به گزارش ایلنا، مجید سرسنگی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در نشست خبری اولین همایش علمی و جشنواره موزههای دانشگاهی کشور امروز دوشنبه ۲۶ آبان ماه اظهار کرد: تمامی آموزشهای دانشگاه دانشگاه تهران از ترم گذشته به صورت مجازی برگزار میشود البته برنامههای فرهنگی هم به واسطه شیوع بیماری کرونا تحت تاثیر قرار گرفته است اما فعالیتهای فرهنگی دانشگاه تعطیل نشده است. امسال فعالیتهای فرهنگی با شایستگی وبرجستگی طبق برنامهریزی انجام میشود.
وی در خصوص موزههای دانشگاهی کشور گفت: برخی از دانشگاههای کشور دارای موزه هستند و در دانشگاه تهران نیز موزههای مختلف و متنوعی وجود دارد مردم با آن آشنایی ندارند؛ سایر دانشگاهها هم موزههایی دارند که برای مردم معرفی نشده اند، در صورتی که با معرفی این موزهها میتوان بر سرنوشت تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان تاثیر گذاشت.
سرسنگی درباره اولین همایش علمی و جشنواره موزههای دانشگاهی کشور بیان کرد: همایش علمی و جشنواره موزههای دانشگاهی کشور با توجه به رسالت و مسئولیت اجتماعی دانشگاه تهران به صورت ملی در هفته میراث فرهنگی سال آینده برگزار خواهد شد. اساتید، دانشجویان و صاحبنظران میتوانند مقالات خود را ارسال کنند. همچنین نوع برگزاری همایش بستگی به شرایط محدودیتها به دلیل شیوع ویروس کرونا دارد، ممکن است حضوری و یا به صورت مجازی برگزار شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه همایش علمی و جشنواره موزههای دانشگاهی کشور یک همایش معتبر علمی است و کتاب مجموعه مقالات نیز چاپ میشود، افزود: دانشگاههایی که دارای موزه هستند میتوانند با شرکت در این جشنواره در باغ موزه نگارستان، موزههای خود را معرفی کنند.
وی با بیان اینکه دانشگاه تهران در هفته میراث فرهنگی برنامههای ویژه و متنوعی را برگزار خواهد کرد، تاکید کرد: امیدواریم همایش در سال دوم به صورت بین المللی برگزار شود چراکه دانشگاههای معتبری در دنیا، موزههای دانشگاهی دارند اما فرصتی برای شناسایی و همکاری میان آنها فراهم نشده است.
سرسنگی با اشاره به اینکه اساسنامه شورای عالی موزههای دانشگاه تهران تدوین شده و پس از تصویب آن یک نهادی مختص موزههای دانشگاه تهران به ریاست رئیس دانشگاه خواهیم داشت. این شورا فرآیند مدیریت موزههای دانشگاه را مدیریت خواهد کرد و استانداردهای بین المللی برای موزههای دانشگاه تدوین میکند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در پایان با اشاره به اینکه عزم جدی برای ساماندهی موزهها از منظر عملی و عملی در دانشگاه تهران وجود دارد، خاطر نشان کرد: ظرفیتهای مطلوبی در دانشگاه تهران وجود دارد و هر یک از واحدها ظرفیت راه اندازی یک موزه را دارند و امیدواریم در آینده شاهد تشکیل موزههای جدید باشیم.
در ادامه نشست دکتر مصطفی دهپهلوان دبیر علمی اولین همایش علمی و جشنواره موزههای دانشگاهی کشور درباره محورهای همایش گفت: محورهای همایش به دلیل اینکه میزان مشارکتها افزایش و ضرورتها احساس شود، کلی انتخاب شده اند.
ده پهلوان افزود: موزههای دانشگاهی و کارکردهای آن در جهان معاصر، موزههای دانشگاهی وگردشگری علمی- فرهنگی، موزههای دانشگاهی و مدیریت شهری، موزههای دانشگاهی و توسعهی پایدار، نقش موزههای دانشگاهی در ارتقای علمی و فرهنگی دانشگاه، موزههای دانشگاهی و روابط بین المللی و موزههای نسل جدید دانشگاهی (۱۴۰۰). محورهای این همایش هستند.
وی ادامه داد: کمیته علمی همایش از میان مدیران موزههای دانشگاهی و کسانی که با مباحث موزههای دانشگاهی آشنایی دارند انتخاب شدند و مقالات همایش نمایه آی اس آی میگیرند. یکی از اهداف این همایش میتواند جمع آوری بانک اطلاعاتی درستی از موزههای دانشگاهی کشور باشد.
دبیر علمی اولین همایش علمی و جشنواره موزههای دانشگاهی کشور گفت: در برگزاری این همایش وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، موزه ملی ایران، ایکوم ایران، موزه ملک و موزه علوم و فنون وزارت علوم و با همکاران دیگردر دانشگاههای مختلف همکاری خواهیم داشت.
در ادامه نشست محمدجواد جامه بزرگی دبیر اجرایی اولین همایش علمی و جشنواره موزههای دانشگاهی کشور گفت: علاقهمندان تا روز چهارشنبه ۳۰ بهمن ماه برای ارسال آثار خود فرصت دارند و داوری آثار ارسالی تا روز چهارشنبه ۲۰ اسفند انجام میشود.
وی ادامه داد: افتتاحیه جشنواره و همایش علمی از روز دوشنبه ۲۸ اردیبهشت سال آتی تا پنجشنبه ۳۰ اردیبهشت ماه با برگزاری نشستهای تخصصی ادامه خواهد داشت. آیین اختتامیه جشنواره و همایش علمی نیز روز پنجشنبه ۳۰ اردیبهشت ماه با حضور اساتید و مهمانان داخلی و خارجی برگزار خواهد شد.
دبیر اجرایی اولین همایش علمی و جشنواره موزههای دانشگاهی ادامه داد: در صورت حضوری بودن جشنواره، حتما در باغ موزه نگارستان آثار موزههای دانشگاهی ایران نمایش داده میشوند اما در غیر این صورت نمایشگاهی به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
∎
نظر شما