شناسهٔ خبر: 44001011 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

در گفتگو با دانشجو مطرح شد

تهران، پر مصرف‌ترین شهر فراورده‌های خونی کشور / کمبود همه گروه‌های خونی در کشور وجود دارد

مدیر روابط عمومی سازمان انتقال خون کشور گفت: استان تهران به عنوان پر مصرف‌ترین فراورده‌های خونی در کشور محسوب می‌شود.

صاحب‌خبر -
تهران، پر مصرف‌ترین شهر فراورده‌های خونی کشور/ کمبود همه گروه‌های خونی در کشور وجود داردبشیر حاجی بیگی مدیر روابط عمومی سازمان انتقال خون در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: سازمان انتقال خون ایران باید جوابگوی نیاز بیمارستان‌های کل کشور به خون و فرآورده‌های آن مثل گلبول قرمز فشرده شده، پلاکت، پلاسما و همچنین پلاسمای کووید تهیه شده از بهبود یافتگان از کرونا که در حال حاضر مورد نیاز بیماران است باشد.
 
وی در ادامه اضافه کرد: موارد فوق جزو نیاز‌ها و فرآورده‌های خونی مورد نیاز ببماران است که با تجویز پزشکان متخصص در بیمارستان‌های کشور از سازمان انتقال خون درخواست می‌شود.
 
مدیر روابط عمومی سازمان انتقال خون تصریح کرد: در حال حاضر نزدیک به ۹۰۰ بیمارستان و مرکز درمانی در کل کشور خون و فرآورده‌های آن را از سازمان انتقال خون ایران دریافت می‌کنند.

حاجی بیگی خاطرنشان کرد: در کلانشهر تهران نزدیک به ۱۶۰ بیمارستان و مرکز درمانی وجود دارد و تهران به عنوان پر مصرف‌ترین استان از نظر خون و فرآورده‌های آن به شمار می‌رود.



جزئیاتی درباره پلاسمای بیماران بهبود یافته کووید ۱۹

مدیر روابط عمومی سازمان انتقال خون در ادامه یادآور شد: از ابتدای اردیبهشت ماه تا ۲۱/۸/۹۹ نزدیک به ۱۳ هزار نفر به ۲۵ مرکز استانی انتقال خون جهت اهدای پلاسمای کووید مراجعه کرده‌اند که از این تعداد ۱۰۶۰۰ واحد (۱۰ هزار و ۶۰۰ واحد) پلاسما اهدا شده است.
 
حاجی بیگی اضافه کرد: عزیزانی که ۲۸ روز از بهبودی آنان از بیماری کرونا گذشته است می‌توانند جهت اهدای پلاسمای خودشان به شکرانه سلامتی و نجات جان بیماران بستری در بیمارستان‌ها به مراکز انتقال خون مراجعه کنند.
وی همچنین تاکید کرد: در حال حاضر بیشترین مراجعه بهبود یافتگان برای اهدای پلاسمای خون در استان‌های تهران، اصفهان، آذربایجان غربی، خوزستان، یزد، خراسان رضوی و مازندران بوده است.
 
 

کمبود همه گروه‌های خونی وجود دارد!

مدیر روابط عمومی سازمان انتقال خون اظهار کرد: در حال حاضر به تمامی گروه‌های خونی نیاز داریم و البته افرادی که دارای گرو خونی منفی هستند باید اقبال بیشتری به اهدای خون داشته باشند، چون فقط ۱۰ درصد از مردم کشور ما دارای گروه خون منفی هستند.

حاجی بیگی یادآور شد: سالانه نزدیک به یک میلیون پلاکت از مراکز انتقال خون سراسر کشور و برای درمان بیماران سرطانی و درمان بیماری‌های خون ریزی دهنده ارثی از طریق پزشکان بیمارستان‌ها درخواست و مصرف می‌شود.
وی همچنین تاکید کرد: سالانه حدود ۷۵۰ هزار واحد پلاسما در کشور به مراکز درمانی و بیمارستانی توزیع می‌شود که برای بیماران سوختگی و بیماران کبدی و در جراحی‌های بزرگ استفاده می‌شود.

