به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، ارسلان زارع پیش از ظهر امروز در مراسم بزرگداشت هفته کتاب که بهصورت زنده از طریق ارتباط تصویری با کتابداران، مدیران و اعضای انجمن کتابخانههای عمومی سراسر استان با تبریک هفته کتاب و کتابخوانی به فعالان این عرصه و همه علاقهمندان به کتاب اظهار کرد: بامطالعه در چگونگی سیر تاریخ جوامع بشری و در کنکاش پیدایش تمدنهای بزرگ، نگارش، ثبت و ضبط و کتابت، نقطه عطفی بشمار میرود.
وی با اشاره به اینکه غالب اندیشمندان بر این باورند که پیدایش اولین تمدن با نضج کتابت همراه بوده، گفت: نوشتن و نگارش نهتنها اندیشه گذشتگان را به امروز رهنمون میسازد بلکه عامل انتقال تجربهها، مبانی فکری و اعمال و آرزوهایی است که آدمی در انتظار آنها بر تلاش شبانهروزی خود اصرار میورزد.
رئیس انجمن کتابخانههای عمومی استان گیلان با بیان اینکه هرچه بهسوی تمدنهای بزرگتر پیش رفته، به همان میزان بر کمیت و کیفیت اندیشههای مکتوب افزودهشده و کتاب نقش محوری ایفا کرده، افزود: کتاب، علاوه بر اینکه همراهی انیس و مونس و بی مزاحمت هست؛ محرک و عامل استحکام در هدایت جامعه و گروهها و عامل روشنگری است.
وی با اشاره به اینکه خداوند در قرآن مجید به قلم و هر آنچه نوشته میشود قسم یاد میکند، تصریح کرد: با گذر زمان و گسترش فضای مجازی، بسیاری چنین میپنداشتند که کتاب و مکتوبات به حاشیه خواهند رفت ولی همآغوشی اندیشه متحرک یعنی انسان و اندیشه ثابت یعنی کتاب، نهتنها کمفروغ نشده، بلکه اهالی کتاب را مقیّد تر و مشتاقتر به کتاب کرده است.
به گفته نماینده عالی دولت در گیلان، امروز یکی از شاخصهای ارزیابی توسعه جوامع، میزان، تنوع و تولید کتاب و آثار مکتوب است بهگونهای که هرچه تعداد کتابخوانان، کتابها و گستره عناوین بیشتر باشد؛ میزان توسعهیافتگی بیشتر خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه تلاشها باید بهسوی جامعه کتابخوان سوق یابد، گفت: جامعه کتابخوان، خردورز، قانونمدار، پویا، مشارکت پذیر و متعهد است.
استاندار گیلان با اشاره به اینکه قانونمداری، خلاقیت و نظم در زندگی افراد کتابخوان بهمراتب بیشتر از دیگران رخ مینمایاند، افزود: سوق دادن اندیشههای عمومی از اطلاعات آنی و زودگذر بهسوی نظاممندی اندیشه، از کارکردهای کتاب و از وظایف مسئولان و متولیان امور کتابخانههای کشور است.
انتهای پیام/۸۴۰۰۷
نظر شما