هنوز تعیین سهمیه نشده اند و برخی دیگر نیز با وجود تعیین سهمیه در سامانه بازارگاه هنوز نهاده های خود را دریافت نکرده اند.وی ادامه داد: مرغداری هایی که برای دریافت خوراک طیور تعیین سهمیه می‌شوند بین ۱۰ تا ۵۰ روز بعد آن را دریافت می‌کنند و مجبور هستند که در این مدت نهاده های مورد نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کنند و کسانی هم که موفق به تامین خوراک برای طیورشان نشوند به ناچار مرغ های خود را به کشتارگاه می‌فرستند.رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران اضافه کرد: نهاده دام و طیور در بازار آزاد نه تنها ارزانتر نشده بلکه قیمت آن در حال افزایش است؛ به طوری که قیمت سویا به بیش از ۱۶ هزارتومان و ذرت به حدود ۴۴۰۰تومان رسیده است.
وی با بیان اینکه بایستی توزیع نهاده ها در اختیار تشکل ها باشد تا به همه واحدهای مرغداری نهاده برسد، گفت: وزارت جهادکشاورزی در تامین نهاده دچار مشکل شده است، زیرا ارز برای ترخیص نهاده ها تخصیص داده نمی‌شود. مقداری ذرت و سویا در بنادر وجود دارد  ولی چون بانک مرکزی ارز نمی‌دهد این نهاده ها هم ترخیص نمی‌شوند.
نبی پور تصریح کرد: قیمت تمام شده تخم مرغ برای مرغداران بیش از ۱۵ هزار است در حالی که قیمت مصوب آن ۱۲ هزارتومان  اعلام شده  و این اختلاف قیمت باعث ضرر و زیان مرغداران شده است. به عبارت دیگر روزانه ٣٠٠٠ تن تخم مرغ تولید می‌شود که اگر در  ٣٠٠٠ تومان کسری یعنی همین اختلاف قیمت تولید تا نرخ مصوب ضرب شود متوجه می‌شویم که مرغداران  روزانه بین ۹ تا ۱۰ میلیارد تومان در این بخش ضرر  می‌کنند.
 

نظر شما