به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «جکی ولکات»، نماینده آمریکا در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین امروز چهارشنبه گفته شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی باید قاطعانه خواستار همکاری ایران شود.
ولکات امروز چهارشنبه در نشست آنلاین شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی از گزارش اخیر «رافائل گروسی»، مدیر کل آژانس درباره برنامه هستهای ایران استقبال کرد و گفت: «گزارشدهیهای جامع، واقعیتمحور و به موقع ضروری هستند.»
نماینده آمریکا در ادامه با تفسیرهای مطلوب به رأی از مفاد گزارش آژانس اتمی گفته آنچه در این گزارش درباره مواد هستهای موجود در ایران مورد اشاره گرفته باید «موجد بیشترین نگرانی» برای تمامی اعضای شورای حکام باشد.
وی گفت: «حفظ نظام پادمانی مستلزم آن است که همه کشورها با حسن نیت به تعهدات پادمانی خودشان پایبند باشند. عدم رفع این نگرانیها از سوی ایران، بعد از تقریباً دو سال تعامل، کاملاً غیرقابل قبول است. ذیل توافقات پادمانی، نمیتوان به ایران یا هر کشور دیگری اجازه داد توضیحاتش را تغییر دهد.»
او در ادامه گفت: «شورای حکام باید قاطعانه خواستار همکاری کامل و به موقع ایران شود.»
«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی طی یک کنفرانس خبری از ایران درخواست کرد تا درباره فعالیتهای اعلام نشده هستهای خود به آژانس شفافسازی کند.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز (چهارشنبه) طی یک کنفرانس خبری به سؤالات خبرنگاران درباره ایران و فرایند گذار قدرت در ایالات متحده و موضوعات دیگر پاسخ داد.
وی با توجه به برخی ادعاها مبنی بر وجود ذرات اورانیوم در مکانی در ایران که به آژانس اعلام نشده، گفت: «ایران همچنان باید به طور کامل و به سرعت درباره فعالیتهایی که در مکان اعلام نشده به آژانس انجام میدهد، توضیح دهد تا نگرانیها درباره صحت و کامل بودن توافقات پادمانی برطرف شود. ایران باید اطلاعات موثقی به آژانس ارائه دهد».
جمهوری اسلامی ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز ۴ شهریورماه اعلام کردند به توافقی برای تقویت همکاریها و جلب اعتماد متقابل جهت تسهیل اجرای کامل موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی به آن دست پیدا کردهاند.
در این بیانیه تصریح شده بود «ایران به طور داوطلبانه به دو مکان مشخص شده توسط آژانس دسترسی داده و فعالیت های راستی آزمایی آژانس را برای حل و فصل این موضوعات تسهیل خواهد کرد.»
بر اساس این بیانیه مقرر شد آژانس هیچ سؤال دیگری از ایران و هیچ درخواستی برای دسترسی به مکانهایی فراتر از آنچه که توسط ایران تحت موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی اظهار شدهاند، نداشته باشد.
در توافقنامه ایران و آژانس تصریح شده بود طرفین بر سر تاریخهای مربوط به این دسترسیها توافق کردهاند.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارش فصلی خود که ۱۴ شهریورماه منتشر شد اعلام کرد که ایران اجازه دسترسی به یکی از این دو سایت را برای نمونهبرداریهای محیطی داده و دسترسی به سایت دوم نیز طی روزهای آینده اعطا خواهد شد.
انتهای پیام/
نظر شما