مدیر روابط عمومی سازمان انتقال خون اضافه کرد: سالانه نزدیک به دو میلیون واحد پک سل p.c یا گلبول قرمز فشرده شده از مراکز انتقال خون درخواست می‌شود که این فرآورده در بیماران کم‌خونی مزمن و جراحی‌های قلب باز و جراحی‌های زنان و زایمان، بیماران دیالیزی، عزیزان تالاسمی و مجروحین تصادفات و شکستگی‌های با خونریزی‌های شدید مصرف می‌شود.
 
 

افزایش مصرف فراورده‌های خونی

حاجی بیگی یادآور شد: در حال حاضر با افزایش مراکز خون و آنکولوژی و همچنین مراکز پیوند اعضا میزان مصرف خون و فرآورده‌های آن در حال افزایش است.
 
وی تصریح کرد: در استان‌های شمال کشور نظیر گیلان، مازندران، گلستان و همچنین استان‌های جنوبی کشور مثل سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و خوزستان به خاطر وجود و حضور بیماران خاص و عزیزان تالاسمی میزان مصرف خون نسبت به سایر استان‌ها بیشتر است.

مدیر روابط عمومی سازمان انتقال خون همچنین اضافه کرد: نیاز به خون و فرآورده‌های آن در کشور یک نیاز همیشگی و به صورت روزانه است که بر اساس تجویز پزشکان تعیین می‌شود.

حاجی بیگی گفت: در استان‌های بزرگ کشور و کلانشهر‌ها به علت وجود بیمارستان‌های بیشتر میزان درخواست خون و فرآورده‌های آن روز به روز افزایش می‌یابد.

وی خاطرنشان کرد: تنها دو درصد از بهبود یافتگان از بیماری کرونا جهت اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون مراجعه کرده‌اند که متاسفانه آمار بسیار پایینی است.
 

۱۸ تا ۶۵ سالگی فرصت اهدای خون برای اهداکنندگان مستمر

مدیر روابط عمومی سازمان انتقال خون تاکید کرد: ذکر این نکته مهم است که تمامی افرادی که جهت اهدای خون به مراکز انتقال خون مراجعه می‌کنند از سالم‌ترین افراد جامعه هستند که توانسته‌اند با رعایت تمامی استاندارد‌های سازمان جهانی بهداشت و مراکز انتقال خون واجد شرایط اهدای خون شوند.

حاجی بیگی اضافه کرد: سن اهدای خون در کشور از ۱۸ سالگی تا ۶۵ سالگی است و افرادی که سابقه اهدای خون نداشته‌اند تا سن ۶۰ سالگی و اهداکنندگان مستمر خون تا ۶۵ سالگی می‌توانند خون اهدا کنند.

وی تصریح کرد: تنها دو درصد از بهبودیافتگان از بیماری کرونا جهت اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون مراجعه کرده‌اند که آمار بسیار پایینی است.

مدیر روابط عمومی سازمان انتقال خون یادآور شد: با توجه به درخواست بالای پلاسمای بهبودیافتگان از بیماری کرونا از طرف بیمارستان‌ها بالاخص در کلانشهر‌ها از این عزیزان درخواست می‌کنیم که جهت اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون مراجعه کنند.

حاجی بیگی گفت: تمامی پروتکل‌های بهداشتی در مراکز انتقال خون سراسر کشور رعایت می‌شود و تمام وسایل و تجهیزات استفاده شده در پروسه اهدای خون و پلاسما استریل و یکبار مصرف است.
 
وی خاطرنشان کرد: در هفت ماه سال جاری از اول فروردین تا پایان مهر ماه ۱۳۹۹ بیشترین میزان خون اهدایی در کشور مربوط به استان‌های تهران، فارس، خراسان رضوی، اصفهان و مازندران بوده است.

 

۱۵ درصد خون اهدایی مربوط به تهرانی‌ها است

مدیر روابط عمومی سازمان انتقال خون افزود: ۱۵ درصد خون اهدایی در کشور مربوط به استان تهران است و در هفت ماه سال جاری بانوان استان‌های خراسان جنوبی، کردستان، لرستان و سیستان و بلوچستان اقبال بیشتری به اهدای خون داشته اند.

حاجی بیگی تاکید کرد: شاخص اهدای خون بانوان در خراسان جنوبی هشت درصد بوده است و میانگین شاخص اهدای خون بانوان در کشور پنج درصد است.

وی آمار مراجعه افراد برای اهدا خون در هفت ماهه نخست سال جرای را بیش از یک میلیون و سیصد هزار نفر بر شمرد و گفت: از این تعداد یک میلیون و ۸۸ هزار نفر موفق به اهدا شده‌اند.

 

اهدای خون با رعایت تمام دستورالعمل‌های بهداشتی!

مدیرکل روابط عمومی سازمان انتقال خون تصریح کرد: کرونا ربطی به اهدای خون و انتقال خون ندارد و یک بیماری تنفسی است افراد مطمئن باشند که پروسه اهدای خون با رعایت کلیه پروتکل‌های بهداشتی در مراکز انتقال خون انجام می‌شود.

حاجی بیگی اضافه کرد: با اهدای پلاسما مستقیم ایمنی پایین نخواهد آمد و آنتی بادی به صورت مداوم در بدن ساخته می‌شود.

وی افزود: متاسفانه از ابتدای شروع طرح جمع آوری پلاسمای بهبود یافتگان تنها دو درصد مردم جهت اهدای پلاسما مراجعه کرده‌اند که آمار بسیار پایینی است.

مدیر کل روابط عمومی سازمان انتقال خون یادآور شد: در هفت ماهه سال جاری ۱ میلیون و ۹۰۶ هزار واحد خون و فرآورده‌های آن شامل گلبول قرمز فشرده شده، پلاسما و پلاکت به مراکز درمانی و بیمارستانی کشور توزیع شده است که از این تعداد ۴۰۰ هزار واحد مربوط به استان تهران بوده است و البته تهران بزرگترین مصرف کننده خون و فرآورده‌های آن در کشور محسوب می‌شود.

حاجی بیگی اضافه کرد: بر اساس آمار‌های موجود استان تهران دارای ۱۶۰ بیمارستان و مرکز درمانی در کشور است.

بشیر حاجی بیگی مدیر روابط عمومی سازمان انتقال خون در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: سازمان انتقال خون ایران باید جوابگوی نیاز بیمارستان‌های کل کشور به خون و فرآورده‌های آن مثل گلبول قرمز فشرده شده، پلاکت، پلاسما و همچنین پلاسمای کووید تهیه شده از بهبود یافتگان از کرونا که در حال حاضر مورد نیاز ببماران است باشد.

وی در ادامه اضافه کرد: موارد فوق جزو نیاز‌ها و فرآورده‌های خونی مورد نیاز ببماران است که با تجویز پزشکان متخصص در بیمارستان‌های کشور از سازمان انتقال خون درخواست می‌شود.

مدیر روابط عمومی سازمان انتقال خون تصریح کرد: در حال حاضر نزدیک به ۹۰۰ بیمارستان و مرکز درمانی در کل کشور خون و فرآورده‌های آن را از سازمان انتقال خون ایران دریافت می‌کنند.

حاجی بیگی خاطرنشان کرد: در کلانشهر تهران نزدیک به ۱۶۰ بیمارستان و مرکز درمانی وجود دارد و تهران به عنوان پر مصرف‌ترین استان از نظر خون و فرآورده‌های آن به شمار می‌رود